Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika draxler
Wyświetlenie odpowiedzi
Wysłuchałem opinii Kopyra na temat tego porteru i powiem tak, człowieku, skąd Ty takie pierdoły bierzesz, jak długo ludziom będziesz wciskać te banialuki? Akurat wysycenie w tym porterze jest idealne, wręcz perfekcyjne.
Obecnie porter okocimski moim zdaniem jest najlepszym na rynku wśród porterów ogólnodostępnych (żywiecki, Ciechan, Fortuna, Amber. Właśnie nasycenie jest jego atutem. Dlaczego? Dlatego, że portery z zasady są piwami ciężkimi, potrafiącymi zalegać. W wypadku portera okocimskiego jego nasycenie sprawia, że pije się go idealnie, wchodzi gładziutko, każdy łyk zachęca do następnego, po jednym mam ochotę na drugi. Potrafię wypić od razu dwa okocimskie portery nie mając uczucia ciężkości, zalegania, przesycenia. Gdyby takie było dałoby to znać, jednak nie daje. Jest to piwo zrównoważone, starannie wyważone, wszystkie smaki się uzupełniają. Bardzo mi ten porter smakuje, zakupiłem całą skrzynkę za 3,95 (Auchan Wola Park) i z przyjemnością je piję. W porównaniu z poprzednimi warkami, ta seria z brązową etykietą (jak na moim zdjęciu powyżej) jest najlepsza. Nie wstydźcie się pić czegoś koncernowego, czegoś co jest naprawdę dobre. Kopyrowy porter z Widawy 0,33l ledwo można było wypić, Okocimskie można, i to ze smakiem, co najmniej jedną butelkę 0,5l.
Comment