Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ergie
Wyświetlenie odpowiedzi
Lwówek, Lwówek Książęcy
Collapse
X
-
Ja jestem często we Lwówku Śl. i nie mam problemu z kupnem lwóweckiego piwa. Jest dostępne prawie w każdym sklepie, nawet sieciówkach jak Żabka czy Intermarche.
Co do lanego, to powinno być nadal dostępne w restauracji hotelu Piast. Ponadto w całym mieście jest jedynie kilka knajp. Nie każdemu tutaj pieniądze wychodzą nosem i uszami, więc właściciele chcąc dostać "umeblowanie" lokalu w pakiecie podpisują lojalkę z GŻ lub KP na wyłączność; albo uważają, że lany Lwówek byłby za drogi i nie schodziłby jak tańsze Tyskie. Stąd w niektórych lokalach dostaniecie lwóweckie piwo, ale tylko w butelce.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ergie Wyświetlenie odpowiedziSpędziłem ostatnio ponad tydzień we Lwówku Śląskim i wielkie było moje rozczarowanie bo nigdzie nie można się było napić lanego Książęcego. Musiałem się zadowolić butelkami kupowanymi w jednym z marketów. Tak w ogóle to w samym Lwówku to lokalne piwo praktycznie nie istnieje.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziJa jestem często we Lwówku Śl. i nie mam problemu z kupnem lwóweckiego piwa. Jest dostępne prawie w każdym sklepie, nawet sieciówkach jak Żabka czy Intermarche.
Co do lanego, to powinno być nadal dostępne w restauracji hotelu Piast. Ponadto w całym mieście jest jedynie kilka knajp. Nie każdemu tutaj pieniądze wychodzą nosem i uszami, więc właściciele chcąc dostać "umeblowanie" lokalu w pakiecie podpisują lojalkę z GŻ lub KP na wyłączność; albo uważają, że lany Lwówek byłby za drogi i nie schodziłby jak tańsze Tyskie. Stąd w niektórych lokalach dostaniecie lwóweckie piwo, ale tylko w butelce.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedziW przyszłym roku będzie można napić się piwa w ogrodzie przybrowarnym
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mihai Wyświetlenie odpowiedziDobra wiadomość bardzo brakowało mi właśnie takiego miejsca . Czy Lwówek w wersji niefiltrowanej popłynie w przybrowarnych kranach ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedziA to zależy od popytu .W Ciechanowie się nie przjęło
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziTo faktycznie dobra wiadomosć - taki sklep firmowy/przybrowarny ogródek to bardzo fajna sprawa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedziA to zależy od popytu .W Ciechanowie się nie przjęło
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA to szkoda, bo Mocny niefiltrowany na Festiwalu we Wrocławiu był przepyszny. Jedna z większych niespodzianek, której bym nie zaliczył, gdyby ktoś mi nie dał do spróbowania - po 2 minutach już stałem w kolejce po niego
ale to nie ten wątek.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA to szkoda, bo Mocny niefiltrowany na Festiwalu we Wrocławiu był przepyszny. Jedna z większych niespodzianek, której bym nie zaliczył, gdyby ktoś mi nie dał do spróbowania - po 2 minutach już stałem w kolejce po niego
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedziCiekawe obserwacje w Ciechanowie w naszym ogródku sprzedajemy głównie piwo z butelki pomimo ,że piwo z beczki jest stale w sprzedaży.
Na nas wszystkich razem ciąży odpowiedzialność, żeby próbować to zmienić.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedziCiekawe obserwacje w Ciechanowie w naszym ogródku sprzedajemy głównie piwo z butelki pomimo ,że piwo z beczki jest stale w sprzedaży.
W Zachodnich krajach jest nie do pomyślenia aby barman dał butelkę do stolika, zawsze dostaje się już przelane.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziW Zachodnich krajach jest nie do pomyślenia aby barman dał butelkę do stolika, zawsze dostaje się już przelane.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment