Byłem w 2006 roku w browarze, więc wiem jak to wygląda od wewnątrz. A kupiłem dla jaj i trochę z sentymentu za tamtymi czasy, gdy nie było takiego wyboru piw jak dziś.
Imielin, Piwo Jasne
Collapse
X
-
-
Czyli że niby robią prawie 20 tys hl? Trudno w to uwierzyć.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Piana... wymuszenie ekstremalne... za chwilę jest tylko obwódka...
Zapach... słód i kukurydza...
Kolor... jasny... trochę mętny...
Gaz... średni...
Smak... kukurydza i masło jak ktoś wcześniej pisał... goryczki brak... wodnistość...
Pod koniec jakieś złudzenie cytrusowe? - skórka cytrynowa?...cóż powiem wypiłem do końca...
Graficznie postawił bym na większe zaakcentowanie do tła ich czerwonego logo... a tak to cienizna...Comment
Related Topics
Collapse
-
W połowie 2020 roku w Domažlicích ponownie zaczęto warzyć piwo. Przerwa trwała 24 lata gdy w 1996 zamknięto stary, ale wcale niemały (około 150 tyś. hl rocznie) miejscowy browar. Choć po 6 latach przejęło go miasto, nie było pomysłu na jego wykorzystanie i niestety w 2004 roku zrównano...
-
Channel: Czechy
-
-
Browarek z Maroldsweisach w Dolnej Frankonii w Bawarii.
Landbier to nie jest jakiś konkretny rodzaj piwa, tylko bardziej miejscowe, typowe piwo. A że to chyba jedyne ich piwo, no landbier nie powinien dziwićJest to niefiltrowany Keller o parametrach 13% ekstr., 5,8% alk.
...-
Channel: Niemcy
-
-
Witam,
W poniedziałek wstawiłem swoją drugą warkę z brewkita - tym razem padło na Silesian Porter. Fermentacja wystartowała w ciągu 4h i przez dwie doby wydobywała się bardzo duża ilość CO2 jednak praktycznie w ogóle nie było piany ( zaobserwowałem jedynie krążki ciemnej...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Słowiańsk to jak na razie najdalej na wschód wysunięte miasto Ukrainy do jakiego dotarliśmy. Leży w okręgu donieckim (choć jak wiadomo sam Donieck obecnie jest zajęty przez separatystów), a związek z Polską ma taki, że jest miastem partnerskim Opoczna znanego z fabryki płytek ceramicznych....
-
Channel: Ukraina
2020-03-26, 04:32 -
-
Cześć, uwarzyłem pierwszego barley wine'a (rozlałem go 19.11.17 - czyli ma teraz dwa miesiące). BLG - 21. Problemem jest całkowity brak piany (no może cienka warstwa przy nalewaniu, która jednak szybko znika).
Jakie mogą być tego przyczyny? Kiedyś miałem podobny problem z...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment