Rześkie, świeże, Kormoran Jasny. Ogółnie jasne piwa dolnej fermentacji . O dziwo piwem jasnym dośc znośnym w smaku jest dla mnie żabkowe Gold mocne.
Kormoran, Kormoran Jasny
Collapse
X
-
poprostu lubisz piwa nijakie, wodniste, mocno nagazowane.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzipoprostu lubisz piwa nijakie, wodniste, mocno nagazowane.Last edited by Feti; 2011-05-04, 17:05.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedziDziękuję , że mi to uświadomiłeś. Człowiek zawsze o sobie najwięcej dowiaduje się od innych.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziProszę bardzo, ale z ta grochówka to nie wiem dalej o co chodzi? Kiełbasą smakowało?
Comment
-
-
Przeta w grochówce niema zbyt dużej różnorodności jeśli chodzi o warzywa
Comment
-
-
No i tak. Dziwna sprawa z tym Kormoranem. Mam taki zwyczaj, choć nie jest to jakaś dogmatycznie pielęgnowana reguła, że czytam opinie na forum i co jakiś czas, powiedzmy raz na dwa-trzy miesiące wracam do róznych piw z krajowych małych browarów. teraz wróciłem do Kormorana i tak sobie myślę... Śledząc opinie tu w okresie od pojawienia się tego piwa... huśtawka, od rewelacyjnych not do całkowitego odrzucenia. Śledządz własne odczucia, w miarę stabilna forma, z pojawianiem się czasem niepokojących a czasem cieszących odchyłów.
Zatem najpierw odchył in minus: brak aromatu chmielowego, potem in plus: bardzo dobre nachmielenie w smaku, potem przez moment wyraźne osłabienie tego waloru, jakieś takie "trzcinowate" posmaki w goryczce, potem znów powrót do zharmnizowanej pełnej goryczki, teraz zaś nuty kwaskowate, szczególnie narzucające się przy pierwszych łykach, potem niknące i - zarówno w zapachu jak i w smaku coś, co znamy z Kormorana Ciemnego, ptasie mleczko, wanilia...bo ja wiem..., jednak na tyle nienachalne te nuty, żeby kompletnie psuły całościowy efekt.
Dla mnie piwo wciąż więcej niż wypijalne, w skali artomatowej, choć bez systematycznej oceny, między 4, 0 i 4, 3
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Intensywny, wpadający w lekki bursztyn. [4.5]
Piana: Słabo, choć na początku gęsto, szybko się dematerializuje. [3.5]
Zapach: Słodkawy, z nutą owocową. [4]
Smak: Czuć chmielenie, gorzej z goryczką, a z czasem poajwia się niezbyt lubiana przeze mnie słodycz. [4]
Wysycenie: Dolna średniej - mogłoby być lepsze. [3.5]
Opakowanie: Utrzmane w konwencji. [4]
Uwagi: Kupione w dąbrowskim grillu. Piwo na cztery, ale nic ponadto.
Moja ocena: [3.95]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: piękny złoto-bursztynowy kolor [4.5]
Piana: nadspodziewanie gęsta, obfita i długo utrzymująca się piana, jak bita śmietana z wiejskiego mleka [4.5]
Zapach: przyjemny, o nucie chmielowo-słodowej [4]
Smak: mocno chmielowy, za dużo goryczki [3.5]
Wysycenie: prawidłowe [4.5]
Opakowanie: ładne, ale na kontretykiecie brak informacji czy butelka zwrotna czy nie [4.5]
Uwagi: normalne piwo do picia (nie unijne)
Moja ocena: [3.925]
Comment
-
Comment