Perła, Niepasteryzowana

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wojtasz
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2004.01
    • 20

Data ważności do 15.06.2011, kupione w zielonogórskim Intermarche. Trudno to piwo określić. Z jednej strony da się wypić i nie odrzuca, ale z drugiej chyba też specjalnie nie zachęca do ponownego spróbowania. Im dłużej je piłem, tym bardzie nijakie mi się wydawało. Kojarzy mi się z sosem, który fajnie pachnie, tylko po spróbowaniu okazuje się, że jest kompletnie niedoprawiony.

Comment

• robert19r20
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2010.10
      • 78

piwo kupione w Tesco za 3,20
      jak dla mnie totalna porażka
      totalne 0 piany, słabo nasycone smak nijaki
      pierwszy i ostatni raz, jedyny plus to dedykowany kapsel

Comment

• e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19258

Kupiłem Perłę z dwu partii - wczesnej oraz obecnej i jak dla mnie to dwa różne piwa. O ile wczesne było nawet smaczne, to przy obecnym podpisuje się pod wypowiedzią przedmówcy.

Comment

• kenubi
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2008.07
          • 87

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
          Kupiłem Perłę z dwu partii - wczesnej oraz obecnej i jak dla mnie to dwa różne piwa. O ile wczesne było nawet smaczne, to przy obecnym podpisuje się pod wypowiedzią przedmówcy.
          Potwierdzam.
          Z datą 17.06.2011 - dla mnie syf, wcześniejsze zaliczałem do piw ostatniego wyboru, lecz PN brałem dosyć chętnie.
          Kupiłem dwie (ja i żona), potem zostałem poczęstowany przy świętach - po łyku wiedziałem, że kupili ta samą partię (specjalnie dla mnie na wsi wyszukali PN!)
          Smak: W tle słychać poprzednią PN , gryząca goryczka i ... jakbym pił "zwykłą" perłę. Śmieszne, pijąc wyobrażałem sobie chodak kucharki gotujący się w zupie. Chyba ktoś wlał do kadzi z resztkami PN zlewki innej.
          Upadł Kasztelan, upadła Perła .. znowu nie mam piwa ostatniego wyboru

Comment

• Javox
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2009.11
            • 6358

To teraz zostały płyny piwopodobne dla samobójców...

Trzeba robić większe zakupy prawdziwego piwa i deponować w miejscu dla innych niedostępnym...
            i po cichu chlup...

...chociaż jak byłem w twojej okolicy to znośny był Jagiełło Specjal i Nałęczowskie...
            Last edited by Javox; 2011-04-26, 09:16.

Comment

• kenubi
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2008.07
              • 87

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox
              ...chociaż jak byłem w twojej okolicy to znośny był Jagiełło Specjal i Nałęczowskie...
              Opps. Przepraszam Jagiełło. Jest całkiem sensowne. Z tym, że niestety dostępne w niektórych tylko sklepach. A jeżeli już, to ratuje się Porterem Żywiec (mimo zmian zawsze jest pijalny), no ale to cięższe piwko. "Lubelskie" też przez chwilę mi smakowało (jakaś lepsza partia czy może "promocja").

Comment

• szu29
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2011.04
                • 98

W trakcie degustacji Jest ok. Mało goryczki ale przecież nie w każdym piwku musi być Oceniam na 3,5/5 i nieraz jeszcze kupie. Nowy Sącz TESCO 2,79zł.
                http://www.bogatyojciec.pl/?A=59337

Comment

• Rzeszowiak
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2009.04
                  • 1597

Kolejny beznadziejny "niepasteryzowany" produkt koncernowy. Jakiekolwiek zachwyty nad tym piwem tłumacze faktem, że oczarowany zapewne nie miał dotąd okazji pić przyzwoitych piw.

Zapach nijaki, zero goryczki, w smaku nie ma dla mnie różnicy czy to piast, perła czy kasztelan.

Ocena - 2.

Comment

• Fala
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2004.07
                    • 671

Perłę zapuszkowali
                    Attached Files
                    Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
                    Admin ma zawsze rację

PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ

Comment

• Feti
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2010.10
                      • 801

Puszkowa Perła w płockim Auchan ma cenę zabójczą - 3.59. Butelkowa tam ma 2.39. Bardzo mnie ciekawi, kto i dlaczego kupi puszkę, która jest absurdalnie dużo droższa. Butelka jest cięższa. I koniec argumentów za puszką.

Comment

• Fala
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2004.07
                        • 671

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti
                        Puszkowa Perła w płockim Auchan ma cenę zabójczą - 3.59.
                        Spytaj, czy się nie pomylili. Powinno być raczej 2,59. W Lublinie, w zwykłym sklepie z alkoholami widziałem za 2,85.
                        Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
                        Admin ma zawsze rację

PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ

Comment

• Gehern77
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2008.09
                          • 72

Perłę Niepasteryzowaną piłem jak dotąd tylko w wersji butelkowej i muszę powiedzieć, że chyba trafiałem w dobre partie, bo piwo mogę ocenić jako naprawdę smaczne. Jest to jedno z niewielu piw, które ze smakiem mogę wypić nawet jeśli nie jest schłodzone.
                          Zdecydowanie lepsze w smaku od Kasztelana Niepasteryzowanego czy Łomży w tej samej wersji. Myślę, że z tymi piwami można Perłę Niepasteryzowaną porównywać, bo tak jak Kasztelan czy Łomża jest to w istocie zapewne piwo mikrofiltrowane, a nie niepasteryzowane.

Tak czy inaczej, chętnie jeszcze nie raz zakupię

Comment

• Feti
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2010.10
                            • 801

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Fala
                            Spytaj, czy się nie pomylili. Powinno być raczej 2,59. W Lublinie, w zwykłym sklepie z alkoholami widziałem za 2,85.
                            Taka tam polityka. Perła Chmielowa w butelce bezzwrotnej jest za 2.29 w zwrotnej zaś za 2.69.

Comment

• kajo
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2009.07
                              • 8

od kiedy pojawiła sie na rynku nie miałem większych zastrzeżeń, cena dostępność i ta pijalność dobrze "podchodząca" w upalne dni ostatnio niestety trafilem chyba na gorsze dni
                              tej marki , po otwarciu zero piany i strasznie lurowate

Comment

• Prusak
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2005.07
                                • 4449

Każda partia Perły niepasteryzowanej, którą piłem była okropna. Popieram głos jednego z przedpiśców: woda, lura, zero goryczki, zero piany, nadaje się tylko do zlewu.

Comment

Przetwarzanie...