Piwo gotowe do oceny
Van Pur, Ambrosius Free
Collapse
X
-
Van Pur, Ambrosius Free
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny, słomkowy. Wygląda bardzo poprawnie jak na deklarowane 6,8 ekstraktu. [3.5]
Piana: Bywało znacznie gorzej. Przy nalewaniu nawet ładna, na dwa palce. Szybko opadła, ale wątły kożuszek i pierścień na brzegu tafli zostały i trzymają się całkiem mocno. Piana pokusiła się o zostawienie śladów na ściankach. Nie jest źle. [3]
Zapach: Typowy dla piw bezalkoholowych zapach brzeczki. Słodkawy, kukurydziany. Brak niepożądanych akcentów. [3]
Smak: Smak stanowi spore zaskoczenie. To jedno z najsmaczniejszych piw non-alco jakie miałem okazję próbować. Na pierwszym planie słodycz, ale nienachalna. Bardzo wyraźna nuta płatków kukurydzianych, w posmaku landrynki, dalej charakterystyczna dla bezalkoholowych piw nuta niedofermentowanej brzeczki. Na finiszu delikatna goryczka, która nawet nie razi sztucznością - robi wrażenie chmielowej. Generalnie w smaku Ambrosius Free jest wolny od ścierek, chemii oraz innych takich motywów. Ciekawi mnie obecność ryżu w składzie, który dotąd kojarzył mi się głównie z kierunkiem wschodnim. Smakuje dobrze i w swojej kategorii mógłby stać dużo wyżej niż jest. [4]
Wysycenie: Do wysycenia nie mam zastrzeżeń. Intensywne, ale bez przesady. [4]
Opakowanie: Brzydka niebieska puszka, nawet jak na marketówkę źle to wygląda. Opakowanie potęguje wrażenie bylejakości i zniechęca, na czym traci całkiem przyzwoita zawartość. [1.5]
Uwagi: Kolejne niezłe piwo, po które mało kto sięga z uwagi na dostępność w Kauflandzie, brzydkie opakowanie i niską cenę. Szkoda, bo jest smaczne i jako napój orzeźwiający tudzież zamiennik klasycznego piwa mógłby się bardzo dobrze sprawdzić. Będę wracał.
Moja ocena: [3.4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Blady, ale tu pasuje. [4]
Piana: Średnia, opada do cienkiej warstwy, trochę zostaje na ściankach. [3]
Zapach: Słaby, kukurydziano-metaliczny z odrobiną chmielu. [3]
Smak: Słodkawy, lekko stęchły, z minimalną goryczką. Całość niezbyt smaczna. [3]
Wysycenie: Dobre. [4.5]
Opakowanie: Puszka w szacie graficznej vanpurowskich ambrosiusów. Niezbyt wyrafinowana czy ładna. [4]
Uwagi: Pite 4 sierpnia 2012 r.
Kiepskie nawet jak na bezalkoholowe.
Moja ocena: [3.175]
Comment
-
Comment