Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
Wyświetlenie odpowiedzi
Łomża, Niepasteryzowane
Collapse
X
-
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasny, słomkowy, ładnie komponuje się z światłem dziennym [4]
Piana: mała i szybko opada [3.5]
Zapach: delikatny, nie atakuje nozdrzy [4]
Smak: pierwszy kontakt z językiem pozostawia lekką gorycz, która jednak później zanika, przez co smak piwa właściwie nie zostaje w ustach [3]
Wysycenie: bąbelki "pracują" do samego końca [4.5]
Opakowanie: rzadko spotykana, bardzo ascetyczna szata graficzna. przyciąga wzrok [5]
Uwagi: Lekkie, małe i przyjemne piwo. Wchodzi dobrze, może nawet aż za dobrze. Niestety żadna rewelacja, ale pewnie jeszcze kiedyś do tego piwa wrócę.
Moja ocena: [3.625]
Comment
-
-
Na plus na pewno dizajn, jara mnie taka ascetyczna forma bączkowa. Smak, nie oszałamia, ale bardzo miły.
Na minus - wspomniana już wyraźna różnica nie tylko w wyglądzie (http://www.lomzaniepasteryzowane.pl/produkty.html) między 0,33 a 0,5 i cena w niektórych sklepach za bączek. Do niedawna na minus również dostępność (z 0,5 mam do tej pory problem w najbliższej okolicy).
Suma sumarum daję 4 z plusem i kiedyś pewnie jeszcze nie omieszkam skosztować.
Comment
-
-
zakupilem dzisiaj w realu za 2.59 butelka 0.33.
Smak dobry ale bez rewelacji. myslalem ze mnie jakos urzeknie a tu nic. powiem jednak ze szybko weszlo i mialem ochote na drugie. co dia piany koloru etc to przedmowcy juz wszystko powiedzieli. daje mu 3.8/5
Comment
-
-
Łomża
Piwo Łomża dobre, bo polskie i z pewnością warte zakupu
zresztą dosyć ciekawie się browar rozwija:
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arms Wyświetlenie odpowiedziPiwo Łomża dobre, bo polskie (...)[/url]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arms Wyświetlenie odpowiedziPiwo Łomża dobre, bo polskie i z pewnością warte zakupu
zresztą dosyć ciekawie się browar rozwija:
www.lomzaniepasteryzowane.pl
Łomża zachowała także to, co najważniejsze - smak. Dodatkowo niemasowa produkcja i autentyczność piwa warzonego w regionalnym browarze odróżniają markę Łomża od ogromnych, ogólnopolskich i globalnych korporacji. Regionalne korzenie oraz dbałość o zachowanie unikalnego charakteru sprawiają, że Łomża nie zatraciła ducha prawdziwego piwa.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Ten cytat to IMO zwyczajny marketingowy belkot. Z braku laku w zwyklych sklepach mozna siegnac po te niby-NP "Lomze" czy "Kasztelana", ale w sklepach zaopatrzonych w prawdziwe piwa regionalne nawet nie patrze w strone "Lomzy""Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arms Wyświetlenie odpowiedziPiwo Łomża dobre, bo polskie... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
łomza niepasteryzowane
Na mojej drodze poszukiwań noteckiego jasnego(kultowego ponoć) napotkałem niepozorne,w oldschoolowej szacie-łomżyńskie niepaster.0,33 i....póki co przestałem szukać noteci poniewaz odkryłem coś co przypomniało mi mityczny smak czeskiego lokalnego "Brnenskeho Draga" (lata 80) z jedyną na świecie czeską zasadowością
--subtelna słodycz+odpowiednia goryczka.----powalony i oczarowany z Gdańska
Comment
-
-
No właśnie, co to za problem niby dostać w Gdańsku Noteckie?
Jest Real, jest PiP, jest kilka specjalistycznych sklepów z piwem...
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment