Piwo gotowe do oceny
Jędrzejów [ex. Strzelec], Korona Książęca
Collapse
X
-
Jędrzejów [ex. Strzelec], Korona Książęca
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, klarowny, nawet nieźle wypada jak na prawdopodobieństwo że to piwo ma 10° Blg. [4.5]
Piana: Przy nalewaniu nawet dość duża, jednak bąble wielkie i niejednorodne jak z mydła. Piana znikła dosłownie po 2 minutach, ledwo zdążyłem zrobić fotkę. Po dalszych 2 min. nie było już nawet żadnego najmniejszego śladu. [2]
Zapach: Intensywnie słodowy ze sztucznym miodem, aż cukier nosem wchodzi. Nie jest to zbyt zachęcające doznanie do konsumpcji. [3]
Smak: Stęchło szmatowata, trochę kwaskowa wodnista ciecz. Żeby chociaż tak smakowało jak pachnie, a tu nawet słodowość ciężko wyczuć, nie wspominając o goryczce. Ohydne, ciężko dopić. [1]
Wysycenie: Za duże. Piany nie ma wcale a po każdym łyku szczypie w język jak woda sodowa. [2.5]
Opakowanie: Butelka 0,5 l (nie znam jej nazwy) typowa dla Jędrzejowa. Etykiety różniące się trochę od wersji łomżyńskiej, nawet dość estetyczne ale z typowymi bzdurami o szlachetnej goryczce, najlepszych składnikach i zaspokajaniu gustów piwoszy.... Brak podanego ekstraktu. Kapsel dedykowany. [4]
Uwagi: Nie polecam tego "piwa", chyba nic gorszego nie trafiło mi się od pół roku. Wersja z Łomży była dużo lepsza choć dawno nie próbowałem. Kupione w Hali Banacha za 1,69 + 0,35 butelka. Stało niestety na półce piw regionalnych obok Lubuskiego i piw z Konstancina, a powinno przy koncernowych sikaczach.
Moja ocena: [2.2]
-
Comment