Piwo gotowe do oceny
Sulimar, Kings Bräu Premium
Collapse
X
-
Sulimar, Kings Bräu Premium
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Alk. 5,5%, robione dla Intermarche
Piana biała, średniowysoka, drobnoziarnista. Dość szybko opada pozostawiając cieniutką obrączkę
Kolor jasnozłoty klarowny
Zapach lekko słodowy
Smak gorzkawy przechodzący w goryczkowy z nutami słodowymi uwydatniającymi sie po jakimś czasie. Pomimo, że z butelki wyczuwalny lekko metaliczny posmak wychoodzący pod sam koniec
Wysycenie ponad normę, dopiero w drugiej połowie szklanki łapie poziom
Opakowanie identyczne jak Kings Brau Van PuraLast edited by fuliano; 2010-11-24, 20:12.
-
-
Wg mnie zmienił się nie do poznania. Myślałem ze to tylko dzięki szkle, a tymczasem patrze na etykietę i widzę ze Sulimar się zajął tym piwkiem o jakże oryginalnej nazwie;D
Słodowe posmaki, chwile wydaje się ze pijemy drogie piwo, tylko chwile, ale za tę cenę 1,99 butelka bezzwrotna, myślę że się bardzo opłaca.
Comment
-
-
Piwo jest lekkie ,z tych stołowych do posiłku (do obiadu byłoby bardzo odpowiednie).
Piana jest całkiem niezła i trzyma lekki poziom niemal do samego końca.
Wysyscenie w warce do 28 kwietnia trochę słabe ,mogłoby być trochę większe.
Butelka bezzwrotna, podany skład oraz woltaż, niestety ekstraktu brak. Etykieta poza głupim nazewnictwem w bardzo ładnych ciemnozielono - złotych barwach z krawatką i odwrotką. Kapsel niestety goły.
W smaku delikatna gorycz, trochę słodu. Kupionie za 1,99 w Intermarche ,w Gdańsku ul. Grunwaldzka.
Ogólnie jedno, dwa do obiadu można wypić. Nie odrzuca mnie nic w tym piwie. Niezłe byłoby też odpowiednio schłodzone na letni, upalny dzień.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty. [4]
Piana: Średniopęcherzykowa, drobna, szybko opada do pierścienia. [3]
Zapach: Słaby, słodowy, słodki w tle. Mało zachęcający. [3]
Smak: Płytki, nic specjalnego. Lekko słodkawy początek z goryczkową końcówką, ale mało przekonującą. Smakuje jak rozwodniony Golbeer. Premium to ono nie jest. [3]
Wysycenie: Średniowysokie, dość mocno mrowi w usta. [4.5]
Opakowanie: Prosta, ale niebrzydka etykieta. Kapsel golas. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.15]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, klarowny. [4]
Piana: Biała, średniowysoka, drobnoziarnista, opada dość szybko do niewielkiego pierścienia. [3]
Zapach: Nijaki, słodowy, ledwie wyczuwalny. [2]
Smak: Typowy, słodowy z lekką goryczką, lekko słodkawy. Nic specjalnego. [3]
Wysycenie: Minimalnie zbyt wysokie jak dla mnie. [3.5]
Opakowanie: Jak na zdjęciu fuliano, kapsel srebrny goły, nie podano ekstraktu. [2.5]
Uwagi: Kupione w ramach testów za jedyne 1.75, na promocji w Intermarche.
Moja ocena: [2.7]♪♫
♫
Comment
-
-
Otwarli u nas Intermarsze więc kupiłem te ichniejsze wynalazki i męczę...
Ten akurat mało pienisty landrynkowo karmelowy jest...
Ma smak zbliżony do piwa i przez to pewnie dało się to wypić....
Grafika bez zmian... "kapsel oczywiście golas"...
Comment
-
Comment