Browar stoi w rozkroku, nie może się zdecydować, które kontretykiety używać czy wersję porteru z 8,5% czy 9% zawartości alkoholu
Ciechanów, Porter 22º
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LESNICZYy Wyświetlenie odpowiedziA może rzeczywiście są takie różnice w alko ...
Kiedyś Allebrowar wypuścił Crazy Mike 8% i 9% na ecie , na jednej półce stały z jednej dostawy do okupanta .
dyskursja o okupancie wyleciałą tu:
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Kolejna zmiana etykiety i ... fatalna warka
Jasna nikła piana, prawie bez gazu, w smaku ciemne kwaskowe owoce, przypomina mi trochę schyłkowego łódzkiego portera.
Porter z Ciechana nigdy taki nie był!
Jest b. źle, za 10 złotych następnym razem wrzucę już do koszyka Warmińskiego.
Data: 24.01.24, alk. 8,5%
Last edited by kosher; 2023-08-11, 20:58.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedziKolejna zmiana etykiety i ... fatalna warka
Jasna nikła piana, prawie bez gazu, w smaku ciemne kwaskowe owoce, przypomina mi trochę schyłkowego łódzkiego portera.
Porter z Ciechana nigdy taki nie był!
Jest b. źle, za 10 złotych następnym razem wrzucę już do koszyka Warmińskiego.
Data: 24.01.24, alk. 8,5%
Szkoda.
Wracam do Komesa.
-
👍 1
Comment
-
-
Po ostatnim nieudanym podejściu dziś chciałem dać mu kolejną szansę, ale dwie sztuki z różnymi datami (sierpień i listopad 2024) podczas przejażdżki koszykiem do kasy zaczęły syczeć i wypływać spod kapsli tworząc pokaźną kałużę Browar ma ewidentnie problem produkcyjny gdziekolwiek to jest teraz warzone.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedziPo ostatnim nieudanym podejściu dziś chciałem dać mu kolejną szansę, ale dwie sztuki z różnymi datami (sierpień i listopad 2024) podczas przejażdżki koszykiem do kasy zaczęły syczeć i wypływać spod kapsli tworząc pokaźną kałużę Browar ma ewidentnie problem produkcyjny gdziekolwiek to jest teraz warzone.
Nie wiesz, jak się przewozi aż tak wrażliwy towar...???
-
👍 1
Comment
-
-
Hehe. Miałem w tym samym koszyku jeszcze portery: Jurajski, Trzech Kumpli i Bojana. Wszystkie wytrząsło na sklepowych kafelkach, ale tylko Ciechanek wypłynął. Nawet się cieszę, bo przynajmniej portfel nie ucierpiał. Długo się zastanowię nad kolejnym podejściem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedziHehe. Miałem w tym samym koszyku jeszcze portery: Jurajski, Trzech Kumpli i Bojana. Wszystkie wytrząsło na sklepowych kafelkach, ale tylko Ciechanek wypłynął. Nawet się cieszę, bo przynajmniej portfel nie ucierpiał. Długo się zastanowię nad kolejnym podejściem.
-
👍 1
Comment
-
-
Nie wiem, co mnie skusiło w słoneczny dzień, żeby tak wcześnie sięgnąć po porter i to ciechanowski. Tragicznie jest w zapachu, nie da się wywąchać niczego przyjemnego poza prażonym mlekiem z czekoladą. W smaki wyłącznie akcenty palono-czekoladowe, zero jakichkolwiek (suszonych) owoców ani innych akcentów. Piana jak na ten styl wysoka, ale nic poza tym. Nieciekawe. Jest tyle lepszych porterów bałtyckich, że szkoda czasu.
-
👍 1
Comment
-
Comment