Piwo w stylu Leffe Blonde, bardzo dobre, treściwe, nuty owocowe (drożdże górnej fermentacji), wiele ciekawych posmaków. Naprawdę udane piwo klasztorne.
BrowArmia, Blond
Collapse
X
-
Słodkie, choć nie aż nadto... na pewno lepkie W smaku lekki kwasek i kolendra. Piana, drobna i ładnie oblepia szkło [A tak w ogóle to ciężko się go nalewa - nazbyt pieniste]. Barwa ciemnozłota. W zapachu jak już wspomniał przedmówca nutki owocowe. Bardzo przyjemne piwo, choć tego dnia najbardziej smakowała mi pszenica.
-
-
Dla mnie to piwo wypadło fatalnie, blonda przypominało tylko kolorem i mocą.
W zapachu zamiast nutek owocowych i fenolowych, waliło głównie diacetylem, pod tym zapachem rozpuszczalnik i troszkę gruszki.
W smaku ciężkie ale zupełnie nijakie. Wydaje się niedoleżakowane. Ledwo dopiłem do końca.
Comment
-
-
Piana mała, ale utrzymywała się do końca, w zapachu wyczuwalne cytrusy. Smak mało wyrazisty, lekko kwaskowy. Przyjemne orzeźwiające piwko, ale bez specjalnych fajerwerków. Zgadzam się z e-prezesem, że pszenica jest smaczniejsza.Browar domowy SKOTAR
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Opalizujący bursztyn, ciut ciemniejszy niż w pilsie. Doskonały. [5]
Piana: Dość wysoka, ale szybko opada i nie osadza się na ściankach. [3]
Zapach: Silny, owocowo-kwaskowato-miodowy. Gdyby nie ta kwaskowatość, byłby bardzo przyjemny. [4]
Smak: Bardzo treściwy, ze sporą ilością owocowych estrów, wyraźną goryczką (ciut drażniącą) i lekkim chlebowym posmakiem. Bardzo fajne wrażenie gęstości. [4]
Wysycenie: Trochę za niskie. Sprawia, że piwo wydaje się cięższe. [4]
Opakowanie: 5 za browarmijny całokształt. [5]
Uwagi: Piwo jest niezłe i cieszę się, że BrowArmia zdecydowała się na ten styl, jeden z moich ulubionych, ale efekt wyszedł jednak troszkę niedopracowany.
Pite 23 czerwca br., teraz wprowadzam zaległą ocenę.
Moja ocena: [4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: zółto pomarańczowy, mętny [5]
Piana: podane juz z nikła piana która podczas picia zniknęła całkowicie, osiadała na szkle malutkimi krzaczkami [2]
Zapach: słaby ale miły, owocowo-zbożowy zapach z leciutkimi owocowymi nutami [3]
Smak: pełne, treściwe, gęste, cudowny chlebowo posmak, cudowne pszeniczne nuty, w tle minimalne owocowe akcenty oraz leciutka goryczka [5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: ładne szkło, firmowy wafel, gra gitara [5]
Uwagi: Bardzo smaczne piwo, pite 12.08.2012
Moja ocena: [4]Last edited by becik; 2012-08-12, 17:38.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Co to są pszeniczne nuty?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
do re mi.....
dla mnie to typowy bananowo-zbożowy posmakGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
aha, i dlatego 5 dla wady w Blondzie? eh, becik, becikMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziaha, i dlatego 5 dla wady w Blondzie? eh, becik, becik
Jakiej wady? Mi to piwo cholernie smakowało i dlatego dostało ode mnie piątkę. Nuty pszeniczne, w tym piwie są bardzo mocno wyczuwalne, wzmiankowana chlebowość, banan, posmak zbożowy w tle owoce, dla mnie bomba. I jeszcze ta treściwośćGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment