Lwówek, Lwówek Książęcy
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne złoto. Może ciutkę za jasne. [3.5]
Piana: Całkiem przyzwoita. Utrzymuje się na ściankach przez kilka minut, a kożuszek na powierzchni jest praktycznie do samego końca konsumpcji. [4.5]
Zapach: Dość delikatny ale wyważony. Zapach klasycznego jasnego nie poddanego utrwalaniu. [4.5]
Smak: Nie mam większych zastrzeżeń, smak typowy dla swojej klasy, krzywdy by jednak nie zrobiło piwu więcej wyczuwalnych nut jęczmiennych. Generalnie to jednak nie mój typ piw. [3.5]
Wysycenie: Wysycenie optymalne. [4.5]
Opakowanie: Nie ma się czym specjalnie chwalić. Jak w pozostałych lwówkach brak kontry i dedykowanego piwu kapsla, do tego małe, ledwo czytelne napisy. Jakieś takie bo ja wiem...? Jak opakowanie zastępcze [3]
Uwagi: Piwo bardzo dobre jeśli chodzi o swój typ. Zdecydowanie wygrywa z jasnymi koncerniakami. Nie mniej jednak jak już wspomniałem to nie są piwa, którymi się zachwycam.
Moja ocena: [3.975]Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
-
Od roku piję regularnie Lwówka Książęcego i do tej pory był ok. Ostatnio jednak kupiłem 4 z partii oznaczonej jako przydatna do spożycia do 25.08.2011 r. i wszystkie były kwaśne. Mam nadzieję, że to tylko incydent.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Troszkę za jasne [3.5]
Piana: Idealna, odstawiłem piwo na chwilę i wyszedłem, po powrocie nadal był 1cm piany. Zostawia ślad na ściankach [5]
Zapach: Subtelny i ładny [4.5]
Smak: Zdecydowanie jedno z najlepszych piw jakie ostatnio piłem. W dodatku bardzo równe w smaku, nie zdarzyła mi się gorsza partia. Na języku zostawia bardzo miłe wrażenia [5]
Wysycenie: Idealne do końca, świetnie orzeźwia [5]
Opakowanie: Bez rewelacji ale daje radę od kiedy napis nie jest czerwony tylko biały [4]
Uwagi: Świetne piwo za niewygórowaną cenę.
Moja ocena: [4.7]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu. ZA MAŁO KONKRETÓW. Proszę spróbować opisać dokładniej.
Art, Admin
---------------Last edited by ART; 2011-08-28, 21:31.Comment
-
-
Nie dla Książąt - rozczarowanie tygodnia
Kolor: jasno złoty [4.0]
Piana: na jeden palec; szybko opada; trwała obwódka [3.0]
Zapach: lekki zapach chmielu, ale taki jakby go nie było [3.0]
Smak: powinno być nazwane "Przechmielone", mocno szczypie w język. Słód nie wyczuwalny. Gazowana woda o smaku chmielu. [3.0]
Wysycenie: Dostateczne. Wielkie bąble jak w gazowanej mineralce, które z czasem przechodzą w średniej wielkości. (?!)[3.0]
Opakowanie: Bez znaczenia. Małe literki trzeba się doszukać składu[3.5]
Uwagi: Dobrze że kupiłem tylko jedną butelkę w promocji 2.49 plus kaucja. Największe rozczarowanie tego tygodnia; może ciut lepsze od Złotego Denara Chmielowego tylko że droższe o 33%.
Moja ocena: [3.0]
__________________Comment
-
Co do wielkich bąbli, to proponuję domyć szklankę.
EDIT: jak byś zerknął wyżej, to wątek dotyczy piwa produkowanego za Bauera.Last edited by kopyr; 2011-08-30, 22:27.Comment
-
Nastąpiła pomyłka co do wyboru działu
Tak post zgłosiłem do usunięcia, pomyliłem piwa. Co do szklanki myję ją zawsze w ten sam sposób od lat i efekty są różne w zależności od piwa. A co goryczka chmielowa nie może szczypać w język? Piwo nie może być źle zbalansowane tzn, przechmielone przy braku wyczuwalnego słodu? Senior wyskoczył na juniora?Comment
-
"Przechmielone" to nie to samo, co "niezbalansowane". Z goryczką na poziomie Kubusia to piwo jest typowo po polsku niedochmielone.Comment
-
"System narciarski" to taki jaki się stosuje w skokach? Jeżeli tak, to obcina się najwyższą i najniższą ocenę. A średnia z pozostałych wychodzi 3.125Comment
-
Tak post zgłosiłem do usunięcia, pomyliłem piwa. Co do szklanki myję ją zawsze w ten sam sposób od lat i efekty są różne w zależności od piwa. A co goryczka chmielowa nie może szczypać w język? Piwo nie może być źle zbalansowane tzn, przechmielone przy braku wyczuwalnego słodu? Senior wyskoczył na juniora?
EDIT: Co do mycia szklanek - to, że od lat w ten sam sposób, to nie znaczy, że dobrze. W dobrze umytej szklance na ściankach nie mają prawa osadzać się pęcherzyki CO2.Last edited by kopyr; 2011-08-31, 07:21.Comment
Comment