Piwo gotowe do oceny
Grodzka 15, Marcowe
Collapse
X
-
Grodzka 15, Marcowe
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: piękny, bursztynowo-pomarańczowy, mętne [5]
Piana: czapowata po nalaniu, gęsta, opada jednak dość szybko, nie osadza się na szkle [3]
Zapach: bardzo miły, intensywny, owocowo-kwiatowo-słodowo-chmielowy [5]
Smak: gęste, treściwe i pełne, miła goryczka, dominująca, lekko owocowy posmak zdominowany przez chmiel i lekkie słodowe nuty [5]
Wysycenie: Bez zarzutu [5]
Opakowanie: w knajpie jak to w knajpie, firmowa podstawka i szkło, na wynos małpka 0.33 [5]
Uwagi: Doskonale piwo, szkoda, ze tak ciężko dostępne, szkoda, ze tak rzadko je warzą w Lublinie
Moja ocena: [4.8]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty, przechodzący w bursztyn [4]
Piana: Gęsta, drobnoziarnista, cienka po nalaniu, równomiernie rozłożona, w trakcie picia utrzymywała się na ściance kufla [4]
Zapach: Bardzo delikatny - mało wyraźny, dość nijaki [3]
Smak: W zasadzie płytki, bez wyraźnych akcentów [3.5]
Wysycenie: Praktycznie zerowe, nie widać unoszących się bąbelków [4]
Opakowanie: Firmowy kufel browaru z grubego szkła wraz z podstawką firmową [5]
Uwagi: Spodziewałem się czegoś lepszego
Moja ocena: [3.5]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowo-lagerowy , lekko mętny. [4]
Piana: Brudnobiała, średniotrwała, niezbyt wysoka, dość rzadka. [3]
Zapach: Słodowy z kwiatowym akcentem, kojarzy mi się z lagerami frankońskimi... [4]
Smak: Minimalna ziołowa goryczka, chlebowość. [3.5]
Wysycenie: Zadziwiające w sumie, dość wysokie, ale jeszcze może być. [4]
Opakowanie: Kupione na wynos - bączek z prostą etą, czarny goły kapsel. [3.5]
Uwagi: Piwo smaczne, choć po marcowym restauracyjnym oczekiwałem trochę więcej...
Moja ocena: [3.675]
Comment
-
-
Kolor bursztynowy. Piana niewysoka i nietrwała. Aromat słodowo-landrynkowy, lekko kwiatowy i brzeczkowy. W smaku biszkoptowo-chlebowe z leciuteńką goryczką. Alkohol delikatnie wyczuwalny.
Jak dla mnie piwo kontrowersyjne i chyba nie do końca udane, sprawia wrażenie piwa z domieszką brzeczki. Choć zdaję sobie sprawę, że wśród klienteli musiało robić furorę bo nasuwa mi się porównanie z Warką Strong, tą dobrą, z pierwszej połowy lat 90tych XX wieku
Comment
-
Comment