Piwo gotowe do oceny
Van Pur, Vaclav Pilsener
Collapse
X
-
Van Pur, Vaclav Pilsener
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Po pierwsze ma ładną etykietę ,a po drugie niezłą cenę (coś około 2 złotych). Kupione w Polo Markecie w Redzie i pite tuż przed Łomżą Eksport zrobiło na mnie lepsze wrażenie niż następca.
Aczkolwiek posmak zostawiało dziwny i niezbyt przyjemny. Oceniam na 3- ze względu na opakowanie i cenę.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty. [4]
Piana: Średniobąblowa, dość szybko opada do małej warstewki i lekko osadza się na ściankach. [3.5]
Zapach: Po otwarciu z butli czuć lekkiego skunksa. Później słabo wyczuwalny, lekko czuć słód. [3]
Smak: Pomimo tych 5 voltów zupełna woda. Ledwo wyczuwalna gorycz. Bardzo puste i wodniste, choć po jakimś czasie gorycz dłużej zostaje w posmaku. Mimo wszystko nie jest niesmaczne. [2.5]
Wysycenie: Bardzo drobne, ledwo wyczuwalne, choć widać dużo bąbli. [3]
Opakowanie: Zielona butla z zielono-złotą etykietą, całkiem znośne. Minus za ściemy o tradycyjnej recepturze. [2.5]
Uwagi: Jak na cenę ok. 1,50 wypijalne. Nie obrzydziło mnie. Kupione w Polo Market.
Moja ocena: [2.875]Last edited by Kwadri; 2011-01-08, 12:44.
Comment
-
-
Może jestem jakiś dziwny, ale mi to piwo smakowało, raczyłem się nim przez kilka gorących wieczorów gdy byłem na wczasach, bardzo delikatne, cena coś koło 2 złotych, zakupione w Polo Markecie (wyłączność chyba mają).Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Klarowny, jasne złoto. Jest dobrze. [4]
Piana: Grube bąble szybko pękają, mało tego, piana nie jest wcale jakaś spektakularnie wielka... Znika do zera i nie zostawia żadnych śladów. Powiedziałbym, że piana w tym piwie to badziew. [2.5]
Zapach: Czysty, słodowy, ledwo wyczuwalna nuta chmielu. Ale ogólnie dość słaby. [3.5]
Smak: Słabizna... Lekko kwaskowaty, z mało wyrazistą goryczką. Nie jest jeszcze wodniste, ale też smak jest bardzo nikły. Na lato byłoby może dobre jako wypełniacz, choć do tego celu najlepiej by pasowało z nieco niższą zawartością alkoholu. Jak sądzę, ekstrakt oscyluje w granicach 11* Plato, więc te 5% alkoholu to raczej sporo. [2.5]
Wysycenie: Jak dla mnie - idealne, niskie, a jednak piwo jest orzeźwiające. Obiektywnie rzecz biorąc to jednak chyba trzeba je uznać za zbyt niskie. [4.5]
Opakowanie: Zestaw informacji typowy dla koncernów: brak ekstraktu, brak pełnego składu surowcowego, brak podanego miejsca produkcji. Dodatkowo łysy kapsel i zielona butelka bezzwrotna - to już szczyt wszystkiego! Maleńki plusik za miłą dla oka szatę graficzną. [1.5]
Uwagi: Słabizna. Ale zobaczę jak się sprawdzi latem.
Moja ocena: [2.975]
Comment
-
-
Ostatnimi czasy często sięgałem po to piwko z POLO-MARKETU
Niewygórowana cena i jest dosyć dobre w smaku , ma tylko taki dziwny posmak na koncu ale po wypicu trochę zanika . Przypomina mi trochę BROKA export . Odnośnie etykietki to naprawe fajna i rzucająca sie w oczy zielona buteleczka. Polecam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Obywatel1978 Wyświetlenie odpowiedziCzegoś tak niedobrego nie piłem od dawna. Na pierwszym planie posmak zielonej butelki. Później marnej próby gorycz i kwas. Nie polecam.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bob1969 Wyświetlenie odpowiedziA z butelki brązowej posmak jest inny? Bo jakoś tak skojarzyć nie mogę ... A może to wina promieniowania kosmicznego, które inaczej przenika przez różne kolory szkła?
Comment
-
-
Kolor złoto, piana słaba, ale został kożuszek delikatny. W zapachu bardzo przyjemne, czuć chmiel, pachnie jak znacznie droższe wyroby np. niemieckie. W smaku niestety pustka, woda, goryczki brak, delikatny słód na końcu. Jednak w tej cenie 1,59zł bodajże, nie ma żadnych większych wad a wiele droższych koncerniaków smakuje podobnie, więc po co przepłacać. Ocena 3,5/6.
Comment
-
Comment