Kolor: kolor bardzo ładny, złocisty [5] Piana: obfita po nalaniu, po kilku minutach zostają jedynie krzaczaste bąbelki [2.5] Zapach: dość intensywny, słodowy-chmielowy [3.5] Smak: jakieś takie bez wyrazu, dość pełne, delikatne, ale wyczuć smak to jest naprawdę ciężka rzecz, wyczuwam smak sfermentowanych zbóż, słodu dopiero daleko w tle, na tylniej części języka leciutką goryczką [2.5] Wysycenie: zdecydowanie za mało gazu, piwo sprawia wrażenie mocno rozwodnionego [2] Opakowanie: klasyczna Faxe'owa puszka, wyrózniająca się ale nic więcej [4] Uwagi: Można spokojnie wypić i sięgnąć po coś lepszego
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
Lacing - coś było.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - prawie nic, chyba mini zbożowość.
Smak - słodkawe, płone, płaskie, wodnista gorzkawa...
Zobaczyłem u jednego klienta Lidla cały wózek tego piwa. Kod LB - Jędrzejów, myślę sobie, nie lubie mocnych ale spróbuję. Powiem tak - paskudztwo. Smakuje, jakby ktoś wódki do tego dolał. Piana o dziwo obfita, musiałem kilka razy dolewać, kolor złoty, dość jasny, jak na zawartość...
Comment