Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa
Wyświetlenie odpowiedzi
Zamkowy, Mastne Brackie
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BartekBas Wyświetlenie odpowiedziA gdzie takowy można zdobyć?
Przypuszczam, że przy najbliższej imprezie (giełdzie) się pokarze.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzipokarzeDalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doodeck Wyświetlenie odpowiedziAdam, chyba Cię Bóg dysortografią pokarał...Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maarcinek19 Wyświetlenie odpowiedziBędzie Mastne dostępne także w Almach ?
Comment
-
-
"Nowe" Mastne Brackie wydaje mi się ciut bardziej pełne w smaku od swojego poprzednika, więcej goryczki. Etykieta bardzo ładna, kapsel również. Nie mam nic do zarzucenia. No, może cena nie jest najlepsza ale za dobre piwo trzeba płacic
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzemek Wyświetlenie odpowiedzi"Nowe" Mastne Brackie wydaje mi się ciut bardziej pełne w smaku od swojego poprzednika, więcej goryczki. Etykieta bardzo ładna, kapsel również. Nie mam nic do zarzucenia. No, może cena nie jest najlepsza ale za dobre piwo trzeba płacicLast edited by Kwadri; 2011-07-07, 22:32.
Comment
-
-
Metal nadal jest, ale mniej nachalny. Samo piwo smakowało mi bardziej niż pierwsza odsłona."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99 Wyświetlenie odpowiedziMi wręcz przeciwnie - starsza wersja smakowała mi bardziej, ta wydała się jakaś taka płaska i mało ciekawa w smaku.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
W odniesieniu do poprzedniej "wersji" w aktualnej na plus:
- aromat bardziej ejlowy, więcej owocków i chmielu
- etykieta
Na minus:
- mniejsza treściwość, granicząca z pustawością
Reszta podobnie, niestety również metaliczność. Mastne bardzo dobrze się pije i teraz jest tańsze.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny bursztyn, mętne [5]
Piana: gęsta, obfita, po dłuższej chwili utrzymuje stale półcentymetrowa [4.5]
Zapach: nuty migdałów, miodu [4]
Smak: wyczuwalny karmel,goryczka o bardzo długim finiszu [4.5]
Wysycenie: solidne wysycenie [5]
Opakowanie: nie powala ale ze smakiem [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.35]
Comment
-
-
Oj, rozczarowało mnie to nowe Mastne. Ale po kolei:
Opakowanie: Bardzo stylowe, ujednolicona kolorystycznie etykieta sprawia jeszcze lepsze wrażenie.
Barwa jasnobursztynowa, bardzo ładna czyli podobnie jak w poprzedniej wersji.
Piana zwartą, gęstą czapą utrzymuje się na powierzchni. Pod tym względem jest nawet lepiej niż poprzednio.
Zapach nie narzucający się - owocowy, typowy dla górnej fermentacji. Wyczuwalne też karmelowo-alkoholowe akcenty.
Smak: i tu właśnie następuje rozczarowanie. Treściwość woła o pomstę do nieba! Ma się wrażenie picia ewidentnie rozcieńczonego piwa, ja wyczuwam tu po prostu wodę! Ten smak od razu kojarzy mi się z pustymi, pozbawionymi smaku i treści koncernówami. Piwo jest dość zrównoważone, jest deliktana owocowość i goryczka ale wszystko to nie ma znaczenia gdy wyczuwa się posmak wody.
Nasycenie: jak na ejla przystało umiarkowane
Próbowałem też wersję beczkową w łódzkiej Piwotece. Wtedy wodnistość nie była aż tak wyraźna, ale na pewno było mniej złożone niż poprzednia wersja. Póki co rozczarowanie roku Partia 11.XII.2011Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
Comment