Pilsik smakuje obecnie bardzo ejlowo, ale to zasługa domieszania przy rozlewie Krakowiaka. Dziś testowane miało ewidentną bitterową goryczkę, amberową barwę i ejlowe nutki w zapachu. Relakspolowa nutka o dziwo schowana w tle, nie taka nachalna jak czasem - zapewne zasługa dodatku Krakowiaka.
Relakspol, Pils
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnobursztynowy, nasycony. OK. [4]
Piana: Niewysoka, po minucie pozostał kożuszek i lekko zabrudzone ścianki naczynia. [3]
Zapach: Kwaskowato-słodowy, w tle lekka nuta chlebowa. Po lekkim ogrzaniu pachnie, jak starożytna budka z piwem. [3]
Smak: Cierpki, kwaskowaty. Chyba wyczuwam leciusieńkie maślano-ejlowe echa, oraz... alkohol. Ale skąd? [2.5]
Wysycenie: Spore, choć taki pilsowy lager mógłby bąblować jeszcze bardziej. [3.5]
Opakowanie: Niebiesko-srebrzyste, błyszczące. Jakieś "kulawe" ptaki po bokach. Pełne info, goły kapsel. Generalnie, mocno przypadkowe... [2]
Uwagi: Wypiłem. Raz. Wystarczy.
Moja ocena: [2.825]Comment
Related Topics
Collapse
-
Pils: 11,8% obj., 4,9 alk. Po otwarciu woń obiecująca, świeżo słodowo-ziołowa, piana niestety dość mizerna i szybko opadająca, lacing prawie żaden przy dość wysokim wysyceniu, Całe szczęście, że wrażenia smakowe częściowo rekompensują brak tych wizualnych. Piwo o wyrazistej goryczce,...
-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-11-18, 22:47 -
-
Piwo o niezłej pianie i ciemnozłotym kolorze. Alkohol 4,8%. Zapach chmielowy. Smak, wyraźna goryczka pomieszana z metalowymi nutami. Zimne, weszło przednio. Znalazłem podobny wątek, jednak bez podanego browaru no i wygląd puszki także inny, zatem, założyłem nowy. Ocena 4/6.1 Photo
-
Channel: Czechy
2021-08-16, 13:29 -
-
Ekstrakt: nie podano. Alkohol: 12 %. Batch #008
Imperial Stout uwarzony z dodatkiem syropu klonowego i ekstraktu kokosowego.
Kolor: Bardzo ciemny brąz, pod silnym światłem widoczne zmętnienie.
Piana: Brązowa, niemal wyłącznie drobnopęcherzykowa. Strasznie mizerna pod kątem...-
Channel: USA
2020-07-15, 18:47 -
-
Alkohol 5%, butelka 330 ml.
Piana mizerna, nietrwała. Lekko opalizujące.
W smaku wyraźnie słodowe, z karmelowymi nutami i niewielką, ale dość trwała goryczką....-
Channel: Japonia
2020-06-02, 21:16 -
-
Browar restauracyjny Beerhoff w Nur Sułtan
alk około 5%
kolor - ciemno-żółty, jak nazw wskazuje, mętne
piana - biała, drobna, dość mizerna
zapach - słabiutki ale miły, owocowo-słodowy
smak - dość pełne i treściwe, w sumie wiele od jasnego się...-
Channel: Kazachstan
2019-10-29, 21:26 -
- Loading...