Piwo gotowe do oceny
Jabłonowo, Top Budget Piwo Jasne
Collapse
X
-
Jabłonowo, Top Budget Piwo Jasne
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak -
Ja kiedyś próbowałem. Do nabycia chyba tylko w sieci intermarche w zwrotnej butelce 500ml (swoją drogą tylko u nich najtańsze produkty mają oznaczenie "top budget", mi smakuje np. woda gazowana top budget ). Teraz nie będę dokładnie oceniał. Pamiętam że mimo tylko 4,2% obj. alkoholu piwo to było oczywiście "wysokoodfermentowane". Czyli może to być +/- 8% wag. W smaku jednak nie było dobre. Pamiętam że zakupiłem tylko jedną butelkę, żeby ewentualnie się nie męczyć i jak zasmakuje dokupić więcej. Niestety smak jak pamiętam nie był dobry. Miał w sobie coś co jest w większości piw z tego browaru, i mi po prostu nie smakuje.
Ps. na stronie Jabłonowa w sekcji "dla koneserów" jest oprócz pedritos i miodowego piwo pszeniczne weissbier, jednak w piwach z Jabłonowa nigdzie go nie ma. Jest weissbier z Jabłonowa gdzieś na browar.biz?Comment
-
Jeśli nawet gdzieś jest na naszym forum to na pewno nie w Jabłonowie a w dziale Niemcy (kłania się wyszukiwarka) bo piwo to jest warzone w Niemczech a przez Jabłonowo jedynie konfekcjonowane/rozlewane.
To jednak dyskusja nie na temat.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Comment
-
Comment
-
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
Comment