Wczoraj spróbowałem Magnusa Czekoladowego, zwykłego bardzo lubię, mimo dużej słodyczy. Czekoladowy jest prawdziwie czekoladowy, dokładnie taki jak powinien być, zdecydowanie smak zgodny z nazwą. Niemniej jednak wolałbym gorzką czekoladę, ta jest okrutnie słodka, wypiłem z trudem 2 bączki i już do tego piwa nie wrócę, jest po prostu dla mnie za słodkie, wręcz mulące. Barwa piękna, piana utrzymała się 2 minutki, nagazowanie w sam raz, no i bardzo niedbale naklejona etykieta, wrażenie przeklejonej z innej części butelki (sporo zaschniętego kleju do-okoła). Zdecydowanie "prawdziwsze" niż Miodowe
Jagiełło, Magnus czekoladowy
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemna wiśnia, liczyłem na trzochę bardziej ciemniejszy. [4]
Piana: Po nalaniu nie duża, szybko opada ale do konca picia utrzymuje się ładny korzuszek, zostawia ślady na szkle. [4]
Zapach: Przyjemny, przypominający nieco odżywki dla sportowców o smaku czekolady, słodki. Może troszkę owocowy po dłuższym wwąchiwaniu się [4.5]
Smak: Czekoladowy, słodki, posmak kakaowy utrzymuje się długo po wypiciu. [4]
Wysycenie: Średnie, leciutko szczypie w język, wydaje się być odpowiednie dla tego typu piwa. [3.5]
Opakowanie: Prosta etykieta, widoczna czekolada i wiórki czekoladowe, ważniejsze informacje podane, brakuje mi tylko gatunków użytych słodów. Kapsel czarny. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.125]Grunt to się nie przejmować, piwo pić i obserwować
zbieram ELBING
wymiana--> http://picasaweb.google.com/PacoElbl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnowiśniowy, klarowny. [4]
Piana: Drobnopęcherzykowa, szybko zanika do wysepek. [3]
Zapach: Piwo pachnie jak czekoladki z bombonierki. [4]
Smak: Pojawia się smak czekolady deserowej oraz słodycz. Na szczęście przesadnie słodkie to piwo nie jest. Alkohol prawie nie wyczuwalny. [4]
Wysycenie: Średnie, pasuje do piwa. [4.5]
Opakowanie: Etykieta prosta ale informująca, że mamy do czynienia z piwem o smaku czekoladowym. Brak podania składu. [4.5]
Uwagi: Dobra ciekawostka piwna.
Moja ocena: [3.95]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Głęboki, piękny rubin. [5]
Piana: Gęsta, beżowa, drobnoziarnista, trwała, ale niezbyt wysoka. [4.5]
Zapach: Kakaowo-czekoladowy + słody palone + karmel. Średniointensywny, ale przyjemny. [4]
Smak: Gdy piłem to piwo jakiś czas temu, wydawało mi się bardzo słodkie, dziś teżsię na to nastawiałem, ale jednak chyba coś się zmieniło. Znacznie więcej w tym piwie kawowo-czekoladowej goryczy, oczywiście słodycz też występuje, ale jest świetnie zbilansowana. Smak bardzo naturalny, czekolada aż kipi na szczeście bardziej gorzka niż mleczna. [4.5]
Wysycenie: Nie za wysokie, bardzo dobre. [5]
Opakowanie: Fajnie, że bączek. Fajnie, że konsekwencja serii etykiet. Nie są one zbyt porywające, ale przynajmniej jednoznaczne i czytelne. Razi niechlujność w nalepianiu, ale to już też powoli znak rozpoznawczy Magnusów Na kontrze wszystko, poza składem podane. Szkoda, że nie ma dedykowanego kapsla. [3]
Uwagi: Smaczne piwko deserowe. Z serii i tak najbardziej lubię Wiśniowego, ale czekoladka zajmuje drugie miejsce. Czesem jak mam ochotę na coś słodszego to chętnie po nie sięgam.
Moja ocena: [4.3]Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Widok rubinowego trunku w pokalu, w którym pracują czarne bąbelki - poezja . Przy mocniejszym świetle już nie były czarne, ale barwa wciąż urzeka [5]
Piana: Po nalaniu nie była obfita, ale w postaci cienkiego kożuszka utrzymuje się do końca degustacji, po każdym łyku pozostaje na szkle. [4.5]
Zapach: Poza czekoladą wyczuwam coś jakby zapach cytryny. Sedno piwa - czekolada - zdecydowanie dominuje w zapachu, całość pachnie jak dobra czekolada pitna [4.5]
Smak: Bardziej mi przypomina czekoladę mleczną niż deserową - smak jest delikatny. Słodki, ale nie przesłodzony. Jak na piwo deserowe jest bardzo dobrze [4.5]
Wysycenie: Akurat. Bąbelki pracują cały czas z równą ochotą, ale piwo nie jest przegazowane. Jest bardzo dobrze [5]
Opakowanie: Plusy - podany ekstrakt, czekolada obecna na etykiecie, butelka bączek. Minusy - graficznie wygląda to dość kiepsko, nie podali składu. [3]
Uwagi: Zaskakująco smaczne . Podchodziłem do niego z pewną dozą nieufności, niesłusznie. Warte powtórki
Moja ocena: [4.475]JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziKolor: lekko brązowy z domieszką hebanu, cos jasna ta czekolada [4]
Piana: obfita, dość długo się utrzymywała, osiada powoli, beżowa [4]
Zapach: bardziej kakaowy niż czekoladowy, na myśl przychodzi mi jeszcze wiórki gorzkiej czekolady [4]
Smak: dość pełne, treściwe, smaku dominuje gorzko-czekoladowa nuta lub - mocne kakao do którego dodano piwa [3]
Wysycenie: bez zarzutu, żadnych negatywnych wrażeń nie miałem [5]
Opakowanie: rzucająca się w oczy etykieta z czekoladą, brak mit tylko firmowego kapsla [4.5]
Uwagi: zdecydowanie najlepsze piwo czekoladowe jakie piłem, jednak kiedy piję piwo to chcę piwa, a kiedy chcę kakao to piję prawdziwe kakao
Moja ocena: [3.675]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika m_pufi Wyświetlenie odpowiedziJakim cudem wyszła taka niska nota? Tylko jedna trójka i same czwórki i piątki?
Hmm, chyba muszę upolować i spróbować to cudoLast edited by Absherr; 2011-04-07, 22:30.http://piwosfera.x25.pl - wszystkie piwne blogi w jednym miejscu!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolorek bardzo ładny określiłbym jako "kawowy" [4.5]
Piana: Pianka bardzo ciekawa kremowa, chociaż może troszkę ciut za mało jej i szybko znika. [4]
Zapach: Zapach przyjemny, ale niezbyt intensywny. [3.5]
Smak: Bardzo dobry, jak każde piwo z browaru Jagiełło. malutki minus za to że nie za bardzo przypomina piwa :P, ale jak dla mnie super. [4.5]
Wysycenie: Znakomite, niezbyt nasycone takie jak lubię, nie napompował mi się bebech. [5]
Opakowanie: Butelka ciekawa 0,33, naklejka tradycyjna jak z lat 80 przypomina mi PRL, ale mnie to nie przeszkadza, kapsel klasyczny czarny. W sumie mogłoby być ciut lepsze. [4]
Uwagi: Polecam do wypicia, na smaka.
Moja ocena: [4.1]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Rubinowo-brązowy, klarowne. Bardzo ładnie się prezentuje. [4.5]
Piana: Beżowa, obfita, średniej grubości pęcherzyki, niestety dość szybko opada do cienkiego kożuszka który potem w trakcie picia jeszcze się dziurawi w końcu redukując się do obrączki. Ładnie oblepia szkło. [3]
Zapach: Kakaowo-czekoladowy, leciutko syntetyczny. Te nuty maskują wszystkie inne może poza delikatnymi palony których jednak mam wrażenie trochę się jednak domyślam niż je czuję. Jeżeli oceniałbym w kategorii ogólnopiwnej to dałbym 2. [4]
Smak: Smak kakaowego piwa ;-) Smak kakaowy (nie jest to dla mnie smak czekolady), słodki na rozsądnym poziomie (nie jest to niewypijalny ulepek), trudno doszukać się innych nut ale mam wrażenie, że jest obecna leciutka, palona goryczka która odpowiada za przyjemny odbiór słodkości. W kategorii ogólnopiwnej byłoby 2 [4]
Wysycenie: Dość słabe, bąbelki znikają szybko. Wysycenie pasuje do kakao ale mimo to jest trochę za małe choć może dzięki temu pije się dobrze. Gdyby ciut mocniej pracowało to pewnie i piana by lepiej wyglądała. [3.5]
Opakowanie: Butelka 0,33l - "smukły bączek", kapsel czarny, gładki/ Etykiety marszczą się od zroszenia butelki. Graficznie raczej brzydko choć czekolada na etykiecie czytelna. Pełne info poza składem surowcowym. [3]
Uwagi: Piwo pasteryzowane, ekstrakt 14,2, 6,0% alkoholu. Partia do 23.07.2011. Kupione w Piwach Świata w Poznaniu.
Kakaowe piwo - jakkolwiek nic nie wnosząco to brzmi. Na koniec dość męczącego dnia, gdy od kolacji upłynęło trochę czasu wypadło całkiem nieźle ale drugiego już nie miałbym ochoty wypić.
Moja ocena: [3.85]Pozdrawiam, Maciek
Comment
-
-
Kolor: ciemnobrązowy
Piana: obfita, początkowo sprawia wrażenie dobre, jednak niknie dość sprawnie
Zapach: kawowo-czekolodawy
Smak: smaczne, kremowa wręcz konsystencja, smaki czekoladowe i kakaowe
Wysycenie: w sam raz
Opakowanie: prosta, czytelna
Uwagi: sięgałem po to piwo z pewną, taką nieśmiałością, ale pozytywnie zostałem zaskoczony. W chwilach ochoty na pewne urozmaicenie piwnej diety, warto sięgnąć po ten produkt.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: piękny rubinowo-wiśniowy [4.5]
Piana: średnia, nie utrzymuje się zbyt długo [3.5]
Zapach: bardzo przyjemny, czekoladowo-kakaowy [4.5]
Smak: kakaowo-czekoladowy z nutą miodu spadziowego [4]
Wysycenie: prawidłowe [4.5]
Opakowanie: etykieta taka sobie, mogłaby być ładniejsza, na kontretykiecie brak ważnej informacji dla osób żyjących w zgodzie z naturą tzn. czy butelka zwrotna czy nie, brak podanej temperatury spożycia, kapsel cały czarny - śmiechu warte by taki browar nie dbał o taki szczegół, mogę zaprojektować im za dwie skrzynki piwa, albo niech zrobią konkurs [3]
Uwagi: normalne piwo do picia (nie unijne)
Moja ocena: [4.125]
Comment
-
-
Kiedyś już miałem do czynienia z czekoladowym piwem w postaci "Szoko" z browaru Kormoran, w związku z czym postanowiłem spróbować kolejnego piwa o tym smaku. Po otwarciu już zapach zdradza, z jakim piwem mamy do czynienia. Kolor określiłbym jako ciemny bursztyn. Smak czekoladowo - kakaowy, na początku słodycz, pod koniec czuć delikatną goryczkę. Generalnie piwo jest słodkie. Wysycenie słabe. Można je traktować jako ciekawą odskocznię od zwykłego piwa, bo te o smaku czekoladowym to rzadkość.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Wiśniowo-brązowy [4.5]
Piana: Gęsta, lecz po pewnym (średnim) czasie opada. [3.5]
Zapach: Słodki, intensywny, czekoladowo-kakaowy. [4.5]
Smak: Słodszy od zwykłego Magnusa. Najpierw czuć smak czekoladowo-kakaowy, następnie można odczuć lekką goryczkę. Przez swoją nadmierną słodycz dobry do wypicia maksymalnie dwóch butelek. [4]
Wysycenie: Wydaje się być odpowiednie [4.5]
Opakowanie: Butelka 0.33l. Prosta etykieta, jak u Magnusa, z informacją o smaku piwa i browarze. [3.5]
Uwagi: Trochę za słodkie na spożycie większej ilości, ale w smaku ciekawe. Najlepsze piwo czekoladowe.
Moja ocena: [4.15]
Comment
-
Comment