hmm, ostatnio widziałem Pałacowe i Pałacowe Mocne z... Elbląga
EB, Pałacowe 11 (ex: Łańcut, Leżajsk)
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
w Żabce poza Opolem, pewnie też jest i u nas.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
dane techniczne tak jak z Leżajska
moje było z Elbląga (blacha)
gaz w normie, piana szybciej znikła niż się pojawiła smak niższy od przeciętnej za to na poziomie wszystkich (może poza Specjalem) piw z Elbląga.
zapach dość przyjemny a w smaku przyjemny tylko pierwszy łyk potem jak woda a końcówka jakaś dziwna. ocena 3= (za odpowiednie nagazowanie i ładna barwę) z tego co przed chwilą przeczytałem wyżej piwo to straciło chyba dość dużo na tej "przeprowadzce"Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Kiedy produkowal je Lancut/nie tak dawno/ bylo rewelacyjne ale juz nie jest.Podobno tuz przed likwidacja browaru zaloga chciala go wykupic ale Zywiec sie nie zgodzil/konkurencja/.Prawdopodobnie wplyw miala historia z mrozonkami.W ramach Hortexu powstala spolka pracownicza Hortino i przejela duza czesc rynku.Zywiec bal sie tego samego.
Comment
-
Comment