Łomża, Niepasteryzowane

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • hiscior
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.10
    • 17

Dzięki.Noteckie odnalezione;ruszam dopiero w świat piw niszowych, karmiąc się do tej pory dwoma klasykami dużych produkcji (najczęściej):Żywiec i Pilsner Urquell--a dziś prawdziwych (trójmieskich) kuflotek już nie ma: nawet w Degustatorni podaje się z "kija" płyn ( w moim przypadku była to śwetna przecież lubelska Perła) o temperaturze wody z odmrażanej lodówki bez śladów piany- "Barbaria"-a piwa czeskie but. wpisane do grupy Słowackie he,he( Czech by się nie uśmiał). szacunek

Comment

• abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hiscior Wyświetlenie odpowiedzi
      (...)a dziś prawdziwych (trójmieskich) kuflotek już nie ma: (...)
      W takim razie nigdy nie byłeś w Atucie w Gdyni, gdzie polewają Rycerza z Gościszewa.
      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• hiscior
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2010.10
        • 17

Bardzo proszę o adres knajpy ATUT w Gdyni. pozdr.

Comment

• abernacka
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hiscior Wyświetlenie odpowiedzi
          Bardzo proszę o adres knajpy ATUT w Gdyni. pozdr.
          A od czego jest wyszukiwarka browar.bizowa, hę?
          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• kishar
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2003.10
            • 1691

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasny ze złotym odcieniem, klarowny. [4]
            Piana: Po nalaniu dosyć potężna ale szybko opada i znika, także w ciągu kilku minut nie ma jej wcale. [3.5]
            Zapach: O średnim natężeniu - słodowy. [4]
            Smak: Dosyć ciężkawy, wyraźna dominacja słodu, gdzieś w tle goryczka. [3.5]
            Wysycenie: Jak dla mnie za małe. [4]
            Opakowanie: Dosyć pomysłowe oszczędne w formie. [4.5]
            Uwagi:

Moja ocena: [3.775]

Comment

• pit272
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2010.12
              • 2

Mam wrażenie że pisze się tu o różnych piwach. Kilka tygodni temu kupiłem w czestochowie w realu kilka butelek łomży niepasteryzowanej 0,33 l jakiś facet brał garściami więc się skusiłem, dla jasności szara nalepka z czarną parą ubraną w stroje ludowe coś za 2,60 sztuka, piwo jest świetne ma jakoś miesiąc ważności i zakochałem sie w nim jak i moja żona która nigdy piwa nie lubiła. Za każdym razem jak spotykam je na połce to po postu znika w oczach dziś zastałem 1 butelkę na półce. Ktoś z kupujących wspominał że jest dostepne jeszcze w jednym sklepie w częstochowie jakby ktos wiedział gdzie to niech napisze bo w realu naprawdę cięzko je zastać

Comment

• pioterb4
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.05
                • 4322

Na pewno będzie w Intermarche, Polo Market, Kauflandach, Carefourach itp Zajrzyj do działu Piwo-gdzie, znajdziesz tam sporo adresów sklepów z ciekawymi piwami w różnych miastach. Zapewniam Cię, że znajdziesz tam i lepsze pozycje niż omawiana tu Łomża.

Comment

• pioterb4
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.05
                  • 4322

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasnozłoty, pilsowy, jak na piwo o zaw. alk. 6% mogloby mieć odcień troszkę ciemniejszy. [3.5]
                  Piana: Krótkotrwała, gruboziarnista, znika błyskawicznie, nie pozostawia śladów na szkle. [2.5]
                  Zapach: Przyjemny chmielowy, nie tak bogaty jak zapachy innych piw niepasteryzowanych z małych browarów, średnio intensywny. [4]
                  Smak: Słodowy, dośc przyjemny z chmielowym finiszem. Goryczka słaba, ale chmielowośc dobrze zaznaczona. Czuć na końcu lekką ziemistość. Ogólnie smaczne piwko tylko ciut za mało treściwe. [4]
                  Wysycenie: Spore bąble, pracują w szklance cały czas. Nie przeszkadzają w degustacji, wysycenie pasuje do tego piwa, ale nie utrzymuje piany. [4.5]
                  Opakowanie: Prostota to pierwsze co mi przychodzi na myśl. Bączek z etykietą stylizowaną na lata 60-te,kapsel dedykowany. Z oddali wygląda jakby je ktoś jakąś tekturą obkleił. Mnie się ta spartańska koncepcja podoba. [4]
                  Uwagi: Piłem to piwo w te wakacje i wtedy wydało mi się niewarte zachodu. Spróbowałem po raz drugi i muszę przyznać zrobiło na mnie pozytywne wrażenie. Nie są do Himalaje smaku, ale piwo jest przyjemne bardzo rześkie. Jedyne co sprawia, że będę do niego powracał tylko okazjonalnie to cena; za bączek zapłaciłem ok 2,60 w Realu. Za 1,49 mogę otrzymać Noteckie a za coś około 1,80 Lipcowe n/p więc jednak to dość dobre piwko nie będzie stałym gościem na stole.

Moja ocena: [3.85]

Comment

• Feti
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2010.10
                    • 801

I mamy vanpurową markę premium.

Comment

• Pankracy
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2007.10
                      • 2797

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedzi
                      I mamy vanpurową markę premium.
                      A Brok Niefiltrowany?

Comment

• Feti
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2010.10
                        • 801

To się vanpurowi premiumów namnożyło / błąd ortograficzny celowy/

Comment

• natalka
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2010.07
                          • 128

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                          Na pewno będzie w Intermarche, Polo Market, Kauflandach, Carefourach itp Zajrzyj do działu Piwo-gdzie, znajdziesz tam sporo adresów sklepów z ciekawymi piwami w różnych miastach. Zapewniam Cię, że znajdziesz tam i lepsze pozycje niż omawiana tu Łomża.
                          w auchanach tez
                          Doba ma 24 godziny,skrzynka 24 piwa...przypadek?

Comment

• pit272
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2010.12
                            • 2

jeśli chodzi o intermarche w częstochowie potwierdzam obecność wparowałem dzisiaj szukam szukam patrzę a tam na końcu półki prawie niewidoczne 10 bączków 6 odrazu wylądowało u mnie w koszyku dzięki za namiary

Comment

• fuliano
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2010.07
                              • 1835

Chłopie, jak już coś piszesz to używaj interpunkcji, bo ciężko dojść, o co Tobie chodzi.

Comment

• purc
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2009.02
                                • 650

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedzi
                                Chłopie, jak już coś piszesz to używaj interpunkcji, bo ciężko dojść, o co Tobie chodzi.
                                To się w literaturze nazywa /piwny?/ strumień świadomości ...

Comment

Przetwarzanie...
                                X