Pite wieczorem na deser, po ciężkim dniu. Całkiem przyjemne piwo na rozluźnienie, choć jakiś taki dziwny piwniczny posmak wyczułem. Ogólnie jednak tego Ciechana piło mi się bardzo przyjemnie - to piwo można uznać po prostu za smaczne.
Kolor: brązowo-czarny, klarowny, ładny [4.5] Piana: beżowa, słaba, krótkotrwała, średnio-słabo przylega do szkła [3] Zapach: kawowo-słodowy, od początku niezbyt intensywny (chociaż przyjemny), pod koniec ulatnia się prawie całkiem [3.5] Smak: słodko- karmelowy z posmakiem przesłodzonej, słabej kawy z dużą ilością mleka; spodziewałem się dużo gorszego, spokojnie wypijalne [3.5] Wysycenie: niskie i bardzo dobrze [4.5] Opakowanie: nawet estetyczne (poza krawatką, której mogłoby nie być, a w dodatku pomarszczona), dobre informacje [4.5] Uwagi: nie mój target, ale w segmencie dosładzanych bomba
Kolor: barwa ciemna, pod światło rubinowa [4.5] Piana: piana jak w coca-coli, niezbyt obfita, opada w ciągu kilku sekund i nie zostaje po niej nawet ślad [2] Zapach: zapachu co zaskakujące praktycznie brak, po głębokim "wwąchaniu" wychodzi jakaś nieprzyjemna bliżej nieokreślona nuta, bardzo słabo [1] Smak: całkiem pijalne, karmelowe, delikatnie słodkie i dość płaskie w smaku [3.5] Wysycenie: odpowiednie [4.5] Opakowanie: przeciętne, nie wyróżniające się [3] Uwagi: IMO jedno z najsłabszych piw z Ciechana, nie do powtórzenia
Trochę głupio się przyznać ale od kilku lat robię piwo z brewkitu i w końcu pomyślałem żeby spróbować z ekstraktem + chmiel. Chciałbym zrobić słodkie piwo w stylu Raciborskiego, Łomży czy też Krajan Irlandzkie ciemne. Czy jesteście w stanie pomóc w doborze...
Browar Ciechan, właściciel takich marek jak Ciechan Wyborne czy Ciechan Miodowe - to zakład z ponad 300 letnią tradycją warzenia piwa.
Obecnie jest jedną z czołowych firm w segmencie browarów regionalnych.
Browar Ciechan, właściciel takich marek jak Ciechan Wyborne czy Ciechan Miodowe - to zakład z ponad 300 letnią tradycją warzenia piwa.
Obecnie jest jedną z czołowych firm w segmencie browarów regionalnych.
Obecnie poszukujemy Technologa produkcji piwa/Piwowara
Comment