Ten Kormoran to takie Lagerowe z podwójną dawką chmielu ale prawie dwukrotnie od niego droższe. Ja może z czasem powtórzę.
Kormoran, Kormoran Jasny
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzito ten nowy kormoran kosztuje 5-6zł ?
Comment
-
-
4,5zł to faktycznie nie mało. kwestia gdzie kupowane.
W PiP stara wersja kormorana to ok. 4zł, w lecrercku ok 3.50zł a pewnie są i tańsze miejsca.
Jak gdzieś ujrzę tego niefiltrowanego to i tak kupię na test :]
Comment
-
-
W warce do 26.09 solidna goryczka, poza nią trudno coś w smaku znaleźć. Aromat słodowy. Piana mała. Zapłaciłem 4 zł. Piwo bardzo dobre. Ostrzeżenie na etykiecie na początku mnie rozśmieszyło, jednak po pierwszym łyku pomyślałem, że pijacza tyskiego to piwo mogłoby zabić.
Comment
-
-
Warka do 14. 10 ma zdecydowanie solidniejszą podbudowę słodową (nie jestem pewien ale chyba wyczułem również cytrusy w smaku) i ciut mniejszą goryczkę na finiszu. W miarę konsumpcji piwa goryczka dochodzi do głosu coraz bardziej ale wydaje mi się że tym razem jest trochę mniejsza niż w warkach sierpniowych. Mimo wszystko dobra warka.
Comment
-
-
Zawsze lubiłem te piwo. Oczywiście raz czy dwie niektóre warki były słabsze, ale ogólnie te piwo trzyma wysoki poziom.
Jest to piwo z chmielami z naszego regionu i tego trzeba oczekiwać i to jest.
Oby inne nasze regionały były tak chmielone, nie wspomnę już o koncerniakach.
Oczywiście czekam na kolejną warkę Podróże Kormorana AIPA. Mam nadzieję, że będzie, bo w kategorii piwa roku to tylko Imperium z Pinty może mu dorównać, a i tak chyba wolę Kormorana.
Moje piwo jest z datą do 12-ego listopada.
Jest jak zwykle, jak powinno być. Piwo nie deklaruje się jako pils, dlatego pomińmy kolor złocisty..
Piana przeciętna.
Zapach świetny, chmielowy.
Smak jest najlepszy. Goryczkowy w stylu naszym, czyli chlebowym, ziemistym i trawiastym.
Czytam tu u kolegów o jakiejś podbudowie słodowej. Od tego jest Świeże. Tu słód gra mniejszą rolę.
U mnie piwo nie jest tanie, kosztuje 3.80 zł, ale zawsze chętnie go kupuję.Last edited by DariuszSawicki; 2013-08-30, 20:05.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoda79 Wyświetlenie odpowiedziEłk a Olsztyn to jednak inna bajka Co nie zmienia faktu, że piwo z warki na warki lepsze.
Obecnie Kormoran zbliża się już do tej idealnej warki z marca.
Comment
-
-
A u mnie tego z czerwonym małym napisem brak :/
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziA u mnie tego z czerwonym małym napisem brak :/Last edited by DariuszSawicki; 2013-10-04, 17:15.
Comment
-
-
No to trzeba poszukać, bo nie piłem już tego piwa miesiące :/
Zawsze za te ok. 4zł znajduję sobie inne piwa, ale teraz się przemogę :]
Comment
-
-
2.12.13
Piana fajna, gaz średni, smak lekko "żołędziowy" wszystko fajnie... fajny balans słód-chmiel... dobra goryczka... /nie za duża/...
Tak trzymać... tzn trzymać formę...
Takie mogę...
Zmiany... kapsel: - nadruk taki sam ale na tzw "kremowym" tle...Last edited by Javox; 2013-10-15, 18:01.
Comment
-
-
Odnotowuję nową warkę z datą do 06.01.2014.
Są minimalne różnice, ale naprawdę minimalne.
Kolor jakby troszkę jaśniejszy, no i co do chmielu.
Jest oczywiście, ale zmieniły się proporcje co do zapachu i smaku.
W tej warce aromat chmielowy jest słabszy, ale w smaku goryczka jest mocniejsza niż w poprzednich warkach.
Czyli jest delikatne przesunięcie z aromatu na goryczkę.
Comment
-
Comment