Ale puszka całkiem ładna, jeśli puszka może być ładna. Za te pieniądze to bardzo przyzwoite piwo.
Amber, Natur Niepasteryzowany
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Przyjemny dla oka słomkowy [3.5]
Piana: Początkowo bardzo duża, potem dość szybko znika, ale bardzo mocno oblepia szkło. [3.5]
Zapach: Słodkawo-słodowy na pierwszym planie, słabiutko czuć chmiel. Mało to wszystko intensywne. [3]
Smak: Ciężkie piwo z dominującą słodowością, gorycz jest, ale mało przyjemna. W smaku dominuję tępota wszystkich smaków. [3]
Wysycenie: Dośc dobre, może troszkę za małe. [3.5]
Opakowanie: Estetyczna puszka , brak jednak wszystkich informacji. [3.5]
Uwagi: Najlepsze piwo w Netto, lepsze od niepasteryzowanej Łomży czy Kasztelana , jednak w kategorii tanich piw ma wielu lepszych konkurentów: Sarmackie Mocne czy Perlenbacher. 2 pln za to piwo, to za dużo.
Moja ocena: [3.125]
Comment
-
-
natur
piwko dobre jak na piwko porównywane z koncernówką - nie nabiorę się, że w puszce z terminem kilku miesięcy może by pyc piwo niepasteryzowane!
to jest po prostu sterylizacja piwa tak jak właściciel ciechana tłumaczył kiedyś na wp.pl
amber robi świetne piwa ale z naturem "kundli" się troszke
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo jasny bursztyn. Nieco ciemniejszy od pilsowej żółci. [3.5]
Piana: Bujna, ale niestety budują ją spore pęcherzyki. Nie jest przez to trwała i opadła po około dwóch minutach. Zostawiła wszakże kożuszkowy ślad. Ścianek nie oblepiła. [2.5]
Zapach: Słodowo-chmielowy, apetyczny. Zapowiada treściwe piwo. [4]
Smak: Słodowość z wyraźną, pilsową goryczką. Piwo nie jest lekkie, ale wyraziste chmielenie nie dopuszcza dominującej słodyczy. W ogóle nie odczuwam zbytnio tej słodyczy, która niektórym degustatorom się udziela. Słodowość jest, słodycz dobrze schowana pod raczej pilsową treścią. [3.5]
Wysycenie: Latem pewnie odebrałbym to inaczej, ale w tej chwili wysycenie zbyt rozbuchane. Ostro atakuje gardło, szukając potem ujścia przez nos. [2.5]
Opakowanie: Obok jabłonowskiego Belfasta zdecydowanie najładniejsza ze znanych mi polskich puszek. Dobrze dobrana, zbalansowana kolorystyka. Motyw drewnianej beczki podkreśla naturalny wizerunek piwa. [5]
Uwagi: Natur niepasteryzowany to jedno z najlepszych piw z przedziału cenowego poniżej dwóch złotych, a w swojej kategorii bodaj najlepsze. Model dystrybucji (piwo dostępne tylko w dyskontach sieci Netto) chyba był trafiony, bo piwo sprzedaje się bardzo dobrze, a jego ekskluzywna mutacja (Amber Naturalny) trafiła do delikatesów Piotr i Paweł i sklepów specjalistycznych.
Moja ocena: [3.6]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browar_Jezyce Wyświetlenie odpowiedziModel dystrybucji (piwo dostępne tylko w dyskontach sieci Netto) chyba był trafiony, bo piwo sprzedaje się bardzo dobrze, a jego ekskluzywna mutacja (Amber Naturalny) trafiła do delikatesów Piotr i Paweł i sklepów specjalistycznych.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziPowrócę do tego piwa w chłodniejsze dni.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedziKolor: 2 pln za to piwo, to za dużo.
Comment
-
-
Nie wiem co w tym takiego zadziwiającego? Romans z Netto trwa już dobrych kilka lat.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nieznajomy Wyświetlenie odpowiedziZdziwiło mnie to zagranie Ambera... wejście do dyskontu to samobójstwo... może się przeliczyli ze sprzedaża naturalnego i pchają do netto w innej puszce
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nieznajomy Wyświetlenie odpowiedziZdziwiło mnie to zagranie Ambera... wejście do dyskontu to samobójstwo... może się przeliczyli ze sprzedaża naturalnego i pchają do netto w innej puszce
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziPodzielam tu Twoją opinię. Mam tylko wątpliwości co do tych 2 zł.. Sęk w tym, że za 2 zł to kupię sobie piwa niemieckie w Lidlu /i oby jak najdłużej były /.
Comment
-
-
Warka 13.07.2011 zdecydowanie dobra. Solidny słodowy lager. Trochę czuć maślaność, co dla mnie jest zaletą, bo przypomina mi lubuskie
Comment
-
Comment