Piwo gotowe do oceny
Łomża, Mocne Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Łomża, Mocne Niepasteryzowane
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dipeone Wyświetlenie odpowiedzi(...) chyba rekordzista na polskim rynku jeżeli chodzi o woltaż takich piw (...)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedziTwoje Mocne z Zodiaka mocniejsze- http://www.browar.biz/forum/showthre...ht=twoje+mocne
No ,ale nie wiedziałem ,więc dzięki.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mocnolagerowy . Wczorajszej, średniomocnej herbaty. [3.5]
Piana: Brudnobiała, słaba, krótkotrwała. [2.5]
Zapach: Klasyka piw mocnych: słód+alkohol... [3]
Smak: Hm... w zasadzie bez smaku... Słaby słód i drapiący (niezbyt mocno) w gardło alkohol. [2.5]
Wysycenie: Spore, musuje w paszczy. Za duże nieco. [3.5]
Opakowanie: Bąk, dedykowany kapsel, etykieta w nowej "uproszczonej" stylistyce (figurki). Generalnie, może być... [3.5]
Uwagi: Jedno z bardzo wielu piw mocnych niewysokich lotów. Nie czuję braku pasteryzacji . Wypić można, ale...
Moja ocena: [2.825]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziano-herbaciany. [4]
Piana: Grubobąblowa, dość wysoka, ale opada szybko do cienkiej powłoki. Później tylko pierścień. [3.5]
Zapach: Słodowo-drożdżowy, bez nieprzyjemnych niespodzianek w tle. [4]
Smak: Lekką słodycz szybko dominuje średniej mocy gorycz, która zostaje w posmaku. Nawet przyjemnie się pije, ale nic nadzwyczajnego. [3.5]
Wysycenie: Za wysokie, dość mocno gryzie. [3.5]
Opakowanie: Bączek, ale etykieta wygląda jakby w czarne tło wrzucono tą ze słabszej niepasteryzowanej wersji (tej półlitrowej). Ładny kapsel dedykowany piwu. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.7]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Głębokie, stare złoto, do piwa mocnego w sam raz. [5]
Piana: Średnio wysoka i znika bardzo szybko do zera. [2]
Zapach: Silny, ale nieciekawy. Czuć mdlącą słodowość, charakterystyczną dla piw mocnych oraz trochę alkoholu i w zasadzie niewiele więcej. [3]
Smak: Spora słodycz, trochę mdlącej słodowości i dość przyjemna chlebowość w finiszu, uzupełniona lekkim posmaczkiem alkoholowym. Goryczka słabiutka. [3.5]
Wysycenie: Zdecydowanie za wysokie. [2.5]
Opakowanie: Tradycyjne łomżyńskie wzornictwo. Czarna kolorystyka dobrze pasuje do piwa mocnego. Kapsel wygląda na trochę niedopracowany, w czarnym polu można by umieścić łomżyńską tańczącą parę. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.2]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny, złocisty, odpowiedni dla piwa mocnego, choć mógłby być nieco ciemniejszy, ale nie ma co narzekać. [4.5]
Piana: Marność. Pojawiła się tylko przy nalewaniu i p ochwili przepadła zupełnie. [1.5]
Zapach: Małointensywny słodowo-alkoholowy z lekką nutką chmielową. Taki nijaki. [2.5]
Smak: Zupełna przeciętność. Wyraziste nuty słodowe, wyczuwalny nieco alkohol, trochę też chmielu. Plus za wytrawność i goryczkę (choć momentami jest ona nieco zbyt cierpka). Nie ma w nim nic zaskakującego i wyróżniającego to piwo na rynku. [3.5]
Wysycenie: Dla mnie odrobinę za niskie, pod koniec już jest bardzo słabe. [3.5]
Opakowanie: Bączek z charakterystycznym logo Łomży. Ekstraktu nie podano. Alk. 7%. Plus z fajny dedykowany kapsel. Reszta widoczna na zdjęciu, któe zamieszczę poniżej. [4]
Uwagi: Piwo jest klasycznym przykładem niczym niewyróżniającej się przeciętności. Nie ma w nim nic co by zachęcalo do ponownego spróbowania, nie ma też niczego co może zniechęcić. Ot, zwykłe piwo.
Moja ocena: [3.025]Last edited by wrednyhawran; 2011-01-29, 18:05.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
Comment