Nowa szata:
Witnica (BOSS), Lubuskie Zielone
Collapse
X
-
Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
-
-
Wypiłem ostatnio po namowie sprzedawcy i muszę stwierdzić, że w przeciwieństwie do zdecydowanej większości postów powyżej uważam Zielone z Witnicy za świetne piwo! Owszem - barwione, owszem niski woltaż, owszem odbiega od "normalnego" piwa, owszem... Ale to chyba o to chodziło! To po prostu nowy, inny produkt browaru!
Moim zdaniem to ciekawa alternatywa, gdy chce się spróbować czego innego, np. orzeźwiającego napoju w gorące dni! Uważam, że wśród "wynalazków" Witnicy jest to najlepsze piwo. Na pewno kiedyś wrócę."Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)
Comment
-
-
No i muszę się pożalić.
1/ Ile u Was kosztuje? Nie opamiętam ale jak próbowałem na poczatku to chyba było sporo tańsze <=3.80?.
Obecnie skasowano mnie po ok. 5 zł za butelkę.
2/ nowa etykieta j.w.. No jakoś tak jakby "Lech", beznadzieja, to już stara była lepsza - trzeba było tylko taki papier dać.
3/ Smak.
Traktowałem to piwo jako 'damskie'. Ostatnio uważałem je jednak za całkiem niezłe jak na ten kolor
No teraz tak.
Przyjemny chlebowy posmak i ..zaczyna się.
To co wcześniej było wypominane - jakiś taki ginger,
Słodyczy i goryczy jest mocno i po równo, tak jakby nie można się było zdecydowac na zupę mleczną "na słodko czy słono" - więc posolono i posłodzono jednocześnie.
Nawet żonie przestało smakować. Dodając do tego cenę.
Stanowcze "baj baj".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kenubi Wyświetlenie odpowiedziNo i muszę się pożalić.
1/ Ile u Was kosztuje? Nie opamiętam ale jak próbowałem na poczatku to chyba było sporo tańsze <=3.80?.
Obecnie skasowano mnie po ok. 5 zł za butelkę.
Comment
-
-
Dziś degustowałem Raciborskie Zielone, nie było takie najgorsze, jak gdzieś spotkam Zielone z Witnicy, to się skuszę dla porównaniaNapis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ha, zupełnie, jak "Ludwik" albo jakiś wyczesany drink. Perwersja! [3]
Piana: Biała z zielonym poblaskiem, drobna, wysoka, dość trwała. [3.5]
Zapach: Chmiel na początku, w tle słód. Chyba coś jeszcze, ale co? [3.5]
Smak: Minimalna goryczka, słód i słaby chlebek (choć bardzo miły), pojawia się jakiś słodkawy absmak. [3]
Wysycenie: Może nieco wyższe przełamałoby tę słodycz? [3]
Opakowanie: Zielony goły kapsel, estetyczne wzornictwo. To najmocniejsza strona piwa . Brak jedynie dedykowanego kapsla i info o ekstrakcie. [4]
Uwagi: Jak się wypiło zielony Racibórz, trza było wziąć się za "wiosenną" Witnicę .
Jednak jak odwiedzę w czerwcu browar, skoncentruję się na innych barwach...
Moja ocena: [3.275]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemniejsze niż Irlandzkie Zielone (Krajan), klarowne, trochę jak Ludwik ale tak miało być. [4.5]
Piana: Średnio/gruboziarnista, szybko opada, po chwili zostaje firanka, która jeszcze chwilę się trzyma. W połowie zostało parę strzępków. [2.5]
Zapach: Słodowo-chmielowy z jakimś słodko-cytrusowym zapszkiem, jest i charakterystyczna maślana nuta,
całość tworzy Średnio przyjemną mieszankę. [2.5]
Smak: Jest fajna goryczka ale i jakaś sztuczna słodycz i jakby cierpkość skórki cytryny, jest i delikatna słodowość ale schowana, chlebowość dopiero w posmaku wymieszana z goryczką i słodyczą; niepotrzebny wynalazek, jak chcą mieć zielone piwo to czemu na barwieniu nie poprzestaną tylko jeszcze słodzić muszą; prawdopodobnie Krajana z braku doświadczenia oceniłem jakiś czas temu wyżej jednak Lubuskie jest zdecydowanie lepsze. [2.5]
Wysycenie: Dosyć wysokie ale za niskie jak na oranżadę. [4.5]
Opakowanie: Nowoczesna ale nie do końca dopracowana zielona etykieta, średnio czytelna kontra, goły, zielony kapsel na jakiejś brązowej flaszce 0.5l [4]
Uwagi: Nic nie tłumaczy wysokiej ceny tego czegoś.
Zakupione w: Tesco w Sulejówku
Data ważności: 05.06.2011
Soundtrack: "The Resistance" by Muse
Moja ocena: [2.775]Tylko idiota ma porządek, geniusz panuje nad chaosem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziW zasadzie szkoda tego piwa, bo gdyby wyrzucić zielony kolor, landrynkowy aromat i posmak nadający finiszowi nietypowej słodkiej nuty, to mógłby powstać całkiem udany pils.
Comment
-
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Hahaha!, Zielone piwo , jak dla mnie super!, największy atut tego piwa. Powinni sprzedawać to piwo w lokalach na całym świecie i byłby szpan [5]
Piana: Niestety pianka już nie jest zielona, no może delikatnie zielona. Dość długo się jednak utrzymuje i jest idealnie gęsta. [4.5]
Zapach: Dziwny zapach, nie mogę przyrównać do niczego. Słodkawy, owocowy, pozytywny na pewno. [4.5]
Smak: Spodziewałem się czegoś gorszego, a tymczasem to piwo jest całkiem wypijalne. Dość słodkie, czuć owocowe nuty jednak dominuje delikatna przyjemna goryczka. Bardziej przypomina napój piwny niż piwo, ale w takim kolorze chyba powinno takie być [4]
Wysycenie: Trochę za bardzo wysycone. Lubuskie obniża ostatnio loty jeśli chodzi o wysycenie . Nie napompowało mi bebecha zbytnio ale to nie to co kiedyś. [3.5]
Opakowanie: Trochę etykietka nie pasuje do butelki. Powinien być kosmita z kuflem albo UFO, a jest tylko napis Lubuskie. Wolałem dawne wzornictwo Lubuskich :/ [3]
Uwagi: Nie jest to piwo do picia na co dzień. Polecam to piwo na wszelkiego rodzaju imprezy, prywatki.
Na pewno zrobi wrażenie na gościach i wywoła uśmiech na niejednej twarzy. Piwo dla ludzi pozytywnie nastawionych do życia i świata.
Moja ocena: [4.2]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Nietypowy, ale chyba o to chodzi, wygląda ciekawie. [5]
Piana: Dosyć mizerna, utrzymywała się przez kilka minut, potem pozostał tylko delikatny kożuszek. [3]
Zapach: Coś jakby zapach normalnego jasnego piwa przytłumiony sztucznym aromatem. Nie podoba mi się za bardzo. [2]
Smak: Początkowo goryczka i lekko chlebowy posmak, później już tylko sztuczny aromat i słodycz. Byłoby dużo lepsze gdyby nie ta sztuczność. [3]
Wysycenie: Trochę za wysokie jak na mój gust. [3.5]
Opakowanie: Zielona butelka, dosyć tandetna etykieta i kapsel jak na wszystkich piwach z Witnicy. Ogólnie bardzo przeciętnie. [2.5]
Uwagi: Cena obniżona z 3,99 ze względu na kończącą się datę przydatności do spożycia.
Moja ocena: [2.75]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: miał być zielony i był zielony, chociaż mocno mnie zaskoczył, nie sądziłem, że będzie aż tak zielony [5]
Piana: u mnie nie wystąpiła [1]
Zapach: pachnie ok [4]
Smak: mi smakowało, jak piwo z sokiem [4]
Wysycenie: takie jak być powinno [5]
Opakowanie: nie wyróżnia się niczym szczególnym [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.775]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------Last edited by ART; 2013-07-29, 17:50.
Comment
-
Comment