Piwo gotowe do oceny
Łomża, Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Łomża, Niepasteryzowane
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Kupiłem z ciekawości w Polo Markecie, browar podąża za modą na piwa niepasteryzowane. Łomża ogólnie jest całkiem znośna, ta wersja jest chyba nieco lepsza od swojego brata w zielonej butelce.
Łomża Niepasteryzowana jest sprzedawana w zwykłych bączkach, ale bezzwrotnych - pierwszy raz się spotykam z takim czymś. Oczywiście butelkę zwróciłem po zdarciu etykiety.
Nie do końca pamiętam smak, bo później zapiłem porterem xD
-
-
Prawidłowa nazwa to: Wyborowe Niepasteryzowane. W Białymstoku jest w butelkach 0,5 litra. Etykieta normalna, duża z kapslem dedykowanym piwu.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh Wyświetlenie odpowiedziPrawidłowa nazwa to: Wyborowe Niepasteryzowane. (...).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedziCzy może ktoś w końcu sensownie ocenić rzeczone piwo?Post oczywiście jak najbardziej do kasacji.
Piwo mocno wysycone, piana mało trwała, grubo ziarnista, płytkie w smaku, jednym słowem bez charakteru.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziWskaż mi proszę na tej etykiecie słowo "Wyborowe": http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=43178
Ja nie mówie o tej etykiecie w kolekcjonerstwie, tylko o normalnej etykiecie na normalnej butelce 0,5 litra. Nie wspomnę o bilbordach, z których właśnie "uśmiecha się " do nas etykieta i hasło "Najświeższa wiadomośc z regionu".
Na koniec miesiąca będę zgrywał aparat fotograficzny to wrzucę fotkę.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh Wyświetlenie odpowiedzi(...)Ja nie mówie o tej etykiecie w kolekcjonerstwie, tylko o normalnej etykiecie na normalnej butelce 0,5 litra. (..).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziJa również piszę o "normalnej" etykiecie, również w "normalnej"butelce o pojemności 0,33l.2800 nowe piwa opisałem na forum
Comment
-
-
WYBOROWE NIEPASTERYZOWANE
W ubiegły piatek przejeżdzałem przez Łomżę i faktycznie w mieście zobaczyłem kilka dużych bilbordów z reklamą piwa WYBOROWE NIEPASTERYZOWANE. Zakupiłem nawet kilka buteleczek 0.5 litra. Generalnie w smaku bez rewelacji, poprawne piwko. Ale w porównaniu z Żubrem po prostu rewelacjaLast edited by Horse1963; 2010-04-26, 16:34.
Comment
-
-
Natrafiłem na nie w miejscowym Polo Markecie, gdzie od czasu do czasu coś tam z piwa ciekawego mają. Wziąłem na spróbowanie 2 buteleczki 0,33 l, póki co jedną wypiłem i na kolana mnie nie powaliła. A myślałem że pobiegnę wykupić cały zapas... Piana ładna, gęsta ale dość szybko opada. W smaku bardzo "surowe". Mocna goryczka, ale niewiele ponadto. Na pewno nie zasmakuje miłośnikom słodkawych koncerniaków, o reddsach nie wspominając. Szorstkie, gorzkie. Ale ja tam i tak pijęMRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Comment
-
-
Odnoszę wrażenie jakby piwa w butelkach 0,33 i 0,5 różniły się smakiem.
Najpierw wypiłem piwo z bączka i wręcz się zachwyciłem, bo dawno nie miałem tak przyjemnego zaskoczenia. Po chwili otworzyłem póllitrówkę i już nie było zachwytu.
Piwo z bączka było rześkie, świeże, orzeżwiające. Piwo z półlitrówki bardziej wytrawne, goryczkowe, ale bez tej świeżości.
Comment
-
Comment