Konstancin, Żytnie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • giudice
    Gość
    • 2005.07
    • 231

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
    Kiedyś jak dzwoniłem do browaru to dowiedziałem się, że można kupić piwo bezpośrednio u nich, ale musi to być minimum jedna skrzynka. Może wciąż jest taka możliwość.
    Dane kontaktowe znajdziesz na ich stronie: http://www.browar-konstancin.pl
    Wciąż iststnieje taka możliwość.
    W kwestii zakupu w detalu to raczej trzeba ustalić tu:

Comment

• kocjo
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2005.04
      • 9

Z sąsiadami powiadasz... Nie lepiej byłoby dowiedzieć się bezpośrednio w browarze?

Kiedyś jak dzwoniłem do browaru to dowiedziałem się, że można kupić piwo bezpośrednio u nich, ale musi to być minimum jedna skrzynka. Może wciąż jest taka możliwość.
      Dane kontaktowe znajdziesz na ich stronie: http://www.browar-konstancin.pl
      Sprawa wygląda tak:
      Sklep w Oborach jest 50 m od browaru. Prowadzą go owi "sąsiedzi". Kupowałem tam jednorazowo po kilka butelek różnego piwa konstancińskiego i mi to nie przeszkadzało.
      Teraz Konstancin tam się kończy. Jest jeszcze "Konstancin lekki". Źródełko wyschło, a koledzy, jakoś nie zasypują mnie adresami sklepów...

Comment

• Mason
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2010.02
        • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kocjo Wyświetlenie odpowiedzi
        Teraz Konstancin tam się kończy. Jest jeszcze "Konstancin lekki". Źródełko wyschło, a koledzy, jakoś nie zasypują mnie adresami sklepów...
        No to płynnie przeszliśmy z "browar nic nie warzy" do "piwo nie jest dostępne w jednym sklepie". Jak dla mnie spora różnica.
        Skoro nie chcesz kupować piwa bezpośrednio w browarze, tylko wolisz dopłacić marżę sklepową to proszę bardzo, oto sklepy w których masz największe szasne:
        Al. Jana Pawła II 43A lok. 32A, Piwonia. Piwa z duszą
        Al. Jana Pawła II 18, Meta Alkohole Świata
        Patriotów 195, Outlet Piwny
        Pejzażowa 2 lok. U-2 (Mokotów), Rodzinka Bis
        Broniewskiego 65a / Rudnickiego, Sprzedaż Napojów Gazowanych (za megasamem)
        JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• kosher
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2005.04
          • 2313

A tak w ogóle proponuję przenieść ten fragment wątku do tematu "Browar Konstancin zaprasza"

Comment

• kocjo
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2005.04
            • 9

No to płynnie przeszliśmy z "browar nic nie warzy" do "piwo nie jest dostępne w jednym sklepie". Jak dla mnie spora różnica.
            Sprawa się wyjaśniła. Cała produkcja poszła do Auchan. Potem była przerwa, a teraz znowu wznawiana jest produkcja. Wyjaśniłem to telefonicznie. Życie znowu będzie miało sens!

Comment

• pioterb4
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 4322

Na profilu na FB browar podał, ze od teraz Żytnie będzie wyłącznie niefiltrowane - całkiem dobra wiadomość

Comment

• ytzek
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2010.03
                • 81

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                Na profilu na FB browar podał, ze od teraz Żytnie będzie wyłącznie niefiltrowane - całkiem dobra wiadomość
                Pewnie cena wzrośnie, w końcu drożdże "to nie są tanie rzeczy panie Ferdku"
                trafiłem trójkę w totka - od dziś robię na pół etatu...

Comment

• Mason
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2010.02
                  • 3280

Drożdże jak drożdże, ale niefiltrator to już poważny wydatek
                  JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• DariuszSawicki
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2012.08
                    • 2869

No wreszcie piję Żytnie niefiltrowane i nie będę oceniał.Po prostu brak słów

Comment

• ytzek
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2010.03
                      • 81

Brak słów, bo takie pyszne?
                      trafiłem trójkę w totka - od dziś robię na pół etatu...

Comment

• DariuszSawicki
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2012.08
                        • 2869

Brak słów bo od czterech dni spożywam je ponownie od dłuższego czasu i ciężko coś sklecić.Obecna partia (11.01.2013) jest jakby trochę bardziej pszeniczna i mętna w wyglądzie,ale jest chyba lepsza niż wcześniej!Określenie>pyszne< jest jak najbardziej na miejscu.

Comment

• Brat_Piwny
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2009.01
                          • 685

Piłem wersję niefiltrowaną w dniu wczorajszym i zgadam się z "przedmówcą". Piwo było bardzo smaczne. Biło na głowę wersję wcześniejszą czyli filtrowaną. Oczywiście jest to moja subiektywna ocena.

Comment

• tomolek
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.05
                            • 1752

Trochę się rozczarowałem, przypomina po prostu pszenicę. Szczególnie mi przeszkadza wysokie, wręcz musujące wysycenie i dość intensywna kwaskowatość. Jeszcze kiedyś do powtórzenia...
                            www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• pioterb4
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2006.05
                              • 4322

Trochę się rozczarowałem, przypomina po prostu pszenicę.
                              No niektóre źródła podają, że roggenbier to taka odmiana ciemnej pszenicy, gdzie obok/oprócz słodu pszenicznego wykorzystano także żytni, więc podobieństwa są na miejscu.

Comment

• wsaczuk
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2009.09
                                • 182

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedzi
                                Trochę się rozczarowałem, przypomina po prostu pszenicę. Szczególnie mi przeszkadza wysokie, wręcz musujące wysycenie i dość intensywna kwaskowatość. Jeszcze kiedyś do powtórzenia...
                                jak oba są na drożdżach pszenicznych ciężko żeby nie były podobne. Żyto może powodować kwaskowość tego piwa.

Comment

Przetwarzanie...
                                X