Okocim, Porter (od 2009)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4472

A propos komisji, kolego @becik, zastanawiam się, kiedy wreszcie Maciarewicz, zgodnie ze stanem faktycznym, stanie się Macierewiczem.

Comment

• gramak
      Porucznik Browarny Tester
      • 2012.08
      • 267

Dawno nie piłem piwa, które by tak rozgrzewało.I jeszcze głos w dyskusji czy to nowe piwo, czy klon starego: według mnie różnica w stosunku do poprzednika jest tak duża, że mamy do czynienia z nowym tworem (uważam, że lepszym). No i tyle...
      http://www.ohbeautifulbeer.com/

Comment

• manslow
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2003.12
        • 237

Porter Okocim

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gramak Wyświetlenie odpowiedzi
        Dawno nie piłem piwa, które by tak rozgrzewało.I jeszcze głos w dyskusji czy to nowe piwo, czy klon starego: według mnie różnica w stosunku do poprzednika jest tak duża, że mamy do czynienia z nowym tworem (uważam, że lepszym). No i tyle...
        Oczywiście, że nowe, starego nie mogłem pić.

Comment

• Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

Też uważam, że jest to inne piwo, niż poprzednio.
          Mój egzemplarz z datą ważności do 17.11.2014 jest - ośmielę się to napisać - naprawdę smaczny. Jest sharmonizowany, aromat alkoholowy tylko delikatny. Oprócz tego suszone śliwki. Zgadzam się, że jest nieco zbyt ulepkowaty, ale tylko nieco. W końcu Carlsberg Polska wypuścił coś zdatnego do picia - choć w niewielkich ilościach - wypiłam póki co jakieś 0,3 l i już czuję
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• fermentator
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2013.11
            • 36

Też czułem śliwki, także sherry. Wypada się zgodzić, za słodkie. Ale też i bardzo zharmonizowane, pełne, mocne, dobre piwo. Przyjemne do picia. Jedna za najbardziej udanych koncernówek.
            http://piwoicydr.wordpress.com/

Comment

• Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Wypiłem dziś z przyjemnością. Wbrew regułom jako pierwsze, po to by nic nie zaburzyło doznań. Nie uważam go za zbyt słodki, w porównaniu z łódzkim (moim ulubionym) idzie wręcz w kierunku wytrawnym, ale tylko lekko - po prostu jest bardziej zharmonizowany. Jest jednak mały minusik - delikatne nuty piwa domowego, ale są na tyle subtelne, że nie przeszkadzają.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

To nie wiem, Pendi, co Ty za piwo piłeś, bo ja zachęcona próbą piątkową powtórzyłam degustację w poniedziałek i tym razem już słodycz mi przeszkadzała dość mocno.
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Pendragon
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Piłem partię oznaczoną następująco:
                  18.11.14
                  L33106 09:26

Inna partia. Twoja była dzień wcześniej rozlewana. Ale czy to inna warka?
                  Last edited by Pendragon; 2013-11-20, 10:43.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• fuliano
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2010.07
                    • 1835

Czy to jeszcze za mało głosów bo zrobić nowy wątek dla tego piwa?

Comment

• Doodeck
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.05
                      • 1612

Ja też jestem za oddzieleniem porteru od 2009 do 2013 od 2013 -...
                      Dalekosiężny
                      Obserwator
                      Obiektów
                      Dynamicznie
                      Epatujących
                      Ciekawymi
                      Koncepcjami

Comment

• kurgan
                        Gość
                        • 2004.04
                        • 315

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doodeck Wyświetlenie odpowiedzi
                        Ja też jestem za oddzieleniem porteru od 2009 do 2013 od 2013 -...
                        po co witysrity za 10 pln skoro jest porter
                        zapach: nie zachwyca, kwas wyczuwam nosem
                        smak: słodycz zakrywa kwas, goryczka niska, całość jednak tresciwa mocno pijalna
                        piana: drobna, pięknie oblepia mojego Sniftera
                        obecnie do wielokrotnego powtórzenie, pity temp. pokojowej

Comment

• leona
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2009.07
                          • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kurgan Wyświetlenie odpowiedzi
                          po co witysrity za 10 pln skoro jest porter
                          zapach: nie zachwyca, kwas wyczuwam nosem
                          smak: słodycz zakrywa kwas, goryczka niska, całość jednak tresciwa mocno pijalna
                          piana: drobna, pięknie oblepia mojego Sniftera
                          obecnie do wielokrotnego powtórzenie, pity temp. pokojowej
                          Pisanie wielką literą sugeruje personalizację przedmiotu. Aż ciśnie się na usta pytanie - co to jest twój Snifter?

Comment

• gramak
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2012.08
                            • 267

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                            Pisanie wielką literą sugeruje personalizację przedmiotu. Aż ciśnie się na usta pytanie - co to jest twój Snifter?
                            Czekamy na odpowiedź. Z niecierpliwością czekamy
                            http://www.ohbeautifulbeer.com/

Comment

• kurgan
                              Gość
                              • 2004.04
                              • 315

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gramak Wyświetlenie odpowiedzi
                              Czekamy na odpowiedź. Z niecierpliwością czekamy
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                              w stopce mam pozostałe szkła, może Snifter nie jest przeznaczony do porteru ale ciepły smakuje rewelacyjnie
                              Attached Files

Comment

• Mario_Lopez
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2009.08
                                • 991

Moim skromnym zdaniem, to również NIE JEST TEN SAM porter co jeszcze kilka miesięcy temu.

Jest lepszy.

Owszem słodycz się pojawia, ale na odpowiednim poziomie, w aromacie suszone śliwki, ciemne owoce i kawa zbożowa, fajnie się to komponuje.

Mówcie sobie co chcecie, ale jak dla mnie bije na łęb Żywieckiego, Warnijskiego i Komesa.

Jak dla mnie, może walczyć o palmę pierwszeństwa z GIPem.
                                Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
                                Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

Przetwarzanie...
                                X