Kiedyś jak dzwoniłem do browaru to dowiedziałem się, że można kupić piwo bezpośrednio u nich, ale musi to być minimum jedna skrzynka. Może wciąż jest taka możliwość.
Dane kontaktowe znajdziesz na ich stronie: http://www.browar-konstancin.pl
Wciąż iststnieje taka możliwość.
W kwestii zakupu w detalu to raczej trzeba ustalić tu:
Z sąsiadami powiadasz... Nie lepiej byłoby dowiedzieć się bezpośrednio w browarze?
Kiedyś jak dzwoniłem do browaru to dowiedziałem się, że można kupić piwo bezpośrednio u nich, ale musi to być minimum jedna skrzynka. Może wciąż jest taka możliwość.
Dane kontaktowe znajdziesz na ich stronie: http://www.browar-konstancin.pl
Sprawa wygląda tak:
Sklep w Oborach jest 50 m od browaru. Prowadzą go owi "sąsiedzi". Kupowałem tam jednorazowo po kilka butelek różnego piwa konstancińskiego i mi to nie przeszkadzało.
Teraz Konstancin tam się kończy. Jest jeszcze "Konstancin lekki". Źródełko wyschło, a koledzy, jakoś nie zasypują mnie adresami sklepów...
Teraz Konstancin tam się kończy. Jest jeszcze "Konstancin lekki". Źródełko wyschło, a koledzy, jakoś nie zasypują mnie adresami sklepów...
No to płynnie przeszliśmy z "browar nic nie warzy" do "piwo nie jest dostępne w jednym sklepie". Jak dla mnie spora różnica.
Skoro nie chcesz kupować piwa bezpośrednio w browarze, tylko wolisz dopłacić marżę sklepową to proszę bardzo, oto sklepy w których masz największe szasne:
Al. Jana Pawła II 43A lok. 32A, Piwonia. Piwa z duszą
Al. Jana Pawła II 18, Meta Alkohole Świata
Patriotów 195, Outlet Piwny
Pejzażowa 2 lok. U-2 (Mokotów), Rodzinka Bis
Broniewskiego 65a / Rudnickiego, Sprzedaż Napojów Gazowanych (za megasamem)
No to płynnie przeszliśmy z "browar nic nie warzy" do "piwo nie jest dostępne w jednym sklepie". Jak dla mnie spora różnica.
Sprawa się wyjaśniła. Cała produkcja poszła do Auchan. Potem była przerwa, a teraz znowu wznawiana jest produkcja. Wyjaśniłem to telefonicznie. Życie znowu będzie miało sens!
Brak słów bo od czterech dni spożywam je ponownie od dłuższego czasu i ciężko coś sklecić.Obecna partia (11.01.2013) jest jakby trochę bardziej pszeniczna i mętna w wyglądzie,ale jest chyba lepsza niż wcześniej!Określenie>pyszne< jest jak najbardziej na miejscu.
Piłem wersję niefiltrowaną w dniu wczorajszym i zgadam się z "przedmówcą". Piwo było bardzo smaczne. Biło na głowę wersję wcześniejszą czyli filtrowaną. Oczywiście jest to moja subiektywna ocena.
Trochę się rozczarowałem, przypomina po prostu pszenicę. Szczególnie mi przeszkadza wysokie, wręcz musujące wysycenie i dość intensywna kwaskowatość. Jeszcze kiedyś do powtórzenia...
Trochę się rozczarowałem, przypomina po prostu pszenicę.
No niektóre źródła podają, że roggenbier to taka odmiana ciemnej pszenicy, gdzie obok/oprócz słodu pszenicznego wykorzystano także żytni, więc podobieństwa są na miejscu.
Trochę się rozczarowałem, przypomina po prostu pszenicę. Szczególnie mi przeszkadza wysokie, wręcz musujące wysycenie i dość intensywna kwaskowatość. Jeszcze kiedyś do powtórzenia...
jak oba są na drożdżach pszenicznych ciężko żeby nie były podobne. Żyto może powodować kwaskowość tego piwa.
Nieopodal Znojma w miejscowości Dobšice funkcjonuje firmowy lokal browaru Dráteník. Do dyspozycji gości spory ogródek piwny, niestety tylko z jednym parasolem, więc trochę słabo. Lokal składa się z jednej , gustownie urządzonej sali i znajduje się w piwnicy. Na kranach zastaliśmy pięć...
Comment