Kolor: Jasnozłoty. [4] Piana: Grubobąblasta, szybko opada do zera. [2.5] Zapach: Chemiczno-cytrynowy, dość intensywny. W tle lekko czuć chmiel, później słód. [3.5] Smak: Cytrynowa kwaskowość, z delikatną goryczką - orzeźwiający. Później jest bardziej słodkie - czuć podany w składzie aspartam i acesulfam K. [3] Wysycenie: Średniowysokie. [4] Opakowanie: Mocna strona. Ładna, kolorowa puszka w imprezowym klimacie. [4.5] Uwagi: Ocenianie w swojej kategorii. Wersja z Koszalina dużo bardziej mi smakowała.
Kolor: Jasne złoto, tutaj pasuje. [4] Piana: Wysoka, ale z donośnym syczeniem znika niemal natychmiast do zera. [2] Zapach: Silna cytryna, mocno chemiczna, pod spodem minimalna słodowość. Orzeźwiający, ale zbyt jednowymiarowy. [3] Smak: Sporo chemicznej cytryny, lekka goryczka taka jak z olejków eterycznych z cytrynowej skórki, dużo słodziku, wyraźny kwasek. [3] Wysycenie: Duże, ale tutaj to pasuje. [4.5] Opakowanie: Puszka z nowoczesnym, dopracowanym, imprezowym wzornictwem. Pasuje do zakładanej grupy docelowej, czyli lansowania się z puszką w ręku Podobają mi się stonowane kolory. [4] Uwagi: Jak patrzę w recenzję Coolera z Broka, to tamten mi chyba bardziej pasował. W upał da się wypić, bo wchodzi jak lemoniada, ale z piwem to ma mało wspólnego.
Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
Lacing - coś było.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - prawie nic, chyba mini zbożowość.
Smak - słodkawe, płone, płaskie, wodnista gorzkawa...
Zobaczyłem u jednego klienta Lidla cały wózek tego piwa. Kod LB - Jędrzejów, myślę sobie, nie lubie mocnych ale spróbuję. Powiem tak - paskudztwo. Smakuje, jakby ktoś wódki do tego dolał. Piana o dziwo obfita, musiałem kilka razy dolewać, kolor złoty, dość jasny, jak na zawartość...
Comment