Łomża, Niepasteryzowane

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgoda
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 3516

Piwo nie jest złe, więc strategia ma szansę powodzenia. Nie wśród bywalców tego forum i naprawdę wyrobionych piwoszy, ale do wannabes pewnie trafi.

Najbardziej razi mnie rozdźwięk między przekazem "warzymy piwo z pasją", a zimną kalkulacją "wspierania marki parasolowej".
    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• docent
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.10
      • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
      Piwo nie jest złe, więc strategia ma szansę powodzenia. Nie wśród bywalców tego forum i naprawdę wyrobionych piwoszy, ale do wannabes pewnie trafi.

Najbardziej razi mnie rozdźwięk między przekazem "warzymy piwo z pasją", a zimną kalkulacją "wspierania marki parasolowej".
      Piłem wersję w butelce półlitrowej - jest ona przeznaczona pod inny target tzn. nie ma śmieciowej etykiety i jest dość tanie. Co z tego skoro piwo jest beznadziejne.

Piwa "wysokomarżowego" kierowanego do "wielkomiejskich, wyrobionych piwoszy" nie piłem i po tym co przeczytałem nie mam zamiaru. Taka strategia podsuwania fałszywek pod pozorem autentycznego regionalnego produktu jest chyba jeszcze bardziej perfidna niż ordynarne wciskanie kitu o tradycyjnym warzeniu zwykłych koncernówek.
      Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
      Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
      Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Mikko
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2008.12
        • 583

uwielbiam to forum ze względu na mistrzów dzielenia włosa na czworo. Pojawiło się piwo - nie smakuje, napisz recenzje a nie odrabiaj ideologię i doszukuj spisku wielkich, grubych i pazernych prezesów koncernów którzy tylko czychają żeby zgwałcić twój przełyk niecnymi akcjami typu Łomża niepasteryzowana.

Comment

• docent
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.10
          • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko Wyświetlenie odpowiedzi
          uwielbiam to forum ze względu na mistrzów dzielenia włosa na czworo. Pojawiło się piwo - nie smakuje, napisz recenzje a nie odrabiaj ideologię i doszukuj spisku wielkich, grubych i pazernych prezesów koncernów którzy tylko czychają żeby zgwałcić twój przełyk niecnymi akcjami typu Łomża niepasteryzowana.
          Do mnie pijesz? Moja recenzja jest na pierwszej stronie tego wątku.
          Nie widzę powodu dlaczego nie zwracać uwagi na strategie koncernów Royal Unibrew czy Carlsberg, które wykorzystują zainteresowanie konsumentów piwem regionalnym i niepasteryzowanym i pod ten temat wstawiają swoje "odpowiednio pozycjonowane" produkty.
          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• toto
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2006.12
            • 949

[QUOTE=Piwiarnia9A;904736]Kolor: Barwa budzi emocje i zapowiada wiele [4]
            Piana: Taką lubię [4]
            Zapach: Jest ok [4]
            Smak: Trafia w moje podniebienie [5]
            Wysycenie: w sam raz [4]
            Opakowanie: ładne i stonowane [5]
            Uwagi: Jest super gorąco polecam
            Moja ocena: [4.45]
            ---------------
            Ocena usunieta z rankingu.
            Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
            Art, Admin

---------------

Gdzie jest moderator?
            Takie teksty dostawały zwykle formułkę:
            "Ocena usunięta z rankingu.
            Począwszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniającego, będą usuwane z rankingu."
            Last edited by ART; 2010-06-27, 11:37.

Comment

• VanPurRz
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2008.09
              • 4229

Tak idealnie bezsmakowego piwa dawno nie piłem Czysta woda, jeżeli takie było zamierzenie to udało się w 100% Zero goryczki, zero słodowości, NIC.
              Gdzie jest ta Łomża z końca lat 80 i początku 90 którą zapijaliśmy się na ćwiczeniach terenowych?
              Jestem ogromnie rozczarowany tym piwem.
              "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• unkel
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2008.08
                • 244

Co ma wspólnego browar Łomża z produkcją parasoli? Nic nje rozumję

Comment

• leona
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2009.07
                  • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko Wyświetlenie odpowiedzi
                  Ciebie bardziej gwałci dzieleni włosa na czworo niż ten marketingowy bełkot: submarka, metodologia “design thinking”, badaniamia etno- obserwacyjne czy badania fokusowe przy ognisku
                  ?
                  To życzę zdrowia.
                  A w temacie: to piwo jest tak słabe, że nawet nie mam siły klikać w klawisze o nim

Comment

• R_F
                    • 2003.11
                    • 159

Dla większości w was to idealne piwa są zrobione tylko przez was samych, koncernówki bee, regionalne be ale idzie wypić, restauracyjne podobnie. Dlatego jak już na rynku pojawiają się piwa niepasteryzowane, trochę inne niż pasteryzowane to źle, wam to widzę nie idzie dogodzić, tylko marudzić potraficie a są tacy ludzie co i w lecie ciepłe piwa piją i się cieszą.

Pozdrawiam.

Co do oceny Łomży nie będę się rozczulał jaka ona jest na języku czy jak wygląda pod ultrafioletem, napisze tylko, że nie jest zła a rewelacją nie jest.

3,5/5

Comment

• żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika R_F Wyświetlenie odpowiedzi
                      wam to widzę nie idzie dogodzić
                      Wystarczy wypuścić dobre piwo, zamiast mamić etykietą z niepasteryzacją. Nie zauważasz, że powstaje kolejny marketingowy twór? Bezsensowny, bo nie wzbogaca rynku, a tylko kreuje sztuczną niszę, nie wspominając o cenach.

Jeżeli browar robi przeciętne piwo, po prostu otrzymuje przeciętne oceny. Jeśli jednak dodatkowo otacza go jakimś nimbem (w tym przypadku niepasteryzacji) i jeszcze każe sobie za to słono płacić, to należą mu się kopy, które w tym temacie właśnie dostaje. A że "są tacy ludzie co i w lecie ciepłe piwa piją i się cieszą", to przepraszam, ale mam w mniej więcej w jelicie grubym. Nie zamierzam cieszyć się z byle czego, co na milimetr wystaje ponad Tyskie.

Niech się zajmą robieniem ciekawego piwa zamiast tworzeniem wizerunków. Wtedy pogłaszczemy.

Comment

• walec
                        • 2010.02
                        • 193

Miałem wczoraj pierwszy raz okazję napić się tego piwka i mam niestety raczej na minus opinię. Na plus chyba jedynie opakowanie - po pierwsze bączek, które staram się zbierać, po drugie etykieta która jest tak prymitywna że aż mnie urzekła (serio).
                        Piwo smakuje mniej więcej jak łomża pasteryzowana czyli szału nie robi. A plusy zwykłej łomży są dla mnie dwa - dostępność w żabce (chyba jedyna tam alternatywa dla koncerniaków) i niska cena. W przypadku niepasteryzowanej - ciężko ją dostać, przynajmniej u mnie, a 3,40 czy 3,50 za 0,33 czegoś tak bezpłciowego to rozbój. Można zainwestować dużo lepiej.
                        Jednym słowem, u mnie odpada. Jak będę chciał łomży to sobie kupię zwykłą.

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23930

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika toto Wyświetlenie odpowiedzi
                          Gdzie jest moderator?
                          Takie teksty dostawały zwykle formułkę:
                          "Ocena usunięta z rankingu.
                          Począwszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniającego, będą usuwane z rankingu."
                          Taki wyjadacz forumowy, a nie znalazł opcji zgłaszania postu moderatorowi
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• mfraczek
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2004.05
                            • 98

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika walec Wyświetlenie odpowiedzi
                            Miałem wczoraj pierwszy raz okazję napić się tego piwka i mam niestety raczej na minus opinię. Na plus chyba jedynie opakowanie - po pierwsze bączek, które staram się zbierać, po drugie etykieta która jest tak prymitywna że aż mnie urzekła (serio).
                            Piwo smakuje mniej więcej jak łomża pasteryzowana czyli szału nie robi. A plusy zwykłej łomży są dla mnie dwa - dostępność w żabce (chyba jedyna tam alternatywa dla koncerniaków) i niska cena. W przypadku niepasteryzowanej - ciężko ją dostać, przynajmniej u mnie, a 3,40 czy 3,50 za 0,33 czegoś tak bezpłciowego to rozbój. Można zainwestować dużo lepiej.
                            Jednym słowem, u mnie odpada. Jak będę chciał łomży to sobie kupię zwykłą.
                            no to masz pecha, bo w normalnie to piwo ma cenę rzędu 2,30-2,50, a dziś widziałem nawet w Kauflandzie za 1,89
                            fratschke

Comment

• Rzeszowiak
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2009.04
                              • 1597

Dla mnie to słabe piwo.

Piany w zasadzie to nie ma, zapach nijaki, smak również, lekka chlebowość jest przełamana niewyraźną goryczką i alkoholem.

Często widziałem reklamy tego piwa pt. "tego nie mają w Warszawie' - jak dla mnie nie mają Warszawiacy czego żałować

Comment

• mk666
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2008.07
                                • 23

A mnie to piwo nawet smakowało. Nie wybija się wprawdzie ponad przeciętność, ale mogę szybko wymienić dużo gorsze które ostatnio piłem. Dziwią mnie zatem powyższe opinie (a może to ja jestem mało wymagający ). Być może kiedyś jeszcze powtórzę.

Kupione za 2,80 w Anolu

Comment

Przetwarzanie...
                                X