"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Nie chcę nikomu psuć imprezy, ale przypuszczam, że nikt nie kto brał udział w procesie decyzyjnym odnośnie nazwy nowego piwa nie słyszał takiego słowa jak mastka?
Nie chcę nikomu psuć imprezy, ale przypuszczam, że nikt nie kto brał udział w procesie decyzyjnym odnośnie nazwy nowego piwa nie słyszał takiego słowa jak mastka?
Tylko proszę nie podawaj nazwy chemicznej ani profilu aromatycznego...
Zboczuch.
A na poważnie, od mastki do mastnego to chyba jeszcze kawałek drogi. W końcu piwo nie będzie się nazywać Mastkowe.
Tylko proszę nie podawaj nazwy chemicznej ani profilu aromatycznego...
lepiej poprzestać na nazwie zwyczajowej: ser spodlaski. co do profilu: b/d
a co do mastnego, to mam nadzieję, że będzie dla mnie bardziej trafioną nowinką niż BKD, którym byłem raczej zawiedziony, ale to ze względu na upodobania gatunkowe.
Witam,
Co do zainteresowania w Almie, to pozostało we wszystkich sklepach trochę powyżej palety, co jak na 28 sklepów nie jest zapasem zbyt dużym. Z tego w sklepach w Łodzi i Wrocławiu jest po około 200 butelek. Na ostaniej imprezie we Wrocławiu sprzedaliśmy ponad 200 butelek, więc rzeczywiście jest to raczej problem sklepu, a nie piwa. W swojej kategorii cenowej i "gatunkowej" Bracki Koźlak nadal pozostaje w Almie absolutnym liderem, mimo bardzo ograniczonej ekspozycji (chciałem kupić w Rybniku i bez pomocy obsługi, nie dałbym rady). Powracając do pytania, nowe piwo jest dedykowane dla mieszkańców Cieszyna, ale jeśli będzie zainteresowanie w Polsce, to nie ma problemu. Proszę o podanie telefonu, maila, skontaktuję sie w przyszłym tygodniu.
Pozdrawiam.
Powracając do pytania, nowe piwo jest dedykowane dla mieszkańców Cieszyna, ale jeśli będzie zainteresowanie w Polsce, to nie ma problemu. Proszę o podanie telefonu, maila, skontaktuję sie w przyszłym tygodniu.
Pozdrawiam.
Comment