Kormoran, Kormoran Jasny

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dlugas
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2006.04
    • 4014

Ten Kormoran to takie Lagerowe z podwójną dawką chmielu ale prawie dwukrotnie od niego droższe. Ja może z czasem powtórzę.
    to ten nowy kormoran kosztuje 5-6zł ?
    Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
    Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
    FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• krzychu_michu
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2013.03
      • 48

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
      to ten nowy kormoran kosztuje 5-6zł ?
      4,5 zł. Ale zważywszy, że ostatnio zrobiłem zapasik Lagerowego po 2,49 więc uznałem, że nie będzie wielkim błędem jak właśnie teraz napiszę: PRAWIE 2X TANSZY. Szczerze nie piłem nigdy Mocno Chmielonego więc nie znam jego normalnych cen, podejrzewam, że jest to właśnie 4,5zł a Lagerowego 3 zł. A czy to drogo czy tanio, warto czy nie warto, nie mnie oceniać.

Comment

• dlugas
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2006.04
        • 4014

4,5zł to faktycznie nie mało. kwestia gdzie kupowane.

W PiP stara wersja kormorana to ok. 4zł, w lecrercku ok 3.50zł a pewnie są i tańsze miejsca.

Jak gdzieś ujrzę tego niefiltrowanego to i tak kupię na test :]

Comment

• actimel10
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2012.10
          • 62

W Makro nowa wersja 5-pak 3,62 za sztukę

Comment

• Sekator
            Porucznik Browarny Tester
            • 2013.06
            • 269

W warce do 26.09 solidna goryczka, poza nią trudno coś w smaku znaleźć. Aromat słodowy. Piana mała. Zapłaciłem 4 zł. Piwo bardzo dobre. Ostrzeżenie na etykiecie na początku mnie rozśmieszyło, jednak po pierwszym łyku pomyślałem, że pijacza tyskiego to piwo mogłoby zabić.
            http://degustacjepodplotem.blogspot.com/

Comment

• Manifesto
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2010.05
              • 70

Warka do 14. 10 ma zdecydowanie solidniejszą podbudowę słodową (nie jestem pewien ale chyba wyczułem również cytrusy w smaku) i ciut mniejszą goryczkę na finiszu. W miarę konsumpcji piwa goryczka dochodzi do głosu coraz bardziej ale wydaje mi się że tym razem jest trochę mniejsza niż w warkach sierpniowych. Mimo wszystko dobra warka.

Comment

• DariuszSawicki
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2012.08
                • 2869

Zawsze lubiłem te piwo. Oczywiście raz czy dwie niektóre warki były słabsze, ale ogólnie te piwo trzyma wysoki poziom.
                Jest to piwo z chmielami z naszego regionu i tego trzeba oczekiwać i to jest.
                Oby inne nasze regionały były tak chmielone, nie wspomnę już o koncerniakach.
                Oczywiście czekam na kolejną warkę Podróże Kormorana AIPA. Mam nadzieję, że będzie, bo w kategorii piwa roku to tylko Imperium z Pinty może mu dorównać, a i tak chyba wolę Kormorana.

Moje piwo jest z datą do 12-ego listopada.
                Jest jak zwykle, jak powinno być. Piwo nie deklaruje się jako pils, dlatego pomińmy kolor złocisty..
                Piana przeciętna.
                Zapach świetny, chmielowy.
                Smak jest najlepszy. Goryczkowy w stylu naszym, czyli chlebowym, ziemistym i trawiastym.
                Czytam tu u kolegów o jakiejś podbudowie słodowej. Od tego jest Świeże. Tu słód gra mniejszą rolę.
                U mnie piwo nie jest tanie, kosztuje 3.80 zł, ale zawsze chętnie go kupuję.
                Last edited by DariuszSawicki; 2013-08-30, 20:05.

Comment

• DariuszSawicki
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2012.08
                  • 2869

Nie wiem czy piliście nową warkę, tę z datą do 2-ego grudnia. Właśnie przyjechała dziś do mego miasta i jest jeszcze lepsza niż ostatnie. Bije z niej niesamowita świeżość. Aromat chmielu (z naszego regionu) wręcz hula po pokoju.
                  Nie pożałowali chmielu i chwała za to browarnikom z Kormorana.

Comment

• yoda79
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2013.01
                    • 861

Ełk a Olsztyn to jednak inna bajka Co nie zmienia faktu, że piwo z warki na warki lepsze.

Comment

• DariuszSawicki
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2012.08
                      • 2869

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoda79 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Ełk a Olsztyn to jednak inna bajka Co nie zmienia faktu, że piwo z warki na warki lepsze.
                      Najlepsza była warka świętej pamięci do 20-ego marca. Wtedy browarnicy z Kormorana napisali mi, że chmielili szyszką na zacierze i "na zimno" na leżakach.
                      Obecnie Kormoran zbliża się już do tej idealnej warki z marca.

Comment

• dlugas
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2006.04
                        • 4014

A u mnie tego z czerwonym małym napisem brak :/

Comment

• DariuszSawicki
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2012.08
                          • 2869

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
                          A u mnie tego z czerwonym małym napisem brak :/
                          U mnie też. Piłem niefiltrowane i dużej różnicy nie zauważyłem. Ta warka z grudnia jest tradycyjna, czyli filtrowana.
                          Last edited by DariuszSawicki; 2013-10-04, 17:15.

Comment

• dlugas
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2006.04
                            • 4014

No to trzeba poszukać, bo nie piłem już tego piwa miesiące :/

Zawsze za te ok. 4zł znajduję sobie inne piwa, ale teraz się przemogę :]

Comment

• Javox
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2009.11
                              • 6455

2.12.13

Piana fajna, gaz średni, smak lekko "żołędziowy" wszystko fajnie... fajny balans słód-chmiel... dobra goryczka... /nie za duża/...

Tak trzymać... tzn trzymać formę...

Takie mogę...

Zmiany... kapsel: - nadruk taki sam ale na tzw "kremowym" tle...
                              Last edited by Javox; 2013-10-15, 18:01.

Comment

• DariuszSawicki
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2012.08
                                • 2869

Odnotowuję nową warkę z datą do 06.01.2014.

Są minimalne różnice, ale naprawdę minimalne.
                                Kolor jakby troszkę jaśniejszy, no i co do chmielu.
                                Jest oczywiście, ale zmieniły się proporcje co do zapachu i smaku.
                                W tej warce aromat chmielowy jest słabszy, ale w smaku goryczka jest mocniejsza niż w poprzednich warkach.
                                Czyli jest delikatne przesunięcie z aromatu na goryczkę.

Comment

Przetwarzanie...
                                X