Zamkowy, Mastne Brackie

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Żywiec
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.12
    • 1571

    #31
    Mastne Brackie - warzenie

    Warzenie nowego piwa
    Attached Files

    Comment

    • Żywiec
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.12
      • 1571

      #32
      Mastne Brackie - fermentacja

      Początek fermentacji.
      Attached Files

      Comment

      • jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

        #33
        W jakiej temp. fermentuje?
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        • strappado
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2007.08
          • 111

          #34
          Będzie dedykowany kapsel?
          http://pokazywarka.pl/t47c2v/

          Comment

          • Zdrój
            Porucznik Browarny Tester
            • 2001.05
            • 284

            #35
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
            W jakiej temp. fermentuje?
            Pierwsze dwa dni - 18*C - 17*C.
            Browamator Piwowar PINTA Festiwal Birofilia

            Comment

            • Maidenowiec
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.07
              • 2287

              #36
              Nie chcę nikomu psuć imprezy, ale przypuszczam, że nikt nie kto brał udział w procesie decyzyjnym odnośnie nazwy nowego piwa nie słyszał takiego słowa jak mastka?
              Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

              Thou shallt not spilleth thy beer!

              Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

              Comment

              • leona
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.07
                • 5853

                #37
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
                Nie chcę nikomu psuć imprezy, ale przypuszczam, że nikt nie kto brał udział w procesie decyzyjnym odnośnie nazwy nowego piwa nie słyszał takiego słowa jak mastka?
                Tylko proszę nie podawaj nazwy chemicznej ani profilu aromatycznego...

                Comment

                • Maidenowiec
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.07
                  • 2287

                  #38
                  To się uśmiałem.
                  Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

                  Thou shallt not spilleth thy beer!

                  Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

                  Comment

                  • żąleną
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.01
                    • 13239

                    #39
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
                    Nie chcę nikomu psuć imprezy, ale przypuszczam, że nikt nie kto brał udział w procesie decyzyjnym odnośnie nazwy nowego piwa nie słyszał takiego słowa jak mastka?
                    Zboczuch.

                    A na poważnie, od mastki do mastnego to chyba jeszcze kawałek drogi. W końcu piwo nie będzie się nazywać Mastkowe.

                    Comment

                    • tfur
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2006.05
                      • 1311

                      #40
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                      Tylko proszę nie podawaj nazwy chemicznej ani profilu aromatycznego...
                      lepiej poprzestać na nazwie zwyczajowej: ser spodlaski. co do profilu: b/d
                      a co do mastnego, to mam nadzieję, że będzie dla mnie bardziej trafioną nowinką niż BKD, którym byłem raczej zawiedziony, ale to ze względu na upodobania gatunkowe.
                      veni, emi, bibi

                      Comment

                      • brand_manager2
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2009.12
                        • 3

                        #41
                        Witam,
                        Co do zainteresowania w Almie, to pozostało we wszystkich sklepach trochę powyżej palety, co jak na 28 sklepów nie jest zapasem zbyt dużym. Z tego w sklepach w Łodzi i Wrocławiu jest po około 200 butelek. Na ostaniej imprezie we Wrocławiu sprzedaliśmy ponad 200 butelek, więc rzeczywiście jest to raczej problem sklepu, a nie piwa. W swojej kategorii cenowej i "gatunkowej" Bracki Koźlak nadal pozostaje w Almie absolutnym liderem, mimo bardzo ograniczonej ekspozycji (chciałem kupić w Rybniku i bez pomocy obsługi, nie dałbym rady). Powracając do pytania, nowe piwo jest dedykowane dla mieszkańców Cieszyna, ale jeśli będzie zainteresowanie w Polsce, to nie ma problemu. Proszę o podanie telefonu, maila, skontaktuję sie w przyszłym tygodniu.
                        Pozdrawiam.

                        Comment

                        • leona
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2009.07
                          • 5853

                          #42
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika brand_manager2 Wyświetlenie odpowiedzi
                          Powracając do pytania, nowe piwo jest dedykowane dla mieszkańców Cieszyna, ale jeśli będzie zainteresowanie w Polsce, to nie ma problemu. Proszę o podanie telefonu, maila, skontaktuję sie w przyszłym tygodniu.
                          Pozdrawiam.
                          Wpadnij do Marii na Kobierzyńskiej 61 w Krakowie
                          na pewno właściciele chętnie postawią nowe Brackie na półce

                          Comment

                          • Zdrój
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2001.05
                            • 284

                            #43
                            www.piwa-regionalne.pl - RZESZÓW - jestem pewien że będą zainteresowan

                            P.S.
                            Jeśli już, to "Mastne" kojarzy mi się z omastą
                            Browamator Piwowar PINTA Festiwal Birofilia

                            Comment

                            • Żywiec
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.12
                              • 1571

                              #44
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika strappado Wyświetlenie odpowiedzi
                              Będzie dedykowany kapsel?
                              Oczywiście, że będzie kapsel i kpl etykiet. Piwo ma być rozlane do butelek 500 ml i do beczek. Cena ma być "ludzka".

                              Comment

                              • Żywiec
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2001.12
                                • 1571

                                #45
                                Zabawa z drożdżami

                                Przygotowanie drożdży do fermentacji górnej
                                Attached Files

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X