Chociażby ze względu na fakt, że jest trudno dostępne - choć prawda. Rewelki jakiejś nie ma. Chciałem podać jakiś adekwatny przykład i tylko to mi się nasunęło na myśl.
Zamkowy, Brackie Pale Ale Belgijskie
Collapse
X
-
Ale pisząc "miało być tak unikatowe jak Kopernik z Ambera" sugerujesz że to drugie piwo ma w sobie coś co czyni je na rynku niezwykłym. A to najzwyczajniejszy na świecie lager którego udział w polskim rynku sięga pewnie ponad 95%. Natomiast ile mamy belgijskich "ejli" w polskim wykonaniu? Ja się doliczyłem jednego.
Comment
-
-
Kopernik z Ambera, hahaha, ręce opadają. Do Tyskiego trzeba było porównaćMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Mój błąd - złe porównanie. Nie jest to jednak powód by palić mnie na stosie. Forum to miejsce, gdzie można wyrażać swoją opinię, a nie szczekać tak, jak reszta psów, Jacerze.
Chodziło mi bardziej o to, że zarówno Kopernik, jak i Belgijskie Pale Ale Brackie, są trudno dostępne. Nie zachwycam się ani jednym, ani drugim. Jeżeli argumentem w dyskusji jest fakt, że jest to jedyny polski *"ejl"*, to myślę, że dyskusja do niczego nie prowadzi.
Moja niewiedza nie jest powodem do potępienia. A z racji, że mam tu do czynienia (tak sądżę) z dorosłymi ludźmi (oraz starszymi stażem kolegami), liczę raczej na wyrozumiałość. Tym bardziej, że nie obracam się wśród piw tak długo jak wy
Nawiązując do komentarza: Równie dobrze możesz porównać do Tyskiego - nie popadajmy ze skrajności w skrajność.Last edited by Pirat; 2011-05-26, 18:45.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pirat Wyświetlenie odpowiedziChodziło mi bardziej o to, że zarówno Kopernik, jak i Belgijskie Pale Ale Brackie, są trudno dostępne..Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Dyskusja już właściwie nie ma racji bytu, piwo z racji terminu zostało już zapewne wycofane ze sklepów. Teraz jego smak to będzie już ewolucja poza zamierzenia jego twórców.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Jeżeli argumentem w dyskusji jest fakt, że jest to jedyny polski *"ejl"*, to myślę, że dyskusja do niczego nie prowadzi.
Comment
-
-
Oczywiście, że można wyrażać. Ale jeżeli są błędne to z wielką radością podkładamy pod stosem gałęzie i zapalamy
Tak to jest w każdej społeczności, że "nowy" musi dostać po uszach z początku.
Pale Ale u mnie jest wszędzie, Kopernik nigdzie, także porówanie błędne.
ejle mozna porównywać do ejli a lagery do lagerów. Nie można porównywac dwóch skrajnie róznych stylów do siebie, bo to bez sensu.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziDyskusja już właściwie nie ma racji bytu, piwo z racji terminu zostało już zapewne wycofane ze sklepów.Last edited by jacer; 2011-05-26, 18:52.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Biorąc pod uwagę fakt, że mieszkam w piwnym zaścianku, dostanie zarówno jednego, jak i drugiego, graniczy z cudem.
Że nowy po uszach dostaje, to już się przekonałem. Dzięki za sprostowanie głupoty
Nabieram piwo w usta i ani pary z gęby
A Brackie Mastne, skoro jest wciąż rozlewane - nie wiem co jest grane. Wcześniej było dostępne, nawet regularnie - teraz zwyczajnie słuch po tym piwie zaginął. Stąd też myślałem, że jest to jeden z rzutów browaru z Cieszyna. (Bo w tym samym czasie, gdy znikło Mastne, pojawiło się BPAB; drogą dedukcji doszedłem do błędnych wniosków)
Comment
-
-
w Warszawie był po 3,70 już dobre 2 tygodnie temu, a u joli po 6 moim zdaniem to piwo bardzo dużo straciło na wartości z czasem, ostatnio było mi ciężko je skończyć. Mam jeszcze ostatnią butelkę i dzisiaj doczeka swojego końca. Piwo było dobrze wykonane jedyny mankament to że w Bracki Browar tej kategorii wybitnie nie służy.
Można wyrażać swoją opinię, ale warto wcześniej sprawdzić czy ma się rację. O BPAB i Dorcie było tyle artykułów, że można było to sprawdzić zanim się zacznie pisać takie bzdury. Nie mówiąc o tym że na butelce jest logo Grand Championa Birofiliów i podpis Doroty
Comment
-
-
No już się tak nie przejmuj
W Twoim mieście są 2-3 sklepy godne uwagi. Szczegóły tutaj: http://www.browar.biz/forum/forumdisplay.php?f=308
Skoro mają Remusa z Ambera, za chwilę będzie też pewniakiem Kopernik.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pirat Wyświetlenie odpowiedziPowiedzmy sobie szczerze, piwo to *aż tak* nie ujmuje. Fakt, złe nie jest. Limitowana edycja, która z bólem się sprzedała. Spróbowałem to piwko raz, bo dostałem od znajomego. Miałobyć tak unikatowe jak Kopernik z Ambera, a tu zonk. Podejrzewam, że zamiast Mastnego Brackiego, zrobili Pale Ale, ażeby coś nowego uwarzyć. I nie zdziwię się, jak wkrótce uraczymy Brackiego Koźlaka. Robią z pewnością coś dla Birofilów. Poza tym, to dodaje im prestiżu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wsaczuk Wyświetlenie odpowiedzi(...) moim zdaniem to piwo bardzo dużo straciło na wartości z czasem, ostatnio było mi ciężko je skończyć.(...)
Comment
-
-
Od znajomego, którego brat pracuje jako przedstawiciel hurtowni dostałem niespodziankę: okolicznościowe pudełko a w nim pokal BPAB, podkładka i butelka.
Degustowalem w dniu wczorajszym i podobnie jak przedmówca uważam, iż z czasem piwo to smakuje lepiej. Jest bardziej wyraziste i treściwe. Termin ważności na butelce upływał z dniem 27/05/2011 r.
Nadmieniam, iż degustacja BPAB w grudniu zeszłego roku niczym specjalnym mnie nie zachwyciła.Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.
Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedziTermin ważności się kończy 26,05 . W płockim PiP w MAzovii promocję z tej okazji zrobili. Dwie butelki za 4.29.
Mały zapasik zrobiłem.
piwo teraz osiągnęło apogeum wspaniałości smaku
Ale może teraz mi bardziej smakuje bo jego historia się kończy? I już się nigdy nie spotkamy?
Comment
-
Comment