Zamkowy, Mastne Brackie

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • żąleną
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
    Nie chcę nikomu psuć imprezy, ale przypuszczam, że nikt nie kto brał udział w procesie decyzyjnym odnośnie nazwy nowego piwa nie słyszał takiego słowa jak mastka?
    Zboczuch.

    A na poważnie, od mastki do mastnego to chyba jeszcze kawałek drogi. W końcu piwo nie będzie się nazywać Mastkowe.

    Leave a comment:


  • Maidenowiec
    replied
    To się uśmiałem.

    Leave a comment:


  • leona
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
    Nie chcę nikomu psuć imprezy, ale przypuszczam, że nikt nie kto brał udział w procesie decyzyjnym odnośnie nazwy nowego piwa nie słyszał takiego słowa jak mastka?
    Tylko proszę nie podawaj nazwy chemicznej ani profilu aromatycznego...

    Leave a comment:


  • Maidenowiec
    replied
    Nie chcę nikomu psuć imprezy, ale przypuszczam, że nikt nie kto brał udział w procesie decyzyjnym odnośnie nazwy nowego piwa nie słyszał takiego słowa jak mastka?

    Leave a comment:


  • Zdrój
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
    W jakiej temp. fermentuje?
    Pierwsze dwa dni - 18*C - 17*C.

    Leave a comment:


  • strappado
    replied
    Będzie dedykowany kapsel?

    Leave a comment:


  • jacer
    replied
    W jakiej temp. fermentuje?

    Leave a comment:


  • Żywiec
    replied
    Mastne Brackie - fermentacja

    Początek fermentacji.
    Attached Files

    Leave a comment:


  • Żywiec
    replied
    Mastne Brackie - warzenie

    Warzenie nowego piwa
    Attached Files

    Leave a comment:


  • Żywiec
    replied
    Brzeczka przednia

    Mastne Brackie - brzeczka przednia
    Attached Files

    Leave a comment:


  • skitof
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi
    „Mastne”, to pierwsza, udokumentowana nazwa piwa z Cieszyna, wywodząca się od słów: mazisty, mięsisty, co podkreślało bogactwo jego składników.
    Z ciekawości kronikarskiej zapytam: o jaki dokument chodzi i z którego roku?

    Leave a comment:


  • Seta
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
    A to nie o nim był ten artykuł?
    Czy to jest ta eksperymentalna 13o, która warzono w Cieszynie jeszcze w 2007r.? Czy wiadomo, czy w szranki stawała też wersja 12,5o, czy tylko na planach się skończyło?
    Fajne podsumowanie :
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec
    Łał, tylko tyle mogę powiedzieć, łał. Ekskluzywne, a może nawet Premium.

    Leave a comment:


  • delvish
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zdrój Wyświetlenie odpowiedzi
    bo w Cieszynie kilkakrotnie eksperymentalnie warzono już to piwo
    A to nie o nim był ten artykuł?
    Czy to jest ta eksperymentalna 13o, która warzono w Cieszynie jeszcze w 2007r.? Czy wiadomo, czy w szranki stawała też wersja 12,5o, czy tylko na planach się skończyło?
    Last edited by delvish; 2010-05-12, 12:04.

    Leave a comment:


  • Piwoteka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi
    W całej Polsce będzie dostępne w wybranych sieciach sklepów.
    Mam pytanie na jakiej zasadzie będzie dokonywany ten wybór sieci sklepów? Czy znowu trzeba będzie uciekać się do sztuczek z wykupywaniem z Almy zalegającego piwa, którym mało kto się interesuje? Pytam poważnie, ponieważ przedstawiciel GŻ na woj. łódzkie nigdy nic nie może załatwić, a Piwoteka chciałaby mieć Wasze piwo w ofercie...

    Leave a comment:


  • Twilight_Alehouse
    replied
    Chociaż muszę przyznać, że dekokcja w piwie górnej fermentacji jakoś nie do końca mi pasuje

    Leave a comment:

Przetwarzanie...
X