Można też wyobrazić sobie nietrudno że piwo mogło stać w nieogrzewanym magazynie lub pod jakąś wiatą i wielokrotnie "przymarzać" zanim trafiło na półkę. Zamarzanie takie jeszcze nie na kość wcale nie musi się objawić od razu pękaniem butelek.
Lwówek, Lwówek Książęcy
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
I jak to negatywnie wpłynie na piwo? Jakie wady się pojawią?Comment
-
Np. zmętnienie.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2012-02-11, 20:29.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Wyraźny spadek nasycenia CO2 również.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Comment
-
-
Niekoniecznie, czasem będzie wisieć mgiełka permanentnie, piwo też często wydaje się być bardziej płaskie w smaku (spożywane oczywiście we właściwiej temperaturze). Takie mam doświadczenia własne niepoparte posiadaniem sklepuOstatnia zmiana dokonana przez ART; 2012-02-11, 21:03.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Napisałem jaki może zaszkodzić. Stawianie piw przy grzejniku. Czy tak trudno przyznać, że z browaru czasem piwo wychodzi kiepskie? Nie, to przecież niemożliwe. Zawsze winny jest sklep.Comment
-
O przepraszam, kto tak twierdzi? Widziałeś moją recenzję Wybornego? Kupiony z lodówki.
Nie popadajmy w skrajności.
Czasem winny jest browar, czasem sklep. W sumie konsumentowi trudno jest wskazywać winnego.
Stąd (tak myślę) brak jednoznacznej oceny Pendragona.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: zawsze może być głębszy [4.5]
Piana: mogłaby sie dłużej utrzymywać [4.5]
Zapach: żadnych smrodków [4.5]
Smak: super smaczek, a szczególnie goryczka [5]
Wysycenie: wystarczające [4.5]
Opakowanie: wymienna butelka [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.725]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2012-02-13, 12:27.Comment
-
Kolor: zawsze może być głębszy [4.5]
Piana: mogłaby sie dłużej utrzymywać [4.5]
Zapach: żadnych smrodków [4.5]
Smak: super smaczek, a szczególnie goryczka [5]
Wysycenie: wystarczające [4.5]
Opakowanie: wymienna butelka [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.725]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2012-02-13, 12:27.Comment
-
To trzymam za słowo, bo pomimo, że cały czas ponad koncernową przeciętność to niektóre rzeczy zaskakują in minus (za chwilę ocena w Artomacie)Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Kolor: jaśniutki, słomkowy, zupełnie nie widać tych 12% ekstraktu - prawie jak Carlsberg [1.5]
Piana: drobna, ale trzyma się dość długo zostawiając kołderkę [3.5]
Zapach: zdecydowanie najlepszy element tego piwa - po otwarciu butelki uderza "atak chmielu" oczywiście zachowując proporcję, delikatny chmielowy zapach, ale przyjemny i zachęcający, przy popijaniu miłe słodowe akcenty, choć także czuć w tle masełko [4]
Smak: poprawny, ale zdaje mi się, że gorszy niż przed kilkunastoma miesiącami - dominacja słodowości, gorycz delikatna, dość płaskie, ale charakterystyczne [4]
Wysycenie: dość orzeźwiające, na lato byłoby ok [4]
Opakowanie: ok, etykieta z ratuszem, pełne info - kapsel "w jedności siła", butelka zwrotna. [4]
Uwagi: jakiś czas temu kupowałem je w osiedlowym sklepie będąc u Rodziców dość często, i było pełniejsze w smaku - egzemplarz testowy trochę poniżej oczekiwań, ale wciąż solidne
Moja ocena: [3.825]Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment