Aromat - gotowane warzywa, potem nutka chmielowa
Barwa - zielona
Piana - średnia, szybko opada, pozostawiając nieco przy szkle.
Wysycenie - odpowiednie
Smak - już wiem czemu na ecie napisali jedynie, że zawiera słód i barwnik. Bo to piwo zawiera coś jeszcze, coś słodkiego. Nie jest to aż tak słodkie jak ich ciemne piwo celtów-wikingów. Za tym czymś kryje się dość przyjemna goryczka. Baza tego produktu wydaje się być przyjemna, ale co z tego...
Napój alkoholowy na bazie piwa
Kolor: Kolor...zielony, zielony jak zielone są oranżady w sklepach, mi to się nie podoba ale oceniam jako piwo zielone więc muszę dać piątkę [5] Piana: obfita zaraz po nalaniu, opada dość szybko, po kilku minutach została tylko rozkrzaczona warstewka [2.5] Zapach: lekko karmelowo-miętowy, mi nie za bardzo pasuje do piwa, nawet zielonego [2] Smak: niestety, ale czuje jakąś miętę, delikatną, wymieszaną z lekkim słodowym posmakiem, mi ta mieszanka nie pasuje [2] Wysycenie: trochę za dużo, po czasie ulatuje nosem [4] Opakowanie: zielona butelka, etykieta w zielonej tonacji, brak tylko zielonego kapsla [4.5] Uwagi: Zakupione na Rudnickiego, samo piwo jak dla mnie nie do powtórzenia. Minus dla browaru nie za pomysłowość tylko rozbijanie się na drobne taki cudakami
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Kolor: Cóż, kolor jest ZIELONY. Więc jeśli chodzi o zgodność z danymi na etykiecie to na 5. Ale piwo nie powinno być zielone... [2.5] Piana: Z początku coś się pojawiło, po 15 sekundach znikło... [1.5] Zapach: Nie odrzuca. [2] Smak: Słodkie, w tle można spróbować wyczuć pewne piwne posmaki (baaardzo delikatną goryczkę...). [2.5] Wysycenie: Dość wysokie, gdyby było jeszcze wyższe to może nie byłoby czuć smaku i byłaby wyższa ocena... [3.5] Opakowanie: Zielona butelka, zielona etykieta, podstawowe dane są. Kapsel goły, etykiety odpadają z butelek, butelka niezwrotna. [3] Uwagi: Po ogromnym sukcesie Irlandzkiego Zielonego z Krajana czas na zniewalające ZIELONE piwo z Witnicy! To będzie wkrótce hit wśród zbieraczy etykiet...
Tak jak i w przypadku Gorzowiaków, nikt dotychczas nie wspomniał o aromatach chlebowych, wyraźnie wyczówalnych również i w tym piwie. Niestety w przypadku Zielonego jest to jeden z niewielu walorów smakowych godnych odnotowania...
Comment