Bylem w Almie w Sopocie kilka minut po 18. Piwo bylo juz wystawione, ale nie bylo zadnej hostessy (tylko jakis pan nerwowo sie tam krecil), zadnych ulotek czy informacji o szkle. W niewiedzy wzialem dwa piwa i wyszedlem bez szklanki
Dziś kupiłem w Almie w Starym Browarze - cena 4,99, żadnych pokali nie było, miłych dziewczyn też nie(znaczy się przy Pale Ale na promocji, bo jakoś tak dziwnie było że w innych sklepach panie były wyjątkowo miłe i atrakcyjne )
Co do piwa krótko - bardzo dobre!
Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
To jest dla mnie porażka, że tych zestawów promocyjnych przewidziano tak mało. Zainteresowanie znacznie przekracza podaż i Żywiec mógłby postarać się o lepszą osiagalność tych szklanek. Zestawy z PU + grawerowana szklanka przewalają się w każdym markecie, a tu jest problem żeby tylko Almy zaopatrzyć.
Można próbować w pubach, wczoraj odwiedziłem cztery wymienione na stronie www w poszukiwaniu lanego, piwa nie mieli (ma być dziś w "7 kotach") za to wszędzie dojechało szkło do BBPA.
Ostatnia zmiana dokonana przez bobza; 2010-12-07, 13:45.
Alma Rzeszów - jest BBPA i pokal.
Piwo umieszczone na dziale promocje z dala od działu piwnego, co do pokala to trzeba się dopominać przy kasie, kto nieświadomy to jego strata.
Piwo po 4,99 zł. Warunkiem otrzymania pokala jest zakup 3 butelek.
Jeśli chodzi o ubiegłoroczny pokal Koźlak Dubeltowy 2009 można go było dostać przez cały rok na allegro za 7 złotych.
Ja na giełdzie w Radomiu w br. nie znalazłem kupca na nowy w kartonie za 5 zł
Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.
Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...
A ja wczoraj piłem je w knajpie Róg Brackiej I Reformackiej. Nie wiedziałem że będzie, poszedłem tam na Portera. A tu na barze stoi butelka z dziwną kontrą, obracam... mieli jeszcze kilka w lodówce. Dobre piwo, tylko trochę za zimne było.
To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
To jest dla mnie porażka, że tych zestawów promocyjnych przewidziano tak mało. Zainteresowanie znacznie przekracza podaż i Żywiec mógłby postarać się o lepszą osiagalność tych szklanek. Zestawy z PU + grawerowana szklanka przewalają się w każdym markecie, a tu jest problem żeby tylko Almy zaopatrzyć.
Po prostu BBPA jest limitowane, a PU nie.
Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Wczoraj byłem w PiP na Promienistej nie słyszeli o takim piwie
Dzisiaj zakupiłem piwo w Almie na Wyspiańskiego po 4,99. Było jeszcze jego sporo. Pokal przysługiwał do każdych 3 zakupionych butelek (trzeba się było zapytać o niego w informacji). Brak hostess i kartoników.
Ostatnia zmiana dokonana przez artur2; 2010-12-07, 15:45.
Na razie to wam mogę tylko pozazdrościć, bo choroba nie pozwala mi na degustację, ale już po pierwszych wrażeniach i opisach widać, że Brackie PA ma dużo lepsze wejście niż Bracki KD.
Na razie to wam mogę tylko pozazdrościć, bo choroba nie pozwala mi na degustację, ale już po pierwszych wrażeniach i opisach widać, że Brackie PA ma dużo lepsze wejście niż Bracki KD.
Na stronce podanej w poście 29 jest lista lokali w których jest (powinno być) serwowane BPAB, stąd pytanie: czy są to wszędzie butelki, czy też jest jakakolwiek szansa na lane?
Na stronce podanej w poście 29 jest lista lokali w których jest (powinno być) serwowane BPAB, stąd pytanie: czy są to wszędzie butelki, czy też jest jakakolwiek szansa na lane?
Czy w sklepach prywatnych, nie-sieciowych będą dostępne pokale? Dzwoniłem do Rodzinki Bis i Joli zapytać się o to piwo, jeszcze nie dotarło a o szkle nic nie wiadomo.
Ostatnia zmiana dokonana przez Czik; 2010-12-07, 18:15.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - ładne firanki.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - chmiel ziołowy.
Smak - słodkawe, słodowe z fajnym chmielem i dopasowaną goryczką
Z obawą sięgałem po to piwo, nie wiedząc czego spodziewać się po nowych właścicielach.
Wygląd: jasnożółte (słomkowe), z obfitą i trwałą pianą pozostawiającą laceing, raczej niskie wysycenie.
Aromat: czysty lagerowy, zbożowy, lekko kwaskawy.
Smak: słodowa zbożowość,...
Comment