Dawno takiego piwa nie piłem. Zapach i treściwość tego trunku daje poczucie smakowania w przeciwieństwie do żłopania przeciętnych piw. Zakupione w Almie w Rybniku, szklanek brak, jest natomiast dodatkowo spora ilość Mastnego po 3,99zł.
Zamkowy, Brackie Pale Ale Belgijskie
Collapse
X
-
W radomskim PiP nabyłem wczoraj po pracy. Cena 4,79 pln.
Stała cała paleta tego piwa.
Chyba byłem pierwszym klientem "w temacie".
Zapytałem o pokale, facet poszedł się dowiedzieć na zaplecze i przyniósł cały koszyk pokali w kartonikach.
Dostałem jeden pokal do każdych dwóch zakupionych piw.
Comment
-
-
Pyszne piwo!
Barwa przypomina mi Brackie "klasyczne", piana ładna gęsta, obfita, zapach intensywny, z nutkami owocowymi, czuć kompozycję słodów; podobnie w smaku - intensywna goryczka, pełna treść, nagazowanie ciut za mocne, choć może to być spowodowane bólem mojego gardła , szkoda, że alma tak daleko....
Dori - gratulacje!Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piecia Wyświetlenie odpowiedziPojawiło się w Joli na Koszykowej w Warszawie, cena 6,50 - pokali brak - degustacja wieczoremPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziRodzinka-Bis - są w cenie 5,7. Pokali brakBo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedziI za to lubię Marię II w Krakowie. Inne specjalistyczne sklepy sprzedają drożej niż cena oficjalna, a u nich zawsze jest taniej.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziA może cena sprzedaży zależy od ceny zakupu ?
Chyba polityka marżowa jest różna i tyle.
Comment
-
-
Odwiedziłem PiP w Gdańsku na Przywidzkiej. Na pytanie o Belgian Pale Ale usłyszałem odpowiedź od pana zajmującego się działem piwnym, że nie prowadzą sprzedaży takich piw, gdyż jest to nieopłacalne Dopiero po moim wyjaśnieniu zadzwonił do PiPa na Manhatanie, okazało się, że ma być dopiero w przyszłym tygodniu . O szklankach nawet nie wspominałem... No cóż, będę musiał zadowolić się Smokami
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mk666 Wyświetlenie odpowiedziOdwiedziłem PiP w Gdańsku na Przywidzkiej. Na pytanie o Belgian Pale Ale usłyszałem odpowiedź od pana zajmującego się działem piwnym, że nie prowadzą sprzedaży takich piw, gdyż jest to nieopłacalne Dopiero po moim wyjaśnieniu zadzwonił do PiPa na Manhatanie, okazało się, że ma być dopiero w przyszłym tygodniu . O szklankach nawet nie wspominałem... No cóż, będę musiał zadowolić się Smokami
Comment
-
-
Uczynił bym podobnie aczkolwiek do PiPa mam łącznie 4 km a do sopockiej Almy 50 Nieopłacalny biznes, zaoszczędzone pieniążki na paliwie wolę przeznaczyć na np. więcej BBPA, a że wypiję później, niż inni (jeżeli w ogóle je dostanę) - trudno
Comment
-
-
Przyznam że piwo się udało. Pierwsze łyki mało ciekawe - głównie goryczka i ten wspomniany metaliczny posmak ale jak gęba się już przyzwyczai do głosu dochodzą ejlowe nutki owocowe i pije się z przyjemnością. A ten zapach - cudny
Comment
-
Comment