Konstancin, Żytnie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kosher
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2005.04
    • 2313

Ostatnią warkę Pszenicznego też rozlali tylko do bezzwrotnej. Leją w to co mają pod ręką.

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9787

Teraz to chyba jest "Konstancin Żytni" (bez E).

Comment

• bojano
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2013.01
        • 55

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
        Teraz to chyba jest "Konstancin Żytni" (bez E).
        Zgadza się... "Konstancin Żytni Roggenbier"

Comment

• kosher
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2005.04
          • 2313

Tak wygląda. Do kupienia w Pajaro na Olbrachta za 5,65.
          Attached Files

Comment

• pioterb4
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2006.05
            • 4322

Etykieta brzydka jak noc. Ale szklankę masz za to ładną

Comment

• Javox
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2009.11
              • 6403

szklanka super... a reszta... hahahahahahhahahah hahhahah może piwo choć dobre...

Comment

• dlugas
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2006.04
                • 4014

Etykieta odpustowo-festynowa, jak z RFNu (czy tam NRD chyba bardziej:]) ale ja piję piwo nie etykiety

W PiP Żytni od jutra za 3,49zł

Wypada kupić i przetestować czy wraz z etykietą nie zmienił się smak
                Last edited by dlugas; 2013-07-09, 22:16.
                Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• Sekator
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2013.06
                  • 269

Piwo bardzo dobre, jednak spodziewałem się czegoś bardziej zaskakującego po żytnim. Pewnie za jakiś czas wrócę do niego.
                  Attached Files
                  http://degustacjepodplotem.blogspot.com/

Comment

• WojciechT
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2012.09
                    • 2546

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemna herbata z miodem. [4]
                    Piana: Niewielka i bardzo szybko opada, redukując się do niewielkiej obręczy. [2]
                    Zapach: Mało intensywny, kwaskowato-drożdżowy z bananową nutką. [2.5]
                    Smak: Obecna w zapachu kwaskowatość przywodząca na myśl pomarańcze lub cytryny daje o sobie również znać w smaku. Czuć także karmel i skórkową chlebowość. [3]
                    Wysycenie: OK. [5]
                    Opakowanie: Etykieta przypominająca tanie niemieckie piwa do mnie średnio trafia, ale i tak jest lepsza, niż poprzednia. Nuda, ale przynajmniej informacje zawarte nie są skąpe. [4]
                    Uwagi: Kupione w PiPie. Trochę przypomina średnio-smaczną pszenicę. Zdarzało mi się pić to piwo już wcześniej i nigdy mnie do siebie nie przekonało.

Moja ocena: [2.925]

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23926

Widzę że Gontyniec przejmując Konstancin chyba nie zamierzał kupić praw do marek piw tam warzonych i stąd te koszmarne etykiety z delikatną zmianą nazwy (Żytnie>Żytni, Pszeniczne>Pszeniczny).
                      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Pancernik
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.09
                        • 9787

Pies trącał etykiety. Byłaby wielka szkoda, żeby takie fajne piwo, jak Żytnie zeszło na psy...

(co ja mam dziś z tymi psami? Kazik wyjechany do sanatorium, może tęsknię...? )

Comment

• Ravf
                          • 2013.06
                          • 264

Bardzo smaczne piwo. Przypomina trochę pszeniczne, w smaku czuć banany i goździki jednak brak wyrazistej weizenowskiej kwaskowatości. Zamiast niej jest przyjemna delikatna goryczka i chlebowy posmak.

Długo polowałem na to piwo ale było warto. Dorwałem je dopiero na promocji w PiP i mam nadzieję, że zostanie na stałe w ofercie. Chyba dopiero przejęcie Konstancina przez Gontyniec wpłynęło na lepszą dystrybucję. Swoją drogą, czy to przejęcie wpłynęło jakoś na same piwa? Czy tylko na etykiety i nazwę (z "e" na "i")?

Comment

• dlugas
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2006.04
                            • 4014

Kolor: mocna hernata,
                            Piana: Średnio obfita, drobne pęcherzyki, niestety szybko opada do delikatnego kożuszka, nie oblepia ścianek
                            Zapach:kwaskowo bananowy

Smak: Lekka idąca w średnią kwaskowość, nie za słodkie banany, goździka chyba brak. Na końcu przebijają się cytrusy, jakby nie do końca dojrzałe pomarańcze. Wyczuwalny karmel i chlebek razowy. Czuć po przełknięciu jakby pustkę

Wysycenie: średnie, jak na waizena to byłoby za niskie.

Opakowanie: Etykieta słaba, trochę odpustowa, ale mnie to ryba, ja piję piwo a nie jaram się etykietami. Podali pełny skład, więc mają plusa

Uwagi: Kupione w PiPie.Cena chyba 3,39zł Przypomina troszkę ciemną pszenicę. Jakoś użycie żyta nie rzuciło mnie na kolana.

Jest przeciętne, może za rok powtórzę.

BTW. jeśli jest gdzieś już wątek dla "KONSTANCIN ŻYTNI" to proszę przesunąć :]
                            Last edited by dlugas; 2013-08-20, 20:26.
                            Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                            Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                            FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• Derbeth
                              • 2013.04
                              • 337

Szkoda, że tak ciekawe piwo wpadło w ręce właściciela, który najwidoczniej w ogóle nie jest zainteresowany jego losem.

Dobrze by było gdyby pojawiła się jakaś konkurencja na rodzimym rynku. Kormoran śmiało eksperymentował z orkiszem - ja naprawdę bym się ucieszył, gdyby w Olsztynie postanowili spróbować z żytem.

Comment

• kiernek
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2009.08
                                • 1

Ja chyba mam pecha do tego Żytniego. Wczoraj kupiłem w Realu kilka butelek Konstancina, 2 żytniego, dębowe i pszeniczne. Dębowe zepsute, kwaśne jak cytryna bez gazu, pszeniczne pszeniczne podobnie bez gazu jak mrożona herbata a żytnie...
                                skoro temat o Żytnim to 2 butelki, każda inna. Na 1 trafiłem raczej przegazowaną, piana olbrzymia, tak że nie dało się nalać od razu piwa do dużej szklanki, mocno gazowane, ale w smaku całkiem dobre. 2 butelka z kolei była podobnie jak pszeniczne niedogazowane. Zupełny brak piany, jakichkolwiek bąbelków, a gaz był ledwo a ledwo wyczuwalny - coś jakby piwo zwietrzałe po kilku godzinach stania.

Coś mi się zdaje że się zbyt pośpieszyli wypuszczając piwo do wielkiej sprzedaży w Realu :/

Comment

Przetwarzanie...
                                X