Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
Wyświetlenie odpowiedzi
Zamkowy, Brackie Pale Ale Belgijskie
Collapse
X
-
Brnąc w offtop'a: teściowie żadnego piwa (ani też napoju piwopodobnego) do ust nie biorą... Tylko czysta .
Żeby jednak było w temacie: może to i generalnie dobrze, inaczej by szwagier zasmakował i wypiłby mi kilka ostatnich butelek BPAB...?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziŻeby jednak było w temacie: może to i generalnie dobrze, inaczej by szwagier zasmakował i wypiłby mi kilka ostatnich butelek BPAB...?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi...można się obudzić z ręką w pustej lodówce.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziNie ma co przesadzać z krzewieniem kaganka, bo można się obudzić z ręką w pustej lodówce.
Comment
-
-
Niestety, z transakcji nici - ten dopisek kłóciłby się z innym, który zaprasza na Szkółkę piwowarską
Comment
-
-
Taaa... W sobotę przyszedł szwagier. Zbladłem, bo przytaskał sześciopak tyskacza.
Zaproponowałem mu więc PIWO, czyli BPAB, opowiadając o charakterze piwa, o konkursie, użyłem nawet argumentu, że wg receptury pewnej damy, etc.
Nalałem mu w dedykowany pokal. Spróbował, skrzywił się, z trudem dopił do końca, po czym z uśmiechem zwycięzcy poszedł do lodówki po to, co przyniósł...
Jedyny cenzuralny komentarz (do dziś nieco ochłonąłem...) to: метать бисер перед свиньями, po naszemu "rzucać perły przed wieprze"...
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnobrązowy, klarowny, spoko [4.5]
Piana: oblepia ścianki, b. trwała [5]
Zapach: przede wszystkim chmielowo-ziołowu, troszkę owocowości, ejlowy jak najbardziej [4]
Smak: przede wszystkim owocowa słodkość, ale błyskawicznie złamana średnio silną, ziołową goryczką, bardzo pijalne, bardzo sesyjne [4]
Wysycenie: odpowiednie [4]
Opakowanie: nie podoba mi się. Taka rozłażąca się etykieta. I bełkotliwy tekst na kontrze, mimo że prawdziwy. [2.5]
Uwagi: Zdecydowanie lepsze od koźlaka, bardzo smaczne, solidne.
Moja ocena: [4.05]Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czerwono - miedziany, idealnie klarowne. [5]
Piana: Średnio obfita, biała, gęsta i zwarta. Opada do cienkiego dywanika, zostawia kręgi na szkle. [4.5]
Zapach: Niezbyt intensywny, lekko chmielowy, ciut owocowy. Przyjemny. [4]
Smak: Dość wytrawne, lekko karmelowe, na finiszu czuć nawet silną goryczkę i lekko owocowe nuty (jasne owoce - jabłko, brzoskwinia). Niestety po chwili w ustach zostaje tylko rozpoznawczy znak piw z Cieszyna - metaliczność... [3.5]
Wysycenie: Odpowiednie, trwałe. [5]
Opakowanie: Ładne, ale szata graficzne BKD bardziej mi się podobała. Są wszystkie dane, ale chyba ta zieleń na etykiecie mi nie pasuje. [4.5]
Uwagi: Dobre, choć mi akurat lepiej smakował BKD - to już kwestia gustu Nie mogę się doczekać kolejnego Grand Championa!
Moja ocena: [3.975]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnopomarańczowy, lekko wpadający w czerwiećń [4.5]
Piana: Gęsta, biała, ale dość nietrwała. [3.5]
Zapach: Dominuje nuta drożdżowa [4]
Smak: Taki goryczkowy weizen, ja da mnie dość daleki od typowego ale [4]
Wysycenie: Bardzo dobre - długo i drobno [5]
Opakowanie: Kolorystyka nietrafiona - zielono-pomarańczowo-brązowa etykieta zlewa się ze sobą. [3.5]
Uwagi: Kupione w tyskich "Delikatesach piwnych" (ex Alkosklep). Dobre, solidne, ale żadna hiperrewelacja.
Moja ocena: [4]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Weizen? A gdzie tam banany i goździki? No typowy ejl to to nie jest, bo belgijski. Wzorzec to Koninck.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziWeizen? A gdzie tam banany i goździki? No typowy ejl to to nie jest, bo belgijski. Wzorzec to Koninck.
Comment
-
Comment