Browar na Jurze, Boner Mocne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

kolor jasnobursztynowy, gazu moim zdaniem za mało, piana - obfita, szybko opada, zostaje dziurawy kozuszek na końcu, nie zostawia prążków na szkle, zapach najgorszy w tym piwie; słodowo-myszowaty, w smaku niewyczuwalna moc alkoholu, na plus, bardzo gorzkie, może aż za bardzo ale ogólnie dobre, bączek 0.33l kapsel polskie piwo, etykieta troszeczkę krzywo naklejona

Moja ocena: [3.625]
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Pogoniarz
      † 1971-2015 Piwosz w Raju
      • 2003.02
      • 7971

Bardzo dobre piwo.Barwa złota,bąbelki do samego końca pracują w piwie.Smak łagodny jak na 15%ekstraktu.Zero posmaku alkoholu, lekko słodkawe w smaku.Piana dość trwała,zostawia pierścień na szkle.Opakowanie butelka z niezłą etykietą,choć już butelka była widać sporo razy w obiegu.Zapach wyraźnie słodki.
      Pite dzięki Wiktorii,Pepkowi i Jerzemu.Wasze zdrówko.

Moja ocena: [4.2]

Prawie jak Piwo
      SZCZECIN

Comment

• Cocobango
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.04
        • 818

Piana kremowa. początkowo na "dwa palce" ale dość szybko opada. Nasycenie gazem ok. Zapech lekki, jak "ze studni", niestety ciut alkoholowy - jednak nie drażni. Barwa złocista. Smak: początkowo "gładki" z lekką goryczką, która jest dość nie trwała. W smaku brak posmaku alkoholu. Całkiem dobre w niezłą szatą graf. i wdobrej cenie: 1,85zł.

Moja ocena: [3.325]

Comment

• Morbital
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.03
          • 72

Dobre piwo. Degustacja dzięki Damiano666. Cheers! Kolor raczej jasny, bez głębi. Nasycenie prawidłowe ale nie optymalne. Świetny zapach, prawie bez nuty alkoholowej, bardzo przyjemny. Piana niezła choć "krótka", zostaje cienki kożuch na powierzchni. Smak naprawdę dobry z przyjemną goryczką, nie czuć alku. No i do tego elegancka etykieta. Rekomenduję!

Moja ocena: [4.35]

Comment

• damiano666
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2004.03
            • 3

Bardzo dobre piwko!<ekst.15.1%, alk7.8%> Kolor lekko bursztynowy, piana o dość gęstej, aksamitnej konsystencji pozostaje aż do samego końca<na początku dosyć obfita opada do lekkiego kożuszka> nasycenie CO2 odpowiednie, smak z nutką goryczki, nie czuć wogóle alkoholu, zapach dość przyjemny, ładna etykietka <złoto-bordowa>ale widać że butelka już niejedno przeszła GORĄCO POLECAM!!

Moja ocena: [4.35]

Comment

• jerzy
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.10
              • 4707

To był samogwałt na moim gardle: niezupełnie trzeźwy przyjąłem butelkę tego Bonnera w prezencie od Pepka - dzięki! - a potem zupełnie trzeźwy zacząłem je pić (jeszcze nie skończyłem). Samogwałt... dlaczego użyłem takiego słowa? Ci którzy mnie trochę znają wiedzą, że mocnych piw nie lubię. I nadal się w tym utwierdzam. Dla mnie to piwo jest zdecydowanie za słodkie i zbyt alkoholowe. Dziękuję, wolę "lury".
              browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• Pepek
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.04
                • 1500

A nie mówiłem Jerzy, że nie za bardzo Ci podejdzie to piwo, że na pewno będzie za słodkie, itd... Ale sam chciałeś
                Pepek

Piwo pijesz - dłużej żyjesz !!!

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• bury_wilk
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.01
                  • 2655

Wcale niezłe "mocne".
                  Kolor bursztynowy, pociągający, nad nim piana gęsta i równa, która jednak ograniczyła się szybko, do nieco obfitszych resztek. Nasycenie bardzo fajne, nie natarczywe, ale zdecydowane, wyraźne w smaku i obserwowalne. Zapach średniointensywny, słodowy, z nutą zbożową i chmielem. Nie wyczułem spirytu. Smak mocny, czyli taki, jak powinien być. Piwo ładnie grzeje. Na pierwszym planie jest słód, za nim średnie nachmielenie i lekka goryczka. Pojawia się też słodkawa nuta miodowa. Sprawia wrażenie bardzo treściwego. Etykieta bardzo prosta, ale przy tym estetyczna i dopracowana. Nie poraża indywidualizmem, ale ma w sobie coś, co mi się podoba.

Moja ocena: [4.125]
                  Lubię kiedy się zieleni
                  Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• Morbital
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2004.03
                    • 72

Moja ocena jest kilka postów wcześniej. Bedąc w Zawierciu w wakacje nie tylko napiliśmy się z Andrewbrw niefiltrowanego Bonera ale też wywieźliśmy łup w postaci kraty Bonera Mocnego. Co ważne butelki posłużyły do rozlewu piwa w naszym browarze.
                    Attached Files

Comment

• becik
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🍼🍼
                      • 2002.07
                      • 14999

Finkabrau z Głubczyc czyści juz mój zlew pora na Bonera

kolor - bursztynowy, klarowne
                      piana - biała, mocna, drobna, długo sie utrzymuje 1 cm warstewką
                      zapach - jakiś taki slodowo-mdławy, dziwny
                      gaz - malutko, oj malutko
                      smak - zbyt mała ilośc gazu zdezydowanie obniża również noty i za smak, jest pustawe, pozatym wyczuwa siś dośc mocno chmielowe nasycenie ze słodowymi nutkami
                      opakowanie - euro, ładna etykieta, kapsel Polskie Piwo

chyba tym razem Mocne Bonerowi nie wyszło, nie pije go z przyjemnością ale też się nie zmuszam, do nastepnej partii tego piwka

Moja ocena: [3.425]
                      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• cielak
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.03
                        • 2890

[QUOTE]becik napisał(a)
                        [B]Finkabrau z Głubczyc czyści juz mój zlew...

Raczej zatyka i brudzi
                        zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• Sven
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.09
                          • 1211

Piana początkowo duża, pozostała jako obrączka! Gazu nieco, zapach lekko chmielowy! Kolor to ciemny miód i lekka mgiełka! Smak dobry, mocno czuć słodycz ale i chmiel! Jak dla mnie pierwszorzędne, polskie mocne piwo!
                          Celia, cerevisia et conventus.

Comment

• lzkamil
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.01
                            • 3611

Ocena z ARTomatu

Kolor: ciemnozłoty [4]
                            Piana: najpierw średniej wielkości, sztywna, szybko opada do kożuszka po czym znika do zera [3]
                            Zapach: dosyć mocny, słodowy z wyczuwalnym chmielem, potem robi się miodowy i bardzo charakterystyczny (trudno określić jaki ale bardzo ciekawy) [4]
                            Smak: o kurna co to za nutka? Dziku by powiedział miód gryczany? na pewno to jest coś słodowego ale nie umiem powiedzieć co - nie spotkałem tego w żadnym innym lagerze, chyba tylko w miodowym Marusi ale to było górne... kocham wszystkie piwa z charakterem, to pewnie nie wszystkim odpowiada, ale ja daję najwyższą ocenę! ta nutka jest taka silna że przytłumia wszystko inne, goryczki prawie nie ma, ale w mocnym to nie przeszkadza. [5]
                            Wysycenie: nie za duże, nie za małe, równo się utrzymuje przez długi czas [5]
                            Opakowanie: flaszka 0.5 l, etykietki takie nijakie [3]
                            Uwagi: dobrze że namierzyłem to piwko w Łodzi, trzeba będzie często powtarzać żeby sklep dalej sprowadzał, a przy okazji się sprawdzi czy ten charakterystyczny smak jest powtarzalny

Moja ocena: [4.3]
                            Last edited by lzkamil; 2005-06-10, 02:21.
                            Lepszy jabol pod okapem
                            niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• Shlangbaum
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2005.03
                              • 5828

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty. Trochę za jasny. [4]
                              Piana: Drobnopęcherzykowa ale niestety szybko przekształca się w dywanik. [3.5]
                              Zapach: Winno-słodowy. Lekki aromat chmielu. [5]
                              Smak: Jak zapach: słodowo-winny, z goryczką na wykończeniu. BEz alkoholowego posmaku mimomocy. [5]
                              Wysycenie: Dobrane znakomicie. Niesie smak do ust. Nie szczypie w język. Nie pozostaje na żołądku. [5]
                              Opakowanie: Trudnozrobić etykietę na bączka. Im się udało. Treściwa, czytelna, estetyczna, podane informacje. Kapsel PP. [5]
                              Uwagi: Najfajniejsze polskie mosne piwo w moim mniemaniu.

Moja ocena: [4.8]

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• boku
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2002.09
                                • 444

Pierwszy raz spróbowałem piwa z Zawiercia. Ogólnie oceniam na 3.5. Po otwarciu butelki 0.5 l wylała się piana. Tak było i w drugim przypadku. Po takim powitaniu piany nie ma w kuflu. Wysycynie było znośne. Kolor bardzo ładny. Czegoś w smaku brakuje. Nie ma ochoty na następne.
                                Attached Files

Comment

Przetwarzanie...
                                X