Van Pur, Tesco Jasne

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • WojciechT
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2012.09
    • 2546

Pijałem to na studiach, jak było w cenie 83 gr/puszka

Comment

• WojciechT
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2012.09
      • 2546

No i stało się, w ramach przedobiadowego schłodzenia postanowiłem wypić to piwo. Na pół z drugą osobą. Chłodziło się całą noc w lodówce, piłem je zimne (myślę, że temperatura w momencie picia nie przekraczała 7 stopni). Piwo właściwie bez smaku i zapachu (deeelikatny zapach słodowy i deeelikatny smak słodowy), goryczka homeopatyczna, delikatna metaliza i tyle. Moja część wypita w 2-3 minuty, całkowicie beznamiętnie. Piwo - poza delikatną metalizą - nie ma właściwie żadnych wad, chociaż nie ma i też zalet; po prostu szybko wchodzi.

Myślę, że jakby opakować je w ładną puszkę i sprzedawać o połowę drożej, to znalazłoby wielu fanów.
      Attached Files

Comment

• WojciechT
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2012.09
        • 2546

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bladozłoty. [5]
        Piana: Na początku dosyć wysoka, ale szybko redukuje się do cienkiego kożuszka. [3.5]
        Zapach: Bardzo delikatny, prawie niewyczuwalny - odrobina metaliczności i tyle. [2.5]
        Smak: Woda, delikatny posmak słodowy, homeopatyczna goryczka. Nie odrzuca żadną wadą czy przykrym smakiem; jest spokojnie do wypicia. Tylko po co, skoro jest tyle lepszych piw? [2.5]
        Wysycenie: Nawet nieco wyższe by nie zaszkodziło. [4.5]
        Opakowanie: Skład pełen, ale poza tym informacji brak. Za to sam wygląd puszki nie jest nawet taki zły. [3]
        Uwagi: Do wypicia.

Moja ocena: [2.85]

Comment

• WojciechT
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2012.09
          • 2546

I fotka:
          Attached Files

Comment

• marqqq
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2014.12
            • 682

Czy to. Donner aka Karpackie zielone? Tam też chyba 4%

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
              Czechy, Bohdaneč, Bohdaneč 3, Pivovar Bohdaneč
              heckler
              Bohdaneč, to kolejna wioska w której otwarty został browar. Działają krótko, bo dopiero od marca tego roku. Browar, oraz mała sala mieści się w starej, wyremontowanej hospodzie.
              Warzelnia to 800 litrowe garnki, są 2 otwarte kadzie i 6 tanków. Sprzęt został zakupiony w Szwajcarii, oraz Austrii.
              ...
              2022-06-22, 06:50
            • Javox
              Wellpark, Ashfield Lager (TESCO)
              Javox
              Tani lagerek ze Szkocji na Tesco w UK. Alko 3,8%.

Piana - szybko znika.
              Lacing - prawie nic.
              Barwa - jasne złoto.
              Gaz - średni.
              Aromat - jakby ryż i inna zbożowość.
              Smak - tępawa zbożowość z małą goryczką.

Słabe ale to...
              2019-08-16, 16:56
            • Gringo
              Słowacja, Žilina, Košická 3, Beer Station HM Tesco
              Gringo
              W pasażu hipermarketu Tesco uruchomił się sklep z piwami kraftowymi i małymi browarkami. Sklep ma 8 kranów do nalewania w butelki PET o pojemnościach 0,5 i 1,0 litra.
              Lista aktualnie dostępnych piw wyświetlana jest na ekranie wielkiego monitora z pełnymi informacjami o danym piwie....
              2019-02-17, 17:47
            • heckler
              Czechy, Kolín, Heverova 502, Pivovar Prádelník
              heckler
              Wokół Kolina już od jakiegoś czasu działają sobie dwa browary, a od tego roku w centrum miasta rozpoczął swoją działalność trzeci browarek o nazwie Pivovar Prádelník.
              Swoją siedzibę browarek ma w dwupiętrowym, kwadratowym domu żywcem wyjętym jakby z lat 70-tych. Jak to mam...
              2019-09-14, 08:41
            • heckler
              Czechy, Šestajovice, Husova 66, Šestajovický pivovar
              heckler
              Sestajovice to niewielka wioska leżąca tuż przy administracyjnej granicy z Pragą. W 1996 roku rozpoczęto prace budowlane i już cztery lata później stary budynek administracyjny został przekształcony w restaurację myśliwską U Kamene. Restauracja stoi przy wąskiej uliczce w bardzo cichym...
              2019-09-12, 05:56
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...