Warka do 11. 06 2013 - potężna dawka chmielu która przesłania wszystko inne. Goryczka bardzo długo pozostaje na języku - imo jedna z najlepszych warek tego piwa jakie piłem.
Kormoran, Kormoran Jasny
Collapse
X
-
Zgadzam się. Ostatnio znów bardzo dobre. Choć już tyle razy obiecałem sobie nie komentować formy polskich lagerów i "pilsów". CO pochwalę, to najdalej w ciągu, dwóch trzech miesięcy się schrzani. Miesiąc wstecz piłem dobre warki Konstancina a przedwczoraj znów do niczego...
Ale dobrze: Mocno Chmielone, to prawda, któryś raz z rzędu bardzo przyzwoite, czego nie można powiedzieć o kilku innych wyrobach Kormorana.
Comment
-
-
Goryczka mocna jest.... ale z tym piwem coś nie tak...
W trakcie pojawiają się jakieś smaki oranżadowo-słodkie... sztuczny miód?
Potem lekkie warzywka...
Zapach jakieś owoce i kwiaty... piana spora, powoli opadła do cienkiej warstewki... kolor bursztyn, gaz średni...
Spodziewałem się całkowicie czegoś innego...
Nowy kapsel i krawatka oraz dopisek "Jasny" na głównej..... 29.05.2013...Last edited by Javox; 2013-04-10, 09:24.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedziGoryczka mocna jest.... ale z tym piwem coś nie tak...
W trakcie pojawiają się jakieś smaki oranżadowo-słodkie... sztuczny miód?
Potem lekkie warzywka...[...]
Nowy kapsel i krawatka oraz dopisek "Jasny" na głównej..... 29.05.2013...Last edited by Manifesto; 2013-04-10, 12:34.
Comment
-
-
Piwo to zakupiłem w zeszłym tygodniu w opolskim Makro w koszu z przeceną. Kosztowało 2,20 zł a termin przydatności był do 22.04.13. Niestety były to ostatnie 3 sztuki ... Dawno nie piłem tak dobrego polskiego piwa w tej "kategorii wagowej". Wszystko na swoim miejscu plus wyraźna goryczka - tak trzymać browarze KormoranLast edited by jacekwerner; 2013-04-14, 13:37.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziBez przesady z IPA. Tak się złożyło że po tym piwie z Kormorana piłem wczoraj IPA z Artezana, no i jeszcze Rowing Jacka. Gdzie tu pole do porównań.Last edited by Mario_Lopez; 2013-04-14, 16:16.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mario_Lopez Wyświetlenie odpowiedziPrzytoczyłeś tutaj piwa które są stricte IPA, Kormoran nigdy nie uwarzy tak dobrych i porządnych piw jakie warzą browary kontraktowe takie jak ALE Browar czy Artezan. Jednak jak dla mnie takimi warkami Mocno Chmielone ZBLIŻA się coraz bardziej do tego stylu. Moje osobiste odczucie, nikomu nie każe się z tym zgadzać.
Comment
-
-
a propos stylów - to dzisiaj piłem (warka do 11.06.13) i mam skojarzenie z niezłym niemieckim pilsem. Spora ziołowo-trawiasta goryczka chmielowa, wytrawność - bardzo mi smakowało. Mam nadzieję, że Kormoran utrzyma jakość tego piwa (bo niestety były wahania formy)
Comment
-
-
W porównaniu do zeszłorocznego podejścia do tego piwa to mogę powiedzieć, że wreszcie jestem zadowolony. Dobra ziołowa goryczka, mocna - zgodnie z deklaracją na etykiecie a do tego chlebowa podbudowa. Dobrze nasycone. Dobre!
Comment
-
Comment