To weźcie wykupcie dla mnie. Nie dam rady teraz wyskoczyć do stolycy.
Zamkowy, Brackie Pale Ale Belgijskie
Collapse
X
-
Cieszę się, że Wam smakuje, sama mam jeszcze kilka butelek do degustacji.
Dobre wiadomości są takie, że właśnie warzę Belgian Pale Ale według tej samej receptury w brewpubie w Hanoverze http://www.meiers-lebenslust.de/
Comment
-
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Wczoraj porównałem bezpośrednio BPA i lwóweckiego Belga. Co ciekawe, bardziej owocowy, głębszy w smaku i ogólnie lepszy okazał się BPA! Mistrzowskie piwo!Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dori Wyświetlenie odpowiedziCieszę się, że Wam smakuje, sama mam jeszcze kilka butelek do degustacji.
Dobre wiadomości są takie, że właśnie warzę Belgian Pale Ale według tej samej receptury w brewpubie w Hanoverze http://www.meiers-lebenslust.de/
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziOj smakuje, smakuje! Ja mam jeszcze 5 butelek i to będzie naprawdę koniec bo w wiadomym sklepie przy pewnej stacji metra już się skończyło na amen. Dori, super, że znów warzysz tylko czemu tak daleko...?
Comment
-
-
Właśnie wypijam ostatnią butelkę z datą 26.05.2011.
PIwo moim zdaniem zyskało na smaku. Bardzo obfita piana pozostaje grubym osadem i oblepia nieźle szkło.
Trochę straciło na klarowności.
Przyjemny słodowo-suszonoowocowy zapach.
Pysznie gładki smak. Bez mocnych akcentów. delikatnie owocowo-kawowy.
Szkoda, ze to już ostanie.
Kto ma, niech jeszcze trochę potrzyma i zda relacjęMM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
Kto ma, niech jeszcze trochę potrzyma i zda relacjęKoniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piecia Wyświetlenie odpowiedziTrzeba zobaczyć, może jest w sklepiePiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziNo niestety już nie ma. Ale może jeszcze PINTA z datą lutową jestKoniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piecia Wyświetlenie odpowiedziOjej - a w maju jadąc na FDP mówili, że jeszcze sporo zostało...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Egzemplarz przeleżakowany 21 miesięcy.
Barwa - głęboko bursztynowa, delikatnie mętna.
Piana - po nalaniu gęsta, obfita i drobna. Zadziwiająco trwała, pozostawiająca ślady na szkle.
Zapach - początkowo owoce plus drożdże. Po ogrzaniu wyczuwalny aceton czyli oznaka utlenienia się piwa.
Smak - lekko owocowy, trochę suchy, bez żadnych nieprzyjemnych posmaków. Lekkie, zbalansowane, wręcz sesyjne piwo. Niewątpliwie straciło swą złożoność ale to zadziwiające, że nadal jest w całkiem niezłej formie.
Nasycenie - po nalaniu bąbelki przepięknie w swej masie unosiły się w górę pokala. Jak na ejla stosunkowo wysokie. Niebywała rzecz dla tak wyleżakowanego górniaka.
Wydaje mi się, że to piwo osiągnęło maksimum swoich możliwości jeśli chodzi o trwałość. Acetonowe akcenty w zapachu oznaczają kres wytrzymałości. To moja ostatnia butelka i oddaję ukłony temu piwu i jej autorce Dorocie Chrapek. Wspaniała robota!Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Dziś z okazji premiery piwa Dori z Pracowni Piwa postanowiłem otworzyć oryginał.
piana: drobna, gęsta, obfita, opada do cienkiej warstwy,
kolor: idealnie klarowne,
zapach: słodowy, ciemne słody, słodki, karmelowy,
smak: pierwszy łyk to lekka wodnistość i lekka kwaskowość ale nie kwaśność, wytrawne, dobrze wyczuwalna goryczka, później język się przwyczaja i czuć dobrą goryczkę, lekko cierpkie,
Na dnie butelko spory osad. Piwo jak najbardziej jeszcze dobre i smaczne, chce się brać kolejny łyk.
No to teraz czekamy na oceny Dori.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment