Data ważności do 15.06.2011, kupione w zielonogórskim Intermarche. Trudno to piwo określić. Z jednej strony da się wypić i nie odrzuca, ale z drugiej chyba też specjalnie nie zachęca do ponownego spróbowania. Im dłużej je piłem, tym bardzie nijakie mi się wydawało. Kojarzy mi się z sosem, który fajnie pachnie, tylko po spróbowaniu okazuje się, że jest kompletnie niedoprawiony.
Perła, Niepasteryzowana
Collapse
X
-
piwo kupione w Tesco za 3,20
jak dla mnie totalna porażka
totalne 0 piany, słabo nasycone smak nijaki
pierwszy i ostatni raz, jedyny plus to dedykowany kapselComment
-
Z datą 17.06.2011 - dla mnie syf, wcześniejsze zaliczałem do piw ostatniego wyboru, lecz PN brałem dosyć chętnie.
Kupiłem dwie (ja i żona), potem zostałem poczęstowany przy świętach - po łyku wiedziałem, że kupili ta samą partię (specjalnie dla mnie na wsi wyszukali PN!)
Smak: W tle słychać poprzednią PN , gryząca goryczka i ... jakbym pił "zwykłą" perłę. Śmieszne, pijąc wyobrażałem sobie chodak kucharki gotujący się w zupie. Chyba ktoś wlał do kadzi z resztkami PN zlewki innej.
Upadł Kasztelan, upadła Perła .. znowu nie mam piwa ostatniego wyboruComment
-
To teraz zostały płyny piwopodobne dla samobójców...
Trzeba robić większe zakupy prawdziwego piwa i deponować w miejscu dla innych niedostępnym...
i po cichu chlup...
...chociaż jak byłem w twojej okolicy to znośny był Jagiełło Specjal i Nałęczowskie...Last edited by Javox; 2011-04-26, 09:16.Comment
-
Opps. Przepraszam Jagiełło. Jest całkiem sensowne. Z tym, że niestety dostępne w niektórych tylko sklepach. A jeżeli już, to ratuje się Porterem Żywiec (mimo zmian zawsze jest pijalny), no ale to cięższe piwko. "Lubelskie" też przez chwilę mi smakowało (jakaś lepsza partia czy może "promocja").Comment
-
W trakcie degustacji Jest ok. Mało goryczki ale przecież nie w każdym piwku musi być Oceniam na 3,5/5 i nieraz jeszcze kupie. Nowy Sącz TESCO 2,79zł.Comment
-
Kolejny beznadziejny "niepasteryzowany" produkt koncernowy. Jakiekolwiek zachwyty nad tym piwem tłumacze faktem, że oczarowany zapewne nie miał dotąd okazji pić przyzwoitych piw.
Zapach nijaki, zero goryczki, w smaku nie ma dla mnie różnicy czy to piast, perła czy kasztelan.
Ocena - 2.Comment
-
Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘComment
-
Perłę Niepasteryzowaną piłem jak dotąd tylko w wersji butelkowej i muszę powiedzieć, że chyba trafiałem w dobre partie, bo piwo mogę ocenić jako naprawdę smaczne. Jest to jedno z niewielu piw, które ze smakiem mogę wypić nawet jeśli nie jest schłodzone.
Zdecydowanie lepsze w smaku od Kasztelana Niepasteryzowanego czy Łomży w tej samej wersji. Myślę, że z tymi piwami można Perłę Niepasteryzowaną porównywać, bo tak jak Kasztelan czy Łomża jest to w istocie zapewne piwo mikrofiltrowane, a nie niepasteryzowane.
Tak czy inaczej, chętnie jeszcze nie raz zakupięComment
-
Comment
Comment