Powracając do pytania, nowe piwo jest dedykowane dla mieszkańców Cieszyna, ale jeśli będzie zainteresowanie w Polsce, to nie ma problemu. Proszę o podanie telefonu, maila, skontaktuję sie w przyszłym tygodniu.
Pozdrawiam.
Jaja sobie robicie? Wiadomo, że sklepy specjalistyczne będą zainteresowane. Z Wrocławia koniecznie skontaktujcie się z tą hurtownią.
W niedzielę byłem na dniach otwartych browaru Zamkowego i nawet tam nie można było kupić butelkowej wersji Mastnego (nie rozumiem marketingu grupy Żywiec, no chyba że ich Brackie w oko kole), na wynos wszyscy brali w 1,5 l plastikach bo piwo naprawdę było bardzo dobre. Także czekam również na info o sklepach, bo dobre piwo powinno być jak dobre jabłko, czyli z najbliższego sadu.
Mastne zostało rozlane do butelek w niedzielę i stąd jego brak w Cieszynie. Idea jednak była taka, żeby w Cieszynie oficjalnie otworzyć pierwszą beczkę i serwować piwo z kija i to sie udało. W Piwiarni Żywieckiej jest dostępne z beczki w cenie 4- zł za 0,5 ltr. W butelce będzie w tej samej cenie od jutra.
Mastne zostało rozlane do butelek w niedzielę i stąd jego brak w Cieszynie.
Wszystko jasne. dzisiaj byłem w 2 społemowskich sklepach w Cieszynie, oczywiście piwa nie było. Obsługa znała piwo, sugerowała , ze być może będzie pod koniec tygodnia.
A tak na marginesie , w niedzielę w Cieszynie pogoda była okropna, deszczowa , mimo tego na dniach otwartych w browarze było sporo ludzi.
Mastne zostało rozlane do butelek w niedzielę i stąd jego brak w Cieszynie. Idea jednak była taka, żeby w Cieszynie oficjalnie otworzyć pierwszą beczkę i serwować piwo z kija i to sie udało. W Piwiarni Żywieckiej jest dostępne z beczki w cenie 4- zł za 0,5 ltr. W butelce będzie w tej samej cenie od jutra.
zalozenie ladne, ale jak pisalem w innym temacie, byl brak informacji o programie i o tym, ze piwo bedzie sprzedawane w butelkach pozniej
Mastnego w beczce nie ma za wiele i trafi na dedykowane imprezy i do kilku knajp (Cieszyn, Żywiec). Praktycznie całą produkcję rozlano do butelek a do beczek tylko to co się nie zmieściło do cysterny.
Mastnego w beczce nie ma za wiele i trafi na dedykowane imprezy i do kilku knajp (Cieszyn, Żywiec). Praktycznie całą produkcję rozlano do butelek a do beczek tylko to co się nie zmieściło do cysterny.
a wiemy juz konkretny termin sprzedawania w butelkach w Cieszynie ?
Ja mam pytanie do zorientowanych w temacie, głównie do @Żywiec, czy Mastne to też projekt jednorazowy tak jak Koźlak Dubeltowy, czy jest szansa na dłuższy pobyt na półkach i ewentualne równoległe ważenie do Brackiego i Portera?
Comment