Dzięki.Noteckie odnalezione;ruszam dopiero w świat piw niszowych, karmiąc się do tej pory dwoma klasykami dużych produkcji (najczęściej):Żywiec i Pilsner Urquell--a dziś prawdziwych (trójmieskich) kuflotek już nie ma: nawet w Degustatorni podaje się z "kija" płyn ( w moim przypadku była to śwetna przecież lubelska Perła) o temperaturze wody z odmrażanej lodówki bez śladów piany- "Barbaria"-a piwa czeskie but. wpisane do grupy Słowackie he,he( Czech by się nie uśmiał). szacunek
Łomża, Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hiscior Wyświetlenie odpowiedzi(...)a dziś prawdziwych (trójmieskich) kuflotek już nie ma: (...)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hiscior Wyświetlenie odpowiedziBardzo proszę o adres knajpy ATUT w Gdyni. pozdr.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny ze złotym odcieniem, klarowny. [4]
Piana: Po nalaniu dosyć potężna ale szybko opada i znika, także w ciągu kilku minut nie ma jej wcale. [3.5]
Zapach: O średnim natężeniu - słodowy. [4]
Smak: Dosyć ciężkawy, wyraźna dominacja słodu, gdzieś w tle goryczka. [3.5]
Wysycenie: Jak dla mnie za małe. [4]
Opakowanie: Dosyć pomysłowe oszczędne w formie. [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.775]
Comment
-
-
Mam wrażenie że pisze się tu o różnych piwach. Kilka tygodni temu kupiłem w czestochowie w realu kilka butelek łomży niepasteryzowanej 0,33 l jakiś facet brał garściami więc się skusiłem, dla jasności szara nalepka z czarną parą ubraną w stroje ludowe coś za 2,60 sztuka, piwo jest świetne ma jakoś miesiąc ważności i zakochałem sie w nim jak i moja żona która nigdy piwa nie lubiła. Za każdym razem jak spotykam je na połce to po postu znika w oczach dziś zastałem 1 butelkę na półce. Ktoś z kupujących wspominał że jest dostepne jeszcze w jednym sklepie w częstochowie jakby ktos wiedział gdzie to niech napisze bo w realu naprawdę cięzko je zastać
Comment
-
-
Na pewno będzie w Intermarche, Polo Market, Kauflandach, Carefourach itp Zajrzyj do działu Piwo-gdzie, znajdziesz tam sporo adresów sklepów z ciekawymi piwami w różnych miastach. Zapewniam Cię, że znajdziesz tam i lepsze pozycje niż omawiana tu Łomża.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, pilsowy, jak na piwo o zaw. alk. 6% mogloby mieć odcień troszkę ciemniejszy. [3.5]
Piana: Krótkotrwała, gruboziarnista, znika błyskawicznie, nie pozostawia śladów na szkle. [2.5]
Zapach: Przyjemny chmielowy, nie tak bogaty jak zapachy innych piw niepasteryzowanych z małych browarów, średnio intensywny. [4]
Smak: Słodowy, dośc przyjemny z chmielowym finiszem. Goryczka słaba, ale chmielowośc dobrze zaznaczona. Czuć na końcu lekką ziemistość. Ogólnie smaczne piwko tylko ciut za mało treściwe. [4]
Wysycenie: Spore bąble, pracują w szklance cały czas. Nie przeszkadzają w degustacji, wysycenie pasuje do tego piwa, ale nie utrzymuje piany. [4.5]
Opakowanie: Prostota to pierwsze co mi przychodzi na myśl. Bączek z etykietą stylizowaną na lata 60-te,kapsel dedykowany. Z oddali wygląda jakby je ktoś jakąś tekturą obkleił. Mnie się ta spartańska koncepcja podoba. [4]
Uwagi: Piłem to piwo w te wakacje i wtedy wydało mi się niewarte zachodu. Spróbowałem po raz drugi i muszę przyznać zrobiło na mnie pozytywne wrażenie. Nie są do Himalaje smaku, ale piwo jest przyjemne bardzo rześkie. Jedyne co sprawia, że będę do niego powracał tylko okazjonalnie to cena; za bączek zapłaciłem ok 2,60 w Realu. Za 1,49 mogę otrzymać Noteckie a za coś około 1,80 Lipcowe n/p więc jednak to dość dobre piwko nie będzie stałym gościem na stole.
Moja ocena: [3.85]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedziI mamy vanpurową markę premium.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziNa pewno będzie w Intermarche, Polo Market, Kauflandach, Carefourach itp Zajrzyj do działu Piwo-gdzie, znajdziesz tam sporo adresów sklepów z ciekawymi piwami w różnych miastach. Zapewniam Cię, że znajdziesz tam i lepsze pozycje niż omawiana tu Łomża.Doba ma 24 godziny,skrzynka 24 piwa...przypadek?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedziChłopie, jak już coś piszesz to używaj interpunkcji, bo ciężko dojść, o co Tobie chodzi.
Comment
-
Comment