To weźcie wykupcie dla mnie. Nie dam rady teraz wyskoczyć do stolycy.
Zamkowy, Brackie Pale Ale Belgijskie
Collapse
X
-
Cieszę się, że Wam smakuje, sama mam jeszcze kilka butelek do degustacji.
Dobre wiadomości są takie, że właśnie warzę Belgian Pale Ale według tej samej receptury w brewpubie w Hanoverze http://www.meiers-lebenslust.de/Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Wczoraj porównałem bezpośrednio BPA i lwóweckiego Belga. Co ciekawe, bardziej owocowy, głębszy w smaku i ogólnie lepszy okazał się BPA! Mistrzowskie piwo!Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Cieszę się, że Wam smakuje, sama mam jeszcze kilka butelek do degustacji.
Dobre wiadomości są takie, że właśnie warzę Belgian Pale Ale według tej samej receptury w brewpubie w Hanoverze http://www.meiers-lebenslust.de/! Ja mam jeszcze 5 butelek i to będzie naprawdę koniec bo w wiadomym sklepie przy pewnej stacji metra
już się skończyło na amen
. Dori, super, że znów warzysz tylko czemu tak daleko...?
Comment
-
?
Comment
-
Właśnie wypijam ostatnią butelkę z datą 26.05.2011.
PIwo moim zdaniem zyskało na smaku. Bardzo obfita piana pozostaje grubym osadem i oblepia nieźle szkło.
Trochę straciło na klarowności.
Przyjemny słodowo-suszonoowocowy zapach.
Pysznie gładki smak. Bez mocnych akcentów. delikatnie owocowo-kawowy.
Szkoda, ze to już ostanie.
Kto ma, niech jeszcze trochę potrzyma i zda relacjęMM961
4:-)Comment
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
-
Comment
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
-
Egzemplarz przeleżakowany 21 miesięcy.
Barwa - głęboko bursztynowa, delikatnie mętna.
Piana - po nalaniu gęsta, obfita i drobna. Zadziwiająco trwała, pozostawiająca ślady na szkle.
Zapach - początkowo owoce plus drożdże. Po ogrzaniu wyczuwalny aceton czyli oznaka utlenienia się piwa.
Smak - lekko owocowy, trochę suchy, bez żadnych nieprzyjemnych posmaków. Lekkie, zbalansowane, wręcz sesyjne piwo. Niewątpliwie straciło swą złożoność ale to zadziwiające, że nadal jest w całkiem niezłej formie.
Nasycenie - po nalaniu bąbelki przepięknie w swej masie unosiły się w górę pokala. Jak na ejla stosunkowo wysokie. Niebywała rzecz dla tak wyleżakowanego górniaka.
Wydaje mi się, że to piwo osiągnęło maksimum swoich możliwości jeśli chodzi o trwałość. Acetonowe akcenty w zapachu oznaczają kres wytrzymałości. To moja ostatnia butelka i oddaję ukłony temu piwu i jej autorce Dorocie Chrapek. Wspaniała robota!Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
-
Dziś z okazji premiery piwa Dori z Pracowni Piwa postanowiłem otworzyć oryginał.
piana: drobna, gęsta, obfita, opada do cienkiej warstwy,
kolor: idealnie klarowne,
zapach: słodowy, ciemne słody, słodki, karmelowy,
smak: pierwszy łyk to lekka wodnistość i lekka kwaskowość ale nie kwaśność, wytrawne, dobrze wyczuwalna goryczka, później język się przwyczaja i czuć dobrą goryczkę, lekko cierpkie,
Na dnie butelko spory osad. Piwo jak najbardziej jeszcze dobre i smaczne, chce się brać kolejny łyk.
No to teraz czekamy na oceny Dori.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment