Staropolski, Staropolskie 21%

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Myszon007
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2007.02
    • 1208

    #31
    Dostałem taką odpowiedź na fb odnośnie tego piwa:

    W procesie fermentacji uzyskiwaliśmy max.15% alkoholu po bardzo długim, trwającym ok.3 miesięcy okresie, przy użyciu drożdzy pochodzenia belgijskiego. Pozostałe 6% zostało uzyskiwane w procesie wymrażania. Ze względów ekonomicznych i technologicznych produkcja ograniczyła się do 1 partii w ubiegłym roku. być może kiedyś zostanie wznowiona
    ♪♫

    Comment

    • ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23928

      #32
      No proszę, Eisbockpioniere
      Last edited by ART; 2011-09-02, 17:27.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

      Comment

      Przetwarzanie...
      X